Teraz jest wtorek, 17 lipca 2018, 11:18




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 KASETA MINI DV 60 - usuwanie danych 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 28 czerwca 2005, 19:49
Posty: 6
Lokalizacja: Tychy
Post KASETA MINI DV 60 - usuwanie danych
Jestem całkowicie początkujący w tej dziedzinie, tak więc z góry proszę o wyrozumiałość.
Dzisiaj pierwszy raz w życiu dostałem w ręce kamere cyfrową Samsunga.
Nagrałem w pracy kilka minut filmu no i znalazły sie na nim fragmenty, których wolałbym nie pokazywać szefow, dlatego chce cała zawartość tej kasety usunąć. W instrukcji obsługi nic na ten temat nie znalazłem.
Z góry dziękuje za pomoc.


wtorek, 28 czerwca 2005, 19:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 2 czerwca 2005, 23:11
Posty: 338
Lokalizacja: Kraków
Post Re: KASETA MINI DV 60 - usuwanie danych
dastin napisał(a):
Jestem całkowicie początkujący w tej dziedzinie, tak więc z góry proszę o wyrozumiałość.
Dzisiaj pierwszy raz w życiu dostałem w ręce kamere cyfrową Samsunga.
Nagrałem w pracy kilka minut filmu no i znalazły sie na nim fragmenty, których wolałbym nie pokazywać szefow, dlatego chce cała zawartość tej kasety usunąć. W instrukcji obsługi nic na ten temat nie znalazłem.
Z góry dziękuje za pomoc.


Nagraj na to cokolwiek innego, a jeśli nie chcesz nic nagrywać to dekielek na obiektyw i włącz nagrywanie, możesz tak nagrać całą kasetke

_________________
Obrazek
WIDEOFILMOWANIE... PIERWSZE KROKI


wtorek, 28 czerwca 2005, 20:44
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 4 lipca 2005, 22:44
Posty: 5
Post 
Ja mam podobny problem. Mam sony dcr-hc14e. Jak nagrywam na tej samej kasecie drugi raz to na jej początku są "klocki", stary obraz przenika się z nowym. Czy jest jakiś sposób żeby pozbyć się problemu, czy nagrywanie dekielka wystarczy? Szczerze mówiąc to ten pomysł jest troche prymitywny i czasochłonny.


poniedziałek, 4 lipca 2005, 22:48
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 18 stycznia 2004, 13:04
Posty: 822
Post 
swiety napisał(a):
Szczerze mówiąc to ten pomysł jest troche prymitywny i czasochłonny.

...ale niestety jedyny. Kasetka to nie dysk twardy czy dyskietka - nie można jej sformatować poleceniem "FORMAT C: /u".
Tak więc zostaje powtórne nagranie...
Pozdrawiam


wtorek, 5 lipca 2005, 08:57
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 2 czerwca 2005, 23:11
Posty: 338
Lokalizacja: Kraków
Post 
swiety napisał(a):
Ja mam podobny problem. Mam sony dcr-hc14e. Jak nagrywam na tej samej kasecie drugi raz to na jej początku są "klocki", stary obraz przenika się z nowym. Czy jest jakiś sposób żeby pozbyć się problemu, czy nagrywanie dekielka wystarczy? Szczerze mówiąc to ten pomysł jest troche prymitywny i czasochłonny.



Już napisałem Ci odpowiedź w innym poście...
Pomysły prymitywne są najlepsze, co do czasochłonności jak już pisałem dwie kasetki-dwa odcinki ulubionego serialu...
Pomyśl ile odcinków musisz oglądnąć podczas renderu, to jest czasochłonne.

_________________
Obrazek
WIDEOFILMOWANIE... PIERWSZE KROKI


wtorek, 5 lipca 2005, 10:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
cze.
skoro następuje prznikanie obrazu starego i nowego to nagranie"dekielka"nic nie pomoże bo będzie ci się prznikał obraz dekielka i nowego nagrania. niestety jeżeli problem się powtórzy to wywal kasety i kup nowe a nie warto ryzykować utraty nagranego nowego filmu


wtorek, 5 lipca 2005, 10:54
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 4 lipca 2005, 22:44
Posty: 5
Post 
Dzięki za odpowiedź. Właśnie miałem zamiar tak zrobić, włożyłem kasete do kamery, naciskam record, a tu komunikat CLEANING CASSETTE... Czyli nie obejdzie się bez kupna kasety czyszczącej i zestawu lepszych kaset. A tak wogule to czy jest sens kasowania kasety skoro głowica może się podczas tej czynności zużywać? W każdym razie dzięki za podpowiedź, już wiem co musze zrobić. Swoją drogą, czy kasety sony są warte kupna? Jak nie to jakie?


wtorek, 5 lipca 2005, 11:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 2 czerwca 2005, 23:11
Posty: 338
Lokalizacja: Kraków
Post 
Jakie kasety...
Poszukaj było o tym nie raz pisane, ogólnie nikt Ci nie powie jakie...

No dobra ja Ci powiem kup dobre do swojej kamery, a jakie to będą???

_________________
Obrazek
WIDEOFILMOWANIE... PIERWSZE KROKI


wtorek, 5 lipca 2005, 11:56
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 4 lipca 2005, 22:44
Posty: 5
Post 
Czytałem o tym... dosyć burzliwa dyskusja z której praktycznie nic nie wynika, ale chyba zdecyduje się na sony excellence albo premium...w każdym razie nie może być chyba nic gorszego niż to co mam teraz.

No i mam kolejne pytanie: czy w Polsce są do kupienia kasety cassette memory (cm) bo wszędzie sie pytam, a w niektórych sklepach z kamerami nawet nie wiedzą co to


wtorek, 5 lipca 2005, 15:05
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 12 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL