Teraz jest wtorek, 16 października 2018, 05:46




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 Martwe piksele? 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 4 kwietnia 2005, 16:35
Posty: 2
Post Martwe piksele?
Witam

na świeżo kupionej (używanej) kamerze Canon XM1 - a właściwie to na obrazie z niej, przerzuconym na komputer pokazują się (skaczą) czarne lub białe, mniejsze lub większe kwadraty. Odniosłem wrażenie, że najczęściej dzieje się to w momencie gdy kamera jest w ruchu (np. panorama, przejazd). Czy to są martwe piksele na matrycy? Czy może kupić porządną kasetę (wina używanej kasety Maxell?)

pozdrawiam


poniedziałek, 4 kwietnia 2005, 16:38
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 4 kwietnia 2005, 16:35
Posty: 2
Post 
Aha, dodam jeszcze że oczywiście zrzucam obraz przez FireWire, a taki efekt nigdy wcześniej nie występował (kiedy zgrywałem materiał z Sony TRV265E).


poniedziałek, 4 kwietnia 2005, 17:44
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 7 września 2004, 22:35
Posty: 6
Post martwe piksele
W twojej kamerze dzieje się coś złego między głowicą a taśmą, może to być zużycie lub błędy w prowadzeniu taśmy(canony tak lubią)powodujące złe przyleganie, zabrudzenie też jest przyczyną takich objawów.


piątek, 8 kwietnia 2005, 22:34
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 10 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL