Teraz jest niedziela, 19 sierpnia 2018, 02:36




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Sony HC32 -->FireWire 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 17 kwietnia 2005, 11:47
Posty: 4
Lokalizacja: Szczecin
Post Sony HC32 -->FireWire
Witam
Stalem sie szczesliwym posiadaczem kamerki Sony no i po nagraniu filmu zamiezalem przeslac go poprzez karte FireWire do komputera na dysk. No i jest problem po podlaczeniu kamery nic sie nie dzieje, nie startuje zaden program,nic. Inaczej jest w przypadku USB, przez to zlacze transmisja sie odbywa, sprzet jest znajdowany i wszystko dziala jak trzeba.
Dodam ze posiadam WinXP Prof. SP2
Pozdrawiam


poniedziałek, 25 kwietnia 2005, 18:59
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 15 marca 2005, 21:54
Posty: 162
Lokalizacja: Kraków
Post Re: Sony HC32 -->FireWire
przemool napisał(a):
No i jest problem po podlaczeniu kamery nic sie nie dzieje, nie startuje zaden program,nic.
Dodam ze posiadam WinXP Prof. SP2
Pozdrawiam


A jaki masz zainstalowany program do przechwytywania wideo...
Bo jeśli żaden do nie dziw się że się nie uruchamia.
Włącz wbudowany w xp movie mar... i spróbuj przechwycić wideo z kamery...

_________________
PIERWSZE KROKI
Canon MV690
Epox 8RDA3+ pro
Athlon XP 2600+
1GB TwinMos
GF5500 128MB
Maxtor 80GB +Samsung 160GB
liteon 851S


poniedziałek, 25 kwietnia 2005, 19:09
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 29 marca 2004, 20:29
Posty: 391
Lokalizacja: Poznań
Post 
Generalnie uważaj przy podłączaniu kamery, bo u tanich Soniaków najczęściej siadają złącza Fire-Wire właśnie przez niewłaściwe podłączanie (instrukcji szukaj na forum).

_________________
AntHus
http://www.kosakowscy.pl
http://www.kronikababusia.prv.pl


poniedziałek, 25 kwietnia 2005, 19:19
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 17 kwietnia 2005, 11:47
Posty: 4
Lokalizacja: Szczecin
Post 
Do zgrywania chcialem uzywac Ulead Video Studio 9
No ale po wlaczeniu funkcji Capture, gdy chce zgrywac pojawia sie komunikat Can't Capture. Pewnikiem cos nie tak jest, a moze juz zepsulem zlacze FiWi w kamerce.
Chociarz sama kamera reaguje na podlaczenie kablabo pokazuje informacje na ekranie ze jest połączenie.
Ale mnie kolega wystraszyl piszac ze w tych soniaczach szybko siadaja te zlącza.
Pozdrawiam


poniedziałek, 25 kwietnia 2005, 22:38
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 15 marca 2005, 21:54
Posty: 162
Lokalizacja: Kraków
Post 
Skoro pracujesz na winxp to spróbuj wbudowanego programu movie maker...
Jeśli i on nie pomorze to sprawdź kamere na innym kompie.

_________________
PIERWSZE KROKI
Canon MV690
Epox 8RDA3+ pro
Athlon XP 2600+
1GB TwinMos
GF5500 128MB
Maxtor 80GB +Samsung 160GB
liteon 851S


poniedziałek, 25 kwietnia 2005, 22:49
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 29 stycznia 2005, 19:58
Posty: 47
Post 
Witam!

Mialem podobny problem, minal wtedy jak wymienilem karte FireWire poniewaz nie współgrała z moim kompem.

lub
sprobuj na "swierzo" wlaczonym kompie najpierw wlaczyc kamere i dopiero podlaczcy kabel FireWire.

i jeszcze przed wymiana karty poszukaj na http://www.microsoft.com łatki na XP SP2 do kart FireWire bo wyszła w marcu tego roku. najlepiej w wyszukiwarce microsoftu wpisac: 1394 i powinno znalezc

Powodzenia


wtorek, 26 kwietnia 2005, 11:39
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 25 kwietnia 2005, 14:43
Posty: 3
Lokalizacja: dolnośląskie
Post 
Witam!
Mimo, że dopiero stawiam pierwsze kroki w tych tematach to jednak miałem identyczną sytuację, dosłownie 3 dni temu - też walczyłem z FW mimo, że USB widziało kamerkę zaraz po podłączeniu, a FW było martwe!!! Nie pomagały żadne sztuczki z różnymi podłączeniami, kolejnością itd. Nie ma znaczenia jakiego programu użyjesz do przechwytu, bo po podłęczeniu kamery przez FW system musi wykryć nowe urządzenie na nowym porcie!
Ja poradziłem sobie w następujący sposób:
menadżer urządzeń - kontroler 1394 - właściwości - aktualizuj sterownik.
Po wybraniu tej opcji, mimo że wszystko było poprawnie zainstalowane (bez konfliktów) sterownik zaktualizował się z systemu XP w ciągu dosłownie 2 sekund (nie miałem żadnej płyty ze sterownikami w napędzie CD). I od tego momentu po podłączeniu kamery system sam ją rozpoznał, zaciągnął sterowniki do kamery i funkcja capture była już dostępna!!!
Pozdrawiam,


wtorek, 26 kwietnia 2005, 12:24
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL