Teraz jest czwartek, 18 października 2018, 16:06




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Kamera zgrywa mi obraz z video i TV bez koloru- dlaczego? 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 11 maja 2005, 14:38
Posty: 3
Post Kamera zgrywa mi obraz z video i TV bez koloru- dlaczego?
mam kamerkę panasonica NVGS50 EG z wejsciami i wyjsciami av i dv
podłączyłem kamerkę do magnetowidu panasonica przez scard (jest to przelotka na cincze i svideo z przełącznikiem in- out)
Niestety na podgladzie kamery mam obraz czarno biały i tak też zostaje nagrany podobnie jest z obrazem nagrywanym z TV

Co jest grane proszę Was o pomoc chcę przegrać sobie film z wesela kaseta vhs ma już trochę i nie chciałbym aby dalej traciła na jakości


środa, 11 maja 2005, 15:24
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 6 kwietnia 2005, 16:45
Posty: 27
Lokalizacja: Rzeszów
Post miałem podobnie
Witaj

Miałem podobnie w przypadku JVC. u mnie jeszcze pojawiały się pasy bo sygnał z euro był zbyt mocny. Według serwisu sprawa polegała na rozbieżnościach w pzoiomie sygnału wyjściowego ze złącza Euro i jego tolerancją przez wejście A/V w kamerze. Ja swoją ptrzejściówkę Z euro na Chinch potraktowałem regulowanym rezystorem(na tor wideo), dzięki czemu mogę dopasować poziom sygnału.

_________________
Pozdrawiam
aro_d
Panasonic NV-GS75


środa, 11 maja 2005, 17:44
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 11 maja 2005, 14:38
Posty: 3
Post 
nie wiele mi mówi to o czym piszesz nie za bardzo się na tym znam czy mam oddać tą przejściówkę do jakiegoś magika co zna się na elektronice i mi to poprawi? czy są jakieś inne sposoby na pozbycie się problemu


środa, 11 maja 2005, 18:53
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 11 maja 2005, 20:16
Posty: 20
Post 
Wina jest w przelotce ,podłącz na czincze w kamerze i w magnetowidzie.Stosując przejściówkę należy ją odpowiednio przelutować.


środa, 11 maja 2005, 20:24
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 11 maja 2005, 14:38
Posty: 3
Post 
Widzę, że się w tym orientujesz gdzie znajdę schemat odpowiedniego podłączenia


środa, 11 maja 2005, 20:53
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 11 maja 2005, 20:16
Posty: 20
Post 
Lepiej daj to komuś kto się zna.Nie mam schematu


czwartek, 12 maja 2005, 18:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 26 marca 2003, 09:51
Posty: 483
Lokalizacja: Kozienice
Post 
Wygląda to jakby na wejście AV magnetowidu szedŁ sygnaŁ S-Video.
Mam to jeśli na wejście podaję sygnaŁ S-Video, a przeącznik mam na Video, lub odwrotnie.

_________________
Stanisław


czwartek, 12 maja 2005, 20:15
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 10 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL