Teraz jest poniedziałek, 25 czerwca 2018, 09:57




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 Wejścia analogowe w Panasonicu NV-GS120 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 12 lutego 2005, 18:28
Posty: 17
Post Wejścia analogowe w Panasonicu NV-GS120
Właśnie kupiłem Panasonica NV-GS120 i jestem mile zaskoczony działają w niw wejścia zarówno analogowe jak i wejście SVHS i można przez nie zapisywać np. materiał z drugiej kamerki albo magnetowidu , mimo tego że w instrukcji pisze że ta kamera ma tylko wyjścia , a wejścia ma wyższy model NV-GS200 sprawdźcie u siebie i napiszcie!!!

_________________
TOMAS<>


poniedziałek, 28 lutego 2005, 01:14
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 29 stycznia 2005, 19:58
Posty: 47
Post Re: Wejścia analogowe w Panasonicu NV-GS120
TOMAS> napisał(a):
Właśnie kupiłem Panasonica NV-GS120 i jestem mile zaskoczony działają w niw wejścia zarówno analogowe jak i wejście SVHS i można przez nie zapisywać np. materiał z drugiej kamerki albo magnetowidu , mimo tego że w instrukcji pisze że ta kamera ma tylko wyjścia , a wejścia ma wyższy model NV-GS200 sprawdźcie u siebie i napiszcie!!!

Czesc!
Super ze dzialaja, ale jak to zrobiles, czy to wymaga jakis dodatkowych przestawien w kamerze??
Zastanawialem sie nad wyborem tej kamery, ale nie ma tych wejsc analogowych i zrezygnowalem, ale jest nadzieja... :)

Pozdrawiam
Ryba


poniedziałek, 28 lutego 2005, 11:23
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 12 lutego 2005, 18:28
Posty: 17
Post 
Nic przy niej nie robiłem żadnych przeróbek poprostu podłączyłem kable i działa przy wyjściu analogowym pisze AV-in/out , na SVIDEO- in/out sam jestem ciekaw jak jest z innymi kamerkami tego typu :D

_________________
TOMAS<>


poniedziałek, 28 lutego 2005, 14:38
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 3 marca 2005, 17:01
Posty: 4
Post AF w Panasonic GS-120
TOMAS> napisał:
załamanie obrazu na rogach jest spowodowane mało precyzyjnym działaniem autofokusa przy dużej ilości szczegółów , autofokus gubi sie można to zaobsrwować zwracając uwage na szczeguły raz są ostre raz nie występuje to w minimalnym stopniu ale przy np drobnym piśmie filmowanym z daleka jest to widoczne.Przy ustawieniu stałej głębi ostrości efekt nie występuje obraz jest ostry.


Tomas, bardzo mnie interesuje to co napisałeś o gubieniu się AF w GS120. Złożyłem kiedyś post na temat AF w Panasonic GS-120 ("Autofocus w Panasonic GS-120", użykownik: Mariusz Zygmunt), ale odpowiedzi jednoznacznej nie uzyskałem. Zaniosłem też kamerę do serwisu, ale jak można się było spodziewać PAN TECHNIK stwierdził, że kamera jest OCZYWIŚCIE w pełni sprawna. A moim zdaniem coś jest nie tak. Jak się wpatrzysz, to widać, że co jakiś czas kamera delikatnie rozmywa ostrość i rozmazuje szczegóły. Niby tak delikatnie, że prawie nie widać, ale ja widzę i doprowadza mnie to do szału. W jaki sposób ustawić stałą głębię ostrości w tej kamerze, żeby wykluczyć tą niedogodność? Proszę o odpowiedź.


czwartek, 3 marca 2005, 17:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 16 lutego 2005, 21:29
Posty: 930
Lokalizacja: olsztyn
Post 
Korzystanie z funkcji manualnych znacznie poprawia jakość wszystkich nagrań. Jeśli będziecie mieli doczynienie ze sprzętem profesjonalnym - to zauważycie mnóstwo elementów do obsługi manualnej.Tak jest w tym przypadku. Jeśli zoom "buja" a filmujemy jedno ujęcie - korzystajmy z manualu - nie buja . Takim użytkownikom jak Ty nie trzeba długo zalet tłumaczyć - gorzej jest z upartymi. W małym pomieszczeniu jest dużo różnych odcieni temperatury , więc mogą powstawać różne załamania na AF. Dużym wsparciem są ksiązki


czwartek, 3 marca 2005, 19:07
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 12 lutego 2005, 18:28
Posty: 17
Post 
Zaryzykuje stwierdzenie, że obraz z Panasonica NV-GS120 przy ustawieniach manualnych jest przeciętny tzn. porównywalny z innymi kamerami w tej cenie . Występuje problem autofokusem przy dużej ilości szczegółów w ciemnych pomieszczeniach kamera gubi ostrość , balans bieli na automacie też pozostawia wiele do życzenia .Jeżeli chodzi o ustawienia manualne z kamery można dużo więcej wycisnąć np. stosując ręczny balans bieli kolory są bez porównania ładniejsze, ostrość można ustawić stałą polega to na maksymalnym przybliżeniu optycznym (nigdy cyfrowym) i ustawieniu ręcznym ostrości ,w tym zakresie obraz zawsze będzie ostry, ale musi być cały czas włączony manual. Myślę, że jeżeli ktoś sobie umie poradzić z manualem obraz z tej kamery może być w porównaniu z automatem przynajmniej o 30 % ładniejszy. :D

_________________
TOMAS<>


czwartek, 3 marca 2005, 22:02
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 16 lutego 2005, 21:29
Posty: 930
Lokalizacja: olsztyn
Post 
Nareszcie konkrety.Wkrótce uruchomimy serwis gdzie specjaliści będą porównywać wybrane przez użytkowników modele kamer i dawać do oceny osobom bez stronnym. Ale narazie Tomas słusznie zauważył sprawę AF i manualnej obsługi .Chciałbym tylko jeszcze wtrącić ,że jeśli ktoś kupuje kamerę wyłącznie do nagrań nocnych - proszę wnieść to jako najważniejsze zapytanie. Wtedy ukażą się waszym oczom kamery , które spełnią te oczekiwania .Ale nawet najdroższe kamery na świecie - w studiach telewizyjnych - /dziesiątki i setki tysięcy dolarow/ też potrzebują oświetlenia i to nie byle jakiego..


piątek, 4 marca 2005, 01:45
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 18 lutego 2005, 23:51
Posty: 17
Post 
ale czy moze ktos odpowiedziec na pytanie odnosnie wejscia analogowego w NV GS120 bo bardzo mnie to interesuje pierwsze słysze ze kamera ta posiada te wejscie. Fachowcy wypowiedzcie sie Prosze. Producent pisze co innego


niedziela, 6 marca 2005, 00:41
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 5 stycznia 2004, 00:01
Posty: 255
Post 
blade27
a idź chłopie po prostu do sklepu, weź kamerę w rekę, odsłoń zaślepkę od S-VHS i jak będzie pisać IN/OUT to znaczy że jest wejście, i odsłoń zaślepkę AV i jak będzie pisać AV IN/OUT to znaczy że ma wejscie..

lepszego dowodu chyba nie trzeba

Kamera Tomka ma takie coś, sam osobiście nagwywałem na tą jego kamerę GS120 sygnał z mojej kamery przez wejscie S-VHS w GS120 w trybie VCR oczywiście ,
dwa pionowe przyciski pod LCD, naciskasz je razem i włancza się nagrywanie.


niedziela, 6 marca 2005, 07:46
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot], Pawel36 i 12 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL