Teraz jest sobota, 21 lipca 2018, 19:42




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Pomocy ! zgrywanie na PC z Sony HC 14e 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 3 marca 2005, 13:20
Posty: 13
Post Pomocy ! zgrywanie na PC z Sony HC 14e
Mam problem ze zgrywaniem z kamery na PC i od dłuższego czasu próbuję coś z tym zrobić .
Używałam różnych programów do zgrywania min Premiere 6.5 i po każdym zgraniu mój obraz jeszcze przed obróbką i kompresją jest rozmazany ( głównie przy ruchu ) . Na monitorze jest tak samo rozmazany jak na TV.
Jakość odtwarzana z kamery jest ok , a po zastosowaniu Capture zawsze efekt jest ten sam .
Parametry komputera mam ok - nie zużywa nawet 50 % procesora i RAM-u ( Celeron 2GHz ) . Karta graficzna Radeon 9200 VIVO , Firevire . Szybkość klatki 25 fps , rozdzielczość i inne ustawienia standard dla DV .
Czy jakiś inny program lub np codec/decodec może w tym przeszkadzać ?

Pomocy !


czwartek, 3 marca 2005, 13:46
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 10 grudnia 2003, 05:04
Posty: 172
Post 
Jeśli jest to cyfrowa kamera i zgrywasz poprzez FireWire to zapisany obraz jest pełnym odzwierciedleniem zapisu z taśmy. To,że tak zgrany obraz nie najlepiej odtwarza się na komputerze jest wynikiem niedoskonałości odtwarzaczy sytemowych. Przekonweruj mały fragment filmu stosując dobre parametry do mpeg2, wrzuć po drobnym authoringu materiał na płytę DVD i odtwórz na stacjornym sprzęcie,najprawdopodobniej jakość będzie doskonała.


piątek, 4 marca 2005, 12:10
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 3 marca 2005, 13:20
Posty: 13
Post 
Dzięki !

Wypróbuję i dam znać co z tego wyszło . Obraz przerobiony na MPEG2 i zgrany na Video też był płaski i cały rozmazany .


piątek, 4 marca 2005, 12:46
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 3 marca 2005, 13:20
Posty: 13
Post 
Zgrałam film na DVD i obraz jest lepszy niż na komputerze ale i tak nie ma takiej ostrości i jeszcze jest trochę rozmazany , głównie w czasie ruchu .

Czy ktoś mógłby podać wszystkie poprawne parametry przy zgrywaniu z DV , przetabianiu do MPEG ( MPEG Encoder w Premiere 6.5 ) ? Już po prostu nie wiem co robię nie tak . Może mój komputer ma nieodpowiedni jakiś sterownik ?

Pomocy ! :cry: :lol:


piątek, 11 marca 2005, 09:02
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 10 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL