Teraz jest sobota, 21 lipca 2018, 04:16




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 Kamer Sony HC-17E + i.Link + problem 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 13 czerwca 2005, 14:32
Posty: 2
Lokalizacja: Nasielsk
Post Kamer Sony HC-17E + i.Link + problem
Witam, jeszcze nie kupiłem kamery ale chcę kupić coś taniego.
Mam na oku Sony HC-17E. Oczywiście będę zgrywał filmy do komputera. Z tego co się dowiedziałem to podobno są problemy z uruchomieniem kamer Sony przez FireWire.
Chodzi o Sony i.Link. Podobno nie współpracuje dobrze z każdym kontrolerem FireWire.
Może ktoś z was ma taką kamerę ?
Chciałbym zapytać czy nie ma z nią problemu przy podłączaniu przez FireWire ?
Może ktoś się zetknął z podobnym problemem i mi cos podpowie , po prostu nie chcę się wpakować w jakieś kłopotyi szukać dodatkowo karty na której kamera będzie działąć.
W kompie mam FireWire zintegrowane na płycie ABIT IS-7E.

Z góry dzięki za pomoc,
Pozdrawiam.


poniedziałek, 13 czerwca 2005, 14:51
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 3 listopada 2002, 19:14
Posty: 588
Lokalizacja: mazowieckie
Post 
Pierwszy raz słyszę o tym żeby to był problem powszechny :lol:


poniedziałek, 13 czerwca 2005, 17:15
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 21 czerwca 2005, 23:02
Posty: 8
Post odp
Zdziwiles mnie twoimi informacjami bo ja kupilem jakis miesiac temu kamere wlasnie Sony DCR-HC20E. 3 dni temu kupilem sobie kontroler FireWIre i wlasnie mecze sie z nim i niemoge nic wymyslic bo wlasnie komputer niewykrywa podlaczonej kamery mimotego ze sa zainstalowane poprawnie sterowniki do firewire i odpowiednie oprogramowanie, a na kamerce pokazjuje sie znaczek DVin co znaczy ze wykryl firewire. Naprawde juz niemam sil co ja nierobilem zeby tylko dzialalo wgralem Service Packa 1 potem 2 i nic pomozcie bo niemam pojecia co z tym fantem zrobic.


wtorek, 21 czerwca 2005, 23:10
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 16 października 2003, 14:28
Posty: 136
Post 
:) nie chcę wprowazać zamieszanie ale sytauacja o której piszesz:
Cytuj:
na kamerce pokazjuje sie znaczek DVin co znaczy ze wykryl firewire

to dokładnie to samo co u mnie z tym, że ja już zdiagnozowałem w 100% uszkodzenie portu FiWi w kamerze :)
Pozdrawiam i nie życzę "najgorszego"
p.s zdarzają się przypadki zakupu "prosto" ze sklepu kamery z padniętym FiWi :(


środa, 22 czerwca 2005, 00:58
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 21 czerwca 2005, 23:02
Posty: 8
Post 
No to zes mnie pocieszyl :(

A moze da sie cos jeszcze zrobic?


środa, 22 czerwca 2005, 09:35
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 28 czerwca 2005, 14:10
Posty: 1
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Wracając do początku tematu i do pytania Lopes25'a. Właśnie dostałem w swoje ręce tą kamerkę i jest spoko. iLink działa ok USB jeszcze nie sprawdzałem - ale FireWire działa znakomicie i to wcale nie na firmowym kabelku Sony. Natomiast mam inny problem i przestrogę dla Lopesa - ta kamerka ma tylko i wyłącznie wyjścia USB i iLink - także nie można na nią nic nagrać.

I tu chciałbym postawić moje pytanko: czy jest możliwe odblokowanie wyjścia DVin w tej kamerce a jeżeli tak to w jaki sposób.

Pozdrawiam


wtorek, 28 czerwca 2005, 14:20
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 12 stycznia 2005, 00:51
Posty: 40
Post 
sam mam Sony HC20E i zrzucanie filmu na hdd przebiega bez problemu.
wydaje mi sie ze problem moze polegac nie na kamerze a na odpowiedniej karcie FireWire

tez jestem ciekaw jak odblokowac DVin :)


wtorek, 28 czerwca 2005, 14:48
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 16 marca 2006, 10:11
Posty: 1
Post 
witam
mam pytanko - mam kamere ale nie mam do niej sterowników
czy gdzies moge je ściagnac ?
chciałabym zgrac film na komputer ale teraz nie mam jak bo płytka zaginęła

pozdrawiam


czwartek, 16 marca 2006, 10:19
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 27 maja 2005, 18:43
Posty: 31
Lokalizacja: Wrocław
Post 
czy orientuje sie ktos czy sony na gwarancji robi padniete fiwi bezplatnie?
mozliwe ze mam ten problem, tylko musze to jakos sprawdzic....
tak jak u kolegi pokazuje mi sie na ekranie ikonka DVin.
kamera to sony hc90e.

z gory dzieki za pomoc :))


czwartek, 16 marca 2006, 13:36
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 26 grudnia 2005, 00:38
Posty: 71
Post 
yabus napisał(a):

I tu chciałbym postawić moje pytanko: czy jest możliwe odblokowanie wyjścia DVin w tej kamerce a jeżeli tak to w jaki sposób.

Pozdrawiam


jest - odpowiednim programem i kabelkiem ( własnie się przymierzam )


piątek, 17 marca 2006, 00:32
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL