Teraz jest sobota, 28 listopada 2020, 06:59




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 Final Cut Express 4 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 29 lipca 2008, 21:46
Posty: 81
Lokalizacja: Poznań
Post Final Cut Express 4
Czy można w FCE 4 pracowac na plikach z sony PMW-EX1 ?

_________________
Kuba

Lustrzanka, 24-120 3.8-5.6, 50mm F1.8
AMD Athlon II X4 640, 8GB DDR3, GeForce GTX650 1GB,2x 500 GB HD, Iiyama 22"
Windows 7 Professional x64, Adobe Premiere CS5


piątek, 9 stycznia 2009, 14:38
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 29 września 2008, 09:01
Posty: 77
Post Re: Final Cut Express 4
Najkrótsza drogą będzie sprawdzenie dokumentacji, względnie kontakt z support Apple. Działają dosyć sprawnie, więc możesz spodziewać się odpowiedzi dość szybko.
Pozdrawiam.

_________________
A/V Editor
Final Cut Studio 2
Mac Pro 2 x 3 Ghz Quad-Core Intel Xeon
NVidia Quadro FX 4500
Decklink HD Extreme
3 Gb 667 DDR2 FB-Dimm
10,5 TB - Raid - ProAvio r14HDS


czwartek, 15 stycznia 2009, 13:58
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 19 maja 2009, 20:22
Posty: 34
Post Re: Final Cut Express 4
oczywiscie ze mozna! z tej strony mozesz pobrac darmowe lekcje na FCE ( dla poczatkujacych) www.izzyvideo.com


wtorek, 19 maja 2009, 20:28
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 10 września 2009, 01:07
Posty: 108
Post Re: Final Cut Express 4
Moje pytanie jest takie (wiem że może bedzie dosyć prymitywne)

Dlaczego na Imac plik odwarzany w FCE różni się od odtwarzania w Quick Time?? Chodzi o jasność obrazka w FCE jest poprawnie w Quick Time (albo innym odtwarzaczu o wiele jaśniejszy) w czym rzecz??


niedziela, 7 marca 2010, 15:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Final Cut Express 4
w ustawieniach QY włącz zgodność z FinalCut wtedy QT Player bedzie uzywał Gamma 2.2

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


niedziela, 7 marca 2010, 15:53
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 10 września 2009, 01:07
Posty: 108
Post Re: Final Cut Express 4
Croolick napisał(a):
w ustawieniach QY włącz zgodność z FinalCut wtedy QT Player bedzie uzywał Gamma 2.2


Gdzie dokładnie bo znaleźć nie moge??


niedziela, 7 marca 2010, 16:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Final Cut Express 4
w preferencjach QT Player 7 na samym dole

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


niedziela, 7 marca 2010, 16:05
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 10 września 2009, 01:07
Posty: 108
Post Re: Final Cut Express 4
Nie mam

Inne: Automatyczne pokaż przewodnik po zawartości
Wstrzymaj filmy przed przełączeniem użytkowników
Ukryj wskaźniki zaznaczenia dla pustych zaznaczeń


niedziela, 7 marca 2010, 16:11
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 10 września 2009, 01:07
Posty: 108
Post Re: Final Cut Express 4
Dziwne bo problem jest taki że obraz jest jaśniejszy w pliku wynikowym.. (niż w projekcje FCE) Na każdym innym komputerze też jest zbyt jasny tylko w projekcie ma właściwe kolory.. o co chodzi??


poniedziałek, 22 marca 2010, 01:21
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 10 września 2009, 01:07
Posty: 108
Post Re: Final Cut Express 4
No nareszcie w nowym QT 7.6.6 jest opcja zgodności gammy z final cutem
nareszcie... Problem chyba rozwiazany (jeszcze nie sprawdzałem ) thx za pomoc


piątek, 2 kwietnia 2010, 02:30
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 28 kwietnia 2010, 01:04
Posty: 3
Post Re: Final Cut Express 4
o ile wiem, najkrótszą drogą byłoby sprawdzenie w dokumentacji lub skontaktować się z obsługą Apple. Działają bardzo dobrze, więc można się spodziewać odpowiedzi dość szybko.
Można ją stosować do niej.

_________________
Accorhotels kupon kody


czwartek, 6 maja 2010, 16:09
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL