Teraz jest sobota, 23 czerwca 2018, 04:50




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 Zalamka - 3 kamera i ciagle cos...problemz Panem gs11 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 30 listopada 2004, 22:23
Posty: 7
Post Zalamka - 3 kamera i ciagle cos...problemz Panem gs11
A wiec tak - w ciagu miesiaca zmienilem 3 razy kamere - Samsung - padaczka obraz, nastepny samsung jeszcze gorzej (wszytskie to padaczki) JVC - obraz i funkcjonalnosc - bajka za to dziek to pomylka no i skonczylem na Panasonicu NVGS11. Wszytko pieknie - mozna powiedziec kamera srednia we wszytkim tylko w pezeciwienstwie do wyzej wymienionych nie daje sie zrzucac materialu przez DV. Komp ten sam, karta ta sama, konfiguracja sprzetowa takoz a obraz zrzucany to jaks czkawka obrazowo dzwiekowa - kilogramy zgubionych klatek - co robic - kolejna kamera do wymiany?
pozdro Maciass


sobota, 25 grudnia 2004, 22:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 22 września 2004, 10:57
Posty: 513
Lokalizacja: Katowice
Post 
Witam.
Czy przy tamtych kamerach przy zrzucaniu na HDD PC-ta wszystko było w porządku ?
Jaką masz konfigurację : OS + hardware ?
Przez co zrzucasz materiał na HDD ?
Zajrzyj tu :
http://filmsite.art.pl/fs.php?page=teksty/win2000.html
Polecam także lekturę Forum.
Pozdrawiam.

_________________
Komputer służy do tego aby ułatwić ci pracę, której bez niego w ogóle byś nie miał.


sobota, 25 grudnia 2004, 23:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 8 stycznia 2004, 23:02
Posty: 611
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Tak, podaj konfiguracje kompa!! Jeśli gubi ci klatki i masz przerwy w zapisie na twardy to najczęstszą przyczyną jest nie wydolność dysku, najlepiej jak masz możliwość zrób sobie oddzielną partycje na video lub defragmentacje dysku.

Pozdrawiam


niedziela, 26 grudnia 2004, 01:14
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 30 listopada 2004, 22:23
Posty: 7
Post 
A wiec tak - komp to athlon 2,5 23,2 1,5 gb ram, nf2, karta Fire wire standardowa, dysk dosyc nowoczesny 80 GB na NTFS, probowalem na Ulead Videostudio i na pinaklu 9 - wszedzie to samo. Nie gubi tylko klatek ale i dzwiek, nawet po podlczeniu przez dv jako live kamera tez sie tnie nieziemsko - z poprzednimi kamerami bylo wszytsko ok - przechytywal 100% klatek. wyglada jakby cos nie wyrabialo....a jedyne co sie zmienilo to wlasciwie kamera...:-(
pozdro Maciass i dziekuje za zainteresowanie


niedziela, 26 grudnia 2004, 01:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 22 września 2004, 10:57
Posty: 513
Lokalizacja: Katowice
Post 
Witam.
Z tego co opisujesz wynika, że niesprawna jest kamera. Postawiłbym tu jednak mały znak zapytania.
Zrobiłbym tak : Pożycz kamerę cyfrową od kogoś znajomego, podłącz ją przy niezmienionej konfiguracji do Twojego PC-ta. Jeśli wszystko będzie OK to znaczy, że niesprawna jest Twoja kamera, jeśli inaczej to mogło się zdarzyć, że zostały zmienione jakieś ustawienia.
Pozdrawiam.

_________________
Komputer służy do tego aby ułatwić ci pracę, której bez niego w ogóle byś nie miał.


poniedziałek, 27 grudnia 2004, 12:12
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 2 listopada 2003, 20:32
Posty: 156
Lokalizacja: Kaczyce
Post A taśma jest ta sama?
Czy nagranie zostało zrobione na kamerze Panasonika i potem na nim odtworzone? Próbowałeś zgrac materiał na inny komp? Może to rzeczywiście kamera? Najłatwiej sprawdzić to chyba na innym komputerze.

_________________
Pozdrawiam

dnc



Mój sprzęt:
Kamera: JVC GR-DV700E
Grafika: Gainward PP2100LE TV/DVI
Obróbka video:Pinnacle Studio 9.1 PL
Kontakt: GG: 4926855
Obrazek


wtorek, 28 grudnia 2004, 09:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 10:13
Posty: 764
Post 
spr w jakim trybie pracuje dysk udma czy pio(powinien w udma)
spr jakie programy pracuja w tle i je wyłacz


wtorek, 28 grudnia 2004, 10:22
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 30 listopada 2004, 22:23
Posty: 7
Post 
Sprobuje doprecyzowac. Nagranie wykonane ta kamera jakosc dobra przy odtwarzaniu z kamery na TV. Co ciekawe -po podłączeniu do pinakla lub ulida w trybie odbierania LIVE czyli przekazywanie obecnego obrazu obraz ten takze sie tnie - jescze nie zrzucany na dysk tak samo przy obssludze zdlanej poprzez program do obrobki - czyli robie przewijanie na podgladzie obraza prawie stoi, robie odtwarzanie obraz sie tnie nieziemsko. Wyglada jakby nie wyrabiala transmisja danych kamera komp - dysku nie podejrzewam gdyz w identycznej konfiguracji poprzednie kamery chodzily bez zarzutu. Zdecydowanie musze sprawdzic na innej kamerze a takze moja kamere musze podlaczyc do innego kompa co tez na dzisiaj zorganizowalem. Jako ciewkawostke podam, ze przy probie zrzucenia materialu na dysk w pinaklu na 3 sekundy gubi okolo 120 klatek :-) Dzieki za rady - poinformuje o efektach - mam nadzieje, ze to karta padla...
pozdro
Maciass


wtorek, 28 grudnia 2004, 11:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 8 stycznia 2004, 23:02
Posty: 611
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Maciass napisał(a):
Jako ciewkawostke podam, ze przy probie zrzucenia materialu na dysk w pinaklu na 3 sekundy gubi okolo 120 klatek :-) Dzieki za rady - poinformuje o efektach - mam nadzieje, ze to karta padla...
pozdro
Maciass



Troche nie łapie!!! 1 sekunada to 25 klatek , jakim cudem gubi ci 120 klatek w 3 sekundy ???


wtorek, 28 grudnia 2004, 11:37
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 30 listopada 2004, 22:23
Posty: 7
Post 
Troche nie łapie!!! 1 sekunada to 25 klatek , jakim cudem gubi ci 120 klatek w 3 sekundy ???[/quote]


heh - no wlasnie - przytoczylem to jako ciekawostke - " to dowodzi nam, ze zycia stawia przed nami cigle nowe wyzwania - a gdybay tak...."

No i sprawdzilem - do mojego kompa podlaczylem kamere sony hc 20 no i wsio gra - znaczy kupilem 3 bubla z kolei - ide rzucic sie w kibel...
Teraz pozostala walka z serwisem - a taka byla pikna - japońcka!
pozdro
Maciass


wtorek, 28 grudnia 2004, 14:10
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 30 listopada 2004, 22:23
Posty: 7
Post 
Moze to kogos zaiteresuje jeszcze - ale postanowilem nie poddawac sie tak latwo i poszedlem do kolegi ze swoja kamerka i co i chodzi u niego jak ta lala. Zanapozyczylem wiec od niego jego karte aby zapodac ja do mojego kompa w celu sprawdzenia gdzie tkwi problem - bo jednak raczej nie w kamerze - no i okazalo sie, ze na moim kompie ta kamera z ta"nowa" karta takze chodzi - wiec nie system - czyli wina karty...
Ciekawostka jest, ze inne kamery na tej "zlej" karcie chodza bez problemu. Wyglada na to, ze Panasonic z serii Gs 1... nie lubi sie z kartami "billionton" czyli made in sciezka w dzungli.
Uradowany pozdrawiam
Maciasss


środa, 29 grudnia 2004, 22:31
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 18 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL