Teraz jest środa, 14 listopada 2018, 22:27




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 Przy zrzucaniu z kamery GS75 - gubione są klatki - WHY??? 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 1 września 2005, 09:27
Posty: 228
Post Przy zrzucaniu z kamery GS75 - gubione są klatki - WHY???
Zawsze sądziłem ze nagranie cyfrowe na kamerze powinno się skopiować do kompa 1:1 a tymczasem Pinnacle 9 przy zrzucaniu pokazuje mi że Gubi klatki (jest tam taki wskaźnik). Mam wrażenie że jest to związane z jakością taśm - używałem najtańszej Emteca i najtańszej JVC. Gubienie klatek nie jest podczas całego filmu a jedynie w kilku, 2-3 miejscach na taśmie przez 1-2 sekund, reszta nagrania OK, w/w zjawisko wystąpiło juzprzy pierwszym nagraniu na taśmy. Upewnijcie mnie że to wina taśmy, i jak to sprawdzić. Ewentualnie jeśli wina taśmy to jakie kupować żeby nie robiły takich numerów. Chcę się upewnić że nie jest uwalona kamera, bo ma niecały miesiąc.


poniedziałek, 10 października 2005, 09:19
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
-uwalona kamera?
-brudna głowica?
-problemy z transferem materiału do kompa?
-może inny program byłby ok?
-polecam kasetki Panasonic DVC (niebieskie)


poniedziałek, 10 października 2005, 09:33
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 6 kwietnia 2005, 16:45
Posty: 27
Lokalizacja: Rzeszów
Post 
Miałem ten sam problem.....wyłaczyłem podgląd podczas zgrywania i "0" utraconych klatek, wcześniej na jednej kasecie było nawet 200 straconych klatek....

Zgrywam przy pomocy Pinnacle Studio 9.4

_________________
Pozdrawiam
aro_d
Panasonic NV-GS75


wtorek, 18 października 2005, 21:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 1 września 2005, 09:27
Posty: 228
Post ..
Kamera sprawna, sprawdzona (ufffff... na szczęście)

Kontoler Fire Wire który kupiłem jest do D....,
Jadę go w najbliższym czasie zawieźć do wymiany, a jak mi nie wymienią to rzut z okna...
Jednak nie warto kupować najtańśzego kontrolera - można się naciąć.

Dobrze że GS75 umożliwia jeszcze normalne zrzucanie przez USB.

Czy ktoś z was używa kontrolera FW z karty Audigy? (myślę o takim rozwiązaniu)


poniedziałek, 24 października 2005, 08:19
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 10:13
Posty: 764
Post Re: ..
inver napisał(a):
Kamera sprawna, sprawdzona (ufffff... na szczęście)

Kontoler Fire Wire który kupiłem jest do D....,
Jadę go w najbliższym czasie zawieźć do wymiany, a jak mi nie wymienią to rzut z okna...
Jednak nie warto kupować najtańśzego kontrolera - można się naciąć.

Dobrze że GS75 umożliwia jeszcze normalne zrzucanie przez USB.

Czy ktoś z was używa kontrolera FW z karty Audigy? (myślę o takim rozwiązaniu)

osobiscie używam z Audigy ale mam tez dodatkowy kontroler z 3 FW
i nie wiedze róznicy przy zgrywaniu tak wiec jak gubisz klatkli przy zgrywaniu cyfroweym
to masz słaby sprzet
bo jak ma się proc na poziomie pIII 800 + dyski na ata 66 zadna klatka nie ma praw sie zgubić przy zgrywaniu dv.avi
bo przy zgrywaniu do mepg-2 proc na poziomie 2 ghz to imho min.


poniedziałek, 24 października 2005, 09:46
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 15 czerwca 2005, 12:25
Posty: 31
Lokalizacja: Poznań
Post 
Hej

Może faktycznie nie od razu kontroler tylko sam komp. Upewnij się ze przy zrzucaniu nie pracuje żadna aplikacja w tle. Nawet lepiej kompa od sieci odlączyć i uruchomić bez antywira. Generalnie - im mniej w tle tym lepiej. No i zależy jaką konfig ma komputer.

Pozdr

_________________
JVC GR-D270

NIE OCZEKUJ OD RZECZY WIĘCEJ NIŻ ZA NIĄ ZAPŁACIŁEŚ


poniedziałek, 24 października 2005, 10:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 26 marca 2003, 09:51
Posty: 483
Lokalizacja: Kozienice
Post 
Nie zdarzyło mi się gubienia klatek ani przy zgrywaniu przez kartę graficzną, ani przez ADVC50 i FW, ani bezpośrednio z kamery przez FW.

Przyjrzyj się konfiguracji i oprogramowaniu jak radzą wyżej.

Pozdrawiam

_________________
Stanisław


poniedziałek, 24 października 2005, 11:05
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 1 września 2005, 09:27
Posty: 228
Post 
no niebardzo sprzęt słaby
do zrzucania aż za szybki

Athlon 2000+ 512MB DDR Dual Channel 333Mhz, MSI K7N2 Delta 2 Ultra 400 Platinum, Hitachi SATA 160GB i Barracuda ATA 80GB
Karta sieciowa 3com 100Mbips

Jedyne co jest do bani to kontroler FW

program Pinnacle studio 9 - zainstalowany u mnie i u kolegi
U kolegi z kamery na tym sofcie poszło ok, u mnie nie (więc nie soft)

W tle nie pracuje praktycznie nic co by korzystało z dysku.
Jeszcze się zabieram do przeinstalowania windowsa, ale nie będzie to proste bo mam wszystko ładnie poinstalowane i poustawiane, żeby dojść do aktualnego stanu ustawien to mi z tydzień zejdzie.


poniedziałek, 24 października 2005, 11:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Przy zrzucaniu z kamery GS75 - gubione są klatki - WHY??
Miałem ten sam problem z GS75 używaj prędkość migawki przynajmniej
250 i zrzucaj nagranie na kompa dołączonym do kamery MOTION DV STUDIO NAPEWNO POMOŻE


poniedziałek, 24 października 2005, 14:09
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 8 stycznia 2004, 23:02
Posty: 610
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Przy zrzucaniu z kamery GS75 - gubione są klatki - WHY??
andy44 napisał(a):
Miałem ten sam problem z GS75 używaj prędkość migawki przynajmniej
250 i zrzucaj nagranie na kompa dołączonym do kamery MOTION DV STUDIO NAPEWNO POMOŻE


Przepraszam bardzo, oswieć mnie, co ma migawka do gubionych klatek?

_________________
Panasonic AG-DVC30, Panasonic HMC151e x2 kiedyś........obecnie Panasonic HC-X1i Panasonic GH5


poniedziałek, 24 października 2005, 16:31
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot], gopro7 i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL