Teraz jest środa, 14 listopada 2018, 14:12




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Sony DCR-HC14E - jeszcze raz :/ 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 6 marca 2005, 15:48
Posty: 7
Lokalizacja: Wrocław
Post Sony DCR-HC14E - jeszcze raz :/
[ Wiem, ze to juz bylo nie raz ... ]
Witam. Mam problem z zrzuceniem filmu z kamerki.
Posiadam Sony DCR-HC14E, kabel FireWire [4/6pin], kontroler FireWire [dostarczony wraz z plyta glowna - Gigabyte 8SQ800 Ultra]. Gdy probuje zrzucic obraz [File>Capture] w Premiere 6.5 lub w Premiere Pro 1.5, w oknie capturingu nie mam obrazu z kamery i nad podgladem obrazu pisze mi "The DV device is unavailable for device control" (Premiere 6.5) lub "Capture Device offline" (Premiere Pro 1.5). Czy ktos wie, dlaczego tak sie dzieje? [kamera w tym momencie jest podpieta do FireWire poprzez kabel, oraz podlaczona jest do zasilania]. Prosilbym o szybka odpowiedz, poniewaz na gwalt musze zgrac film, a jak do tej pory nic nie wskuralem i o malo mnie (przepraszam za wyrazenie) szlag nie trafil :|.

Konfiguracja kompa:
PIV 2,4 Ghz
Gigabyte 8SQ800 Ultra
512 MB DDR-333Mhz
Radeon 9500 Pro
Premiere 6.5 i Premiere Pro 1.5 - wersje tryout
__________
Pozdrawiam
Knysha

_________________
Sony DCR-HC14E
Sony DSC-P93
Sony Alfa 100


niedziela, 6 marca 2005, 16:45
Zobacz profil
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 6 marca 2005, 15:48
Posty: 7
Lokalizacja: Wrocław
Post 
Ktokolwiek ;|?

_________________
Sony DCR-HC14E
Sony DSC-P93
Sony Alfa 100


wtorek, 8 marca 2005, 00:21
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 18 stycznia 2004, 13:04
Posty: 822
Post 
Nie dziw się, że brak odpowiedzi bo przyczyn może być dziesiątki...

Po pierwsze: czy kamera przełączona jest w tryb VCR/PLAY ?
Po drugie: użyj może innego softu do zgrania np. Scenalyzer http://scenalyzer.de/sclive20030728.zip
Po trzecie: sprawdź i kabel i kamerę. Podepnij kamerę innym (np. pożyczonym kablem f-w) lub podepnij kamerę do innego kompa (np. u kumpla).

Wiem, że to mało ale nic innego do głowy mi nie przychodzi...

Pozdrawiam


wtorek, 8 marca 2005, 10:18
Zobacz profil
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 6 marca 2005, 15:48
Posty: 7
Lokalizacja: Wrocław
Post 
Hmm dzieki.
Juz udalo mi sie zrzucic film.
Wczesniej jakos Windows wogole nie wykrywal mi kamery, chociaz byla w trybie Player i wlaczona :/.

_________________
Sony DCR-HC14E
Sony DSC-P93
Sony Alfa 100


wtorek, 8 marca 2005, 23:55
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Exabot [Bot] i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL