Teraz jest czwartek, 16 sierpnia 2018, 08:58




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Kamera Sony HC-42 ale z USA. 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 6 sierpnia 2005, 20:52
Posty: 3
Post Kamera Sony HC-42 ale z USA.
Witam.

Mam pytanka.
Chcę przywiezc zonie tą kamere z USA.
1.Czy bede miał z nia problemy? (bo chyba jest ona NTSC?).
2.Co z archiwizacja na DVD (Da sie skonwertować na PAL? bez straty jakośći?)
3.Czy po podłączeniu do telewizora będe widzaił obraz (głupie pytanie ale nie wiem czy NTSC jest widoczny na nowych telewizorach kupionych w Polsce)
4.Czy to prawda że jakosciowo nagranie w sytemie NTSC jest lepsze?

pozdrawiam i prosze o odpowiedz.
wilu11

p.s.
W stanach kosztuje 1500zł


sobota, 6 sierpnia 2005, 21:00
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 6 sierpnia 2005, 20:52
Posty: 3
Post 
nikt mi nie pomoże?


niedziela, 7 sierpnia 2005, 23:48
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 10 kwietnia 2005, 01:43
Posty: 381
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post 
Witam, jak koniecznie chcesz kupic NTSC to wcale nie musisz przeprowadzac konwersji na PAL. Cala produkcja moze byc w NTSC i odtwarzacze DVD akceptuja ten format jak i telewizory nowsze od Rubina ;) Mozna tez w stanach bez problemu kupic kamere PAL i wtedy problem staje sie nieaktualny. Pozdrawiam


niedziela, 7 sierpnia 2005, 23:58
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 25 maja 2002, 01:03
Posty: 510
Lokalizacja: Hajnówka
Post 
Ad. 1 - tak,
Ad. 2 - da się ale ze stratą jakości,
Ad. 3 - tak, w nowych w kolorze w starych cz-b
Ad. 4 - nie, system PAL jest nowszy i zapewnia lepszą jakość obrazu.

Warto trochę dołożyć i kupić kamerę w wersji PAL.


poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 00:09
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 6 sierpnia 2005, 20:52
Posty: 3
Post 
A co z napięciem zasilacza w wersji NTSC? Czy jest takie same? Oczywiscie trzeba bedzie zastosowac przejsciówkę do gniazdka.


wtorek, 9 sierpnia 2005, 09:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 10 kwietnia 2005, 01:43
Posty: 381
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post 
z tego co wiem tylko przejsciowke. Zakres napiecia zasilacza to 110-230V


wtorek, 9 sierpnia 2005, 11:50
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 11 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL