Teraz jest piątek, 17 sierpnia 2018, 19:42




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
 No to i ja się pochwalę MOJĄ GR-D270 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 lipca 2005, 01:59
Posty: 27
Post No to i ja się pochwalę MOJĄ GR-D270
O 14:00 przywieźli i bite dwie godziny już mija a ja bawię się jak trzylatek klockami. :lol: Kamerka już dziewicą nie jest 8)
Jak tylko naładuję się bateria (przed chwilą podłączyłem) to zabieram moją MAŁĄ na spacerek w plenerek. :twisted:
Acha zamówiłem w zestawie z torebką i trzema kasetkami JVC DVM60 - ot taki sobie zestawik startowy. Na ekranie telewizora wygląda ładnie, niczym z profesjonalnej kamery. Wstępne wrażenia - rewelka.


piątek, 29 lipca 2005, 16:05
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 15 czerwca 2005, 12:25
Posty: 31
Lokalizacja: Poznań
Post 
Ha

Mi przywieźli koło 18 .. ale i tak jestem bardzo z ej kamerki zadowolony. Tryb AUTO jest w miera ok, ale jak zwykle zacząłem od razu od grzebania w MANUALU.
Ja nie brałem kasetek tylko od razu zamówiłem dodatkowy aku - żeby ciut dłużej trzymał ... bo ten dołączony to słabiutki ... :-)
Ale kamera OK.

_________________
JVC GR-D270

NIE OCZEKUJ OD RZECZY WIĘCEJ NIŻ ZA NIĄ ZAPŁACIŁEŚ


poniedziałek, 1 sierpnia 2005, 15:59
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 lipca 2005, 01:59
Posty: 27
Post 
Jeszcze TYLKO:
1. Karta FireWire z kablem i softem.
2. Drugi HDD.
3. Statyw.
4. Karta pamięci do zdjęć.
5. Akumulatorek + ew. ładowarka do samych baterii (bez udziału kamery) i/lub ładowarka samochodowa (o ile takowa istnieje).
6. Zewnętrzny mikrofon + ew. halogen.


poniedziałek, 1 sierpnia 2005, 16:55
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 20 czerwca 2005, 11:31
Posty: 9
Lokalizacja: King Stone
Post 
Karta FireWire jest potrzebna by zgrywać filmiki z kasteki minidv na komputer w przypadku każdej kamery ? Dokładnie chodzi mi o model JVC GRD 270 ?

_________________
MFrec[][]MFrec[][]MFrec[][]MFrec[][]MFrec[][]


niedziela, 7 sierpnia 2005, 10:42
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 16 lutego 2005, 21:29
Posty: 930
Lokalizacja: olsztyn
Post 
tak -potrzebna jest karta.
W programie JVC Polska - można kupic- znacznie taniej dodatkowe wyposażenie
pozdrawiam


niedziela, 7 sierpnia 2005, 14:42
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 20 czerwca 2005, 11:31
Posty: 9
Lokalizacja: King Stone
Post 
yy może kiki coś bliżej, bo jakoś nie moge znaleść karty fire wire na oficjalnej stronie JVC ;/ będe ci bardzo wdzięczny, bo już 2 kasteki czekają na montaż :P
pozdrawiam

_________________
MFrec[][]MFrec[][]MFrec[][]MFrec[][]MFrec[][]


niedziela, 7 sierpnia 2005, 14:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 16 lutego 2005, 21:29
Posty: 930
Lokalizacja: olsztyn
Post 
Pytałeś czy kamera GRD 270 ma fire wire - tak ma.
JVC ma też karty do komputera - musisz wejsc na gg 2868228 - dostaniesz szczegóły
pozdrawiam


niedziela, 7 sierpnia 2005, 15:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 16 lutego 2004, 02:30
Posty: 796
Post 
Mashroms69 napisał(a):
yy może kiki coś bliżej, bo jakoś nie moge znaleść karty fire wire na oficjalnej stronie JVC ;/ będe ci bardzo wdzięczny, bo już 2 kasteki czekają na montaż :P
pozdrawiam


Mashroms69 - nie załamuj mnie. Kartę firewire kupisz w pierwszym lepszym sklepie komputerowym !!!!!!!!!!!!!!!!

_________________
Zapomniał wół , jak cielęciem był !


niedziela, 7 sierpnia 2005, 23:02
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 lipca 2005, 01:59
Posty: 27
Post 
No właśnie. Odnośnie karty FireWire. W jednym ze sklepów u mnie w mieście na opinię, że taka karta kosztuje ok. 50-60 zł, kolo skwitował że takie karty są do bani, że jeśli ktoś chce np. zgrywać z kamery trzeba kupić kartę Herkules za 200zł 8O . Wiem o co mu chodziło :twisted:
Wiem, że wystarczy ta za 50 zł, aby miała transfer do 400Mbps. Tylko czy aby napewno, zasiał chłopaczyna nieco wątpliwości, które mam nadzieję, że rozwiacie.


poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 01:16
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: poniedziałek, 13 października 2003, 08:17
Posty: 144
Lokalizacja: Skarżysko Kamienna
Post 
Cytuj:
Wiem, że wystarczy ta za 50 zł, aby miała transfer do 400Mbps. Tylko czy aby napewno, zasiał chłopaczyna nieco wątpliwości, które mam nadzieję, że rozwiac

spoko, pracuję na takiej od 2 lat, zero problemów


poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 08:36
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 01:21
Posty: 796
Lokalizacja: Warszawa
Post 
michas napisał(a):
Cytuj:
Wiem, że wystarczy ta za 50 zł, aby miała transfer do 400Mbps. Tylko czy aby napewno, zasiał chłopaczyna nieco wątpliwości, które mam nadzieję, że rozwiac

spoko, pracuję na takiej od 2 lat, zero problemów


:lol: :lol:

Większość nowszych płyt głównych raczej już ma to cacko on-board :idea:


poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 09:08
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: poniedziałek, 13 października 2003, 08:17
Posty: 144
Lokalizacja: Skarżysko Kamienna
Post 
ao napisał
Cytuj:
Większość nowszych płyt głównych raczej już ma to cacko on-board

no i....???

proponujesz, żeby SX_ zmienił płytę główną?


poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 21:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 01:21
Posty: 796
Lokalizacja: Warszawa
Post 
:lol:

Osobiście lubie stosować tą metodę - jak mam środki ku temu - lubię jak wszystkie procesy na mojej maszynie - wykonują się w przyzwoitym tępie - bo jak tak nie jest zaraz się stresuję :lol:

Z tą kartą FV - to był joke 8) :lol: :lol: :lol: [sorry]


poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 23:23
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 13 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL