Teraz jest wtorek, 20 listopada 2018, 14:07




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Efekty przejsć pomiędzy ujęciami w kamerze cyfrowej 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Efekty przejsć pomiędzy ujęciami w kamerze cyfrowej
Czy kamery cyfrowe (nie te profesjonalne) oferują efekty przejscia pomiędzy ujęciami,czy raczej film trzeba obrabiać komputerowo. Interesuje mnie głównie model JVC GR-D73.

Jakie polecicie programy do obróbki filmu.

PS. Zobaczcie ten temat http://forum.swiatobrazu.pl/dv/viewtopic.php?t=11256


wtorek, 1 lutego 2005, 13:28
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 30 maja 2003, 09:40
Posty: 556
Post 
na temat programow do obrobki jest juz napisane kilka milionow postow na tym forum, proponuje poszukac


wtorek, 1 lutego 2005, 14:34
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
ok; ale to było pytanie podrzędne

A co z pytaniem głownym !!!


wtorek, 1 lutego 2005, 14:44
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 10 września 2004, 12:32
Posty: 124
Post 
Ja Ci chętnie odpowiem. Nie krytykujcie gości, powiesz mu raz, że przycisk szukaj nie gryzie i tyle,
i następny raz będzie uważał, prawda ? :) Do rzeczy. Ja mam wprawdzie już dość starą kamerkę JVC GR DVL 150, ale mimo to oferuje ona szereg przejść
bez potrzeby obróbki materiału na kompie. Przykładem jest fade to white or to black, itd. Tak więc na 100% w modelu, który Ciebie interesuje są przejścia :)

_________________
Zapraszam na stronę http://www.kamerman.prv.pl


wtorek, 1 lutego 2005, 14:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Rozumien że ten twój model JVC to też cyfrówka...

Miałem okazję przez chwilkę pogrzebać po menu w tej kamerce i znalazłem teakie rzeczy jak efekt lampy stroboskopowej, sepii, obiektu w ruchu, ale żadnego przyciemniania (fade) nie znalazłem. Jestes pewny że powinien być...?


wtorek, 1 lutego 2005, 15:25
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 10 września 2004, 12:32
Posty: 124
Post 
W mojej kamerce, przejścia uzyskuje się tak: przycisk menu->WIDE/FADER ; i tu już są przejścia.

_________________
Zapraszam na stronę http://www.kamerman.prv.pl


wtorek, 1 lutego 2005, 15:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post :D
ok. Dzięki - o to mi chodziło :D


wtorek, 1 lutego 2005, 16:00
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 15 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL