Teraz jest piątek, 16 listopada 2018, 01:57




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 
 Sony DCR-TRV145E jak z niej zgrac na PC 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 23 stycznia 2005, 02:39
Posty: 8
Post Sony DCR-TRV145E jak z niej zgrac na PC
Pomocy!
Nie moge zgrc materialu filmowego z kamery Sony DCR-TRV145E za pomoca i.LINK (firewire) kamera nie jest wykrywana przez system. Co zrobic podobno trzeba cos ustawic w menu kamery ale instrukcja opisuje to bardzo dziwnie i ni moge sobie z tym poradzic.


niedziela, 23 stycznia 2005, 12:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
cześć
udało się?już działa?


czwartek, 27 stycznia 2005, 10:02
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
przykro mi ale nie
poslaczylem karte telewizyjna i zgrywam inaczej ale wolal bym przez wyjscie cyfrowe


czwartek, 27 stycznia 2005, 22:50
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
cze
1.sprawdz w menadżerze urządzeń czy jest i działa fire wire (1394)?
2.jeżeli postępujesz zgodnie z instrukcją to powinno być ok.
3.może kabel?
4.może kolejność wlączania i podłączania komuter-kamera ma znaczenie (nie wiem,nie sparwdzałem)ja podłączamw kolejności
-włączam komputer
-wkładam kabel kamera-komputer
-włączam kamerę VCR
i system (XP) wykrywa kamerę
5.czy trzeba zmianiać usawienia w mene kamery?nie pamiętam zajrzę do mojej instrukcji mam sony 240E.


piątek, 28 stycznia 2005, 13:46
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 23 stycznia 2005, 02:39
Posty: 8
Post 
DZieki
Szkoda tylko ze w tej to nie dzial jutro sprobuje wymienic kabeli sprawdzic na nowym kablu jak se uda to dam zanc moze faktycznie kabel


sobota, 29 stycznia 2005, 01:45
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 23 stycznia 2005, 02:39
Posty: 8
Post 
nic z tego kabel jest sprawny a ja nadal nic nie wiem i nie wiem jak zgrac


sobota, 29 stycznia 2005, 23:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
cze
jeżeli sprawdziłeś kabel ,spróbju reinsalacji systemu(uwada danei programy).jeżeli fw na karcie spróbuj zainsalować u kolegi, sprawdz połączenia fw z pci, jeżeli masz gnizadko fw w obudowie to czy masz opołączone z katrtą. przy kamerze nie trzeba było zmieniać ustawień przy przesyłaniu fw.powodzenia


poniedziałek, 31 stycznia 2005, 11:36
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 23 stycznia 2005, 02:39
Posty: 8
Post 
dzieki
sprobuje reinstalki na xp z sp a nie z sp2 moze to pomoze
kontroler fw mam na plycie i dziala bo mam i karte wykryta i polaczenie
utawienia kamery nie sa problemem bo sa bardzo proste i wiem co przestawilem


poniedziałek, 31 stycznia 2005, 21:03
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
cze
ostatnoi zauważyłem że więcej jest osób które mają taki sam problem. gdy dojdziesz do czegoś daj znać.powodzenia


wtorek, 1 lutego 2005, 09:35
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 23 stycznia 2005, 02:39
Posty: 8
Post 
niestety ale reinsalacja nie pomogla nie wiem co mam zrobic :( :!:
Pomocy :!: :!:


sobota, 5 lutego 2005, 12:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 1 lipca 2003, 09:22
Posty: 662
Lokalizacja: 3miasto
Post 
Zacznijmy od początku. Chcąc zgrać film z kamery cyfrowej na kompa potrzebujesz poza już wspomnianymi: kontrolera FireWire i kabelka FireWire, żeby połączyć kamerę z kompem. Zakładam, że to masz, bo inaczej to bez sensu :)

Mając już połączononą kamerę z kompem potrzebujesz jeszcze jakiegoś softu - na początek może być systemowy MovieMaker. Kamerę ustawiasz w tryb Play i za pomocą programu do obróbki możesz sobie sterować kamerą, przeglądać materiał, przewijać taśmę.

Jeśli tego nie możesz no to musisz sprawdzić dlaczego - najczęściej winny jest kabelek (niestety), nie wiem jak doszedłeś że Twój jest sprawny, ale warto zawsze zmienić na inny. Winny może być równiez kontroler - sam miałem kiedyś taką przypadłość, że kontroler niby działa, kabelek niby sprawny, nawet dało się sterować kamerą, ale już cokolwiek zgrać to była tragedia. Nic nie pomogło - konflikt urządzeń i dupa. Dopiero po zmianie płyty na inny model wszystko stało się możliwe i okazało się, że oczywiście kabelek i kamera są sprawne.

Jeśli możeszs sterować kamerą to powinno być możliwe również zgrywanie, choć jak napisałem wyżej, miałem z tym równiez problem. Moja ówczesna płyta główna, przed którą wszystkich ostrzegam to Asus P4PE.


sobota, 5 lutego 2005, 13:23
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 23 stycznia 2005, 02:39
Posty: 8
Post 
plyte mam sprawna ale sprobuje na innym kontrolerze sprobuje podlaczyc na PCI inny. co do kabla to go wymienialem i bylo to samo, ale dziekiza pomoc.psattram sie to zrobic i dam zanc


niedziela, 6 lutego 2005, 13:31
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 6 lutego 2005, 00:26
Posty: 11
Lokalizacja: Poznań
Post 
Sprawdź ustawienia "capture" może trzeba pokazać programowi "DV/IEEE1394 Capture"
Może to coś da .


niedziela, 6 lutego 2005, 13:56
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 23 stycznia 2005, 02:39
Posty: 8
Post 
jesli chodzi o program t zialm na PINCLE 9 i on wskazuje ze nie jest kamera polaczona, co do kontrolera to wrzucilem nowy ale nic z tego zadnej roznicy, dwa kable i dwa kontrolery i nic z tego :( :!:


środa, 9 lutego 2005, 18:48
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
cze.
może to wina kamery?gniazda,elektroniki?ale to musiałbyś wypróbować u kogoś .
jeżeli masz xp prof to ja mam takie pliki sterownika (cyfrowy kamkoder:) video firmy Sony instaluje się takie urządzenie):
c\windows\system32\drivers\ks.sys
c\windows\system32\drivers\msdv.sys
c\windows\system32\drivers\stream.sys
c\windows\system32\iyuv_32.dll
c\windows\system32\kspoxy.ax
c\windows\system32\ksuser.dll
c\windows\system32\kswdmcap.ax
c\windows\system32\ksbar.ax
c\windows\system32\msh263.drv
c\windows\system32\msyuv.dll
c\windows\system32\tsbyuv.dll
c\windows\system32\vfwwwwdm32.dll

ale raczej jak już sprawdziłęś kabel,kontroler to raczej niestety chyba sama kamera.powodzenia


czwartek, 10 lutego 2005, 11:35
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Posiwiały i 9 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL