Teraz jest wtorek, 20 listopada 2018, 15:49




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 USB streaming ?? 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 8 grudnia 2005, 02:27
Posty: 5
Post USB streaming ??
Witam,

na poczatku prosze mnie od razu nie zjechac, kamere mam od dzisiaj wiec jeszcze sie we wszystkim nie lapie.

A mianowicie nie mam karty firewire, ale na kamerze mam nalepke USB streaming, czy wiec moge zgrac film na kompa przez USB ?

Czytalem ze musze miec w kompie USB 2.0 , wiec usb 2.0 mam.

Kamer to : SONY DCR-TRV19


Z gory dzieki za info


Pozdrawiam


czwartek, 8 grudnia 2005, 02:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 1 września 2005, 09:27
Posty: 228
Post 
Nawet jeśli ty masz USB 2.0 to kamera nie ma. Ma tylko USB 1.1
o ile dobrze pamiętam da się z niej zrzucać w 1/4 PAL czyli 360x288. Lepiej jednak przez FW.


czwartek, 8 grudnia 2005, 08:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 22 września 2004, 10:57
Posty: 513
Lokalizacja: Katowice
Post Re: USB streaming ??
Witam.
osdpl napisał(a):
na poczatku prosze mnie od razu nie zjechac, kamere mam od dzisiaj wiec jeszcze sie we wszystkim nie lapie.

Jeśli nie masz portu IEEE 1394 (FireWire) na płycie głównej to kup w sklepie komputerowym kartę PCI FireWire + kabel + oprogramowanie. Cena w komplecie około 60-80 PLN. Tak jak radzi Kolega Inver. zapomnij o porcie USB 1.1
Pozdrawiam : Marian

_________________
Komputer służy do tego aby ułatwić ci pracę, której bez niego w ogóle byś nie miał.


czwartek, 8 grudnia 2005, 08:32
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 8 grudnia 2005, 02:27
Posty: 5
Post 
Dzieki za info,

a czy takie cos bedzie dobre??
http://allegro.pl/show_item.php?item=74765702


Pozdrawiam


czwartek, 8 grudnia 2005, 16:42
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 3 listopada 2002, 19:14
Posty: 588
Lokalizacja: mazowieckie
Post 
Oczywiście, przy okazji masz legalny soft. :lol:


czwartek, 8 grudnia 2005, 17:17
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 8 grudnia 2005, 02:27
Posty: 5
Post 
A tak jeszcze zapytam, mam kamere SONY DCR-TRV19. I jesli chcial bym kupic nowa baterie, to musi to byc ta INFOlithium ?? ale czy bedzie pasowal jakis zamiennik a nie orginal SONY ?? czy kamera go nie odrzuci ??

Mam orginalny akululator SONY info lithium NP-FM30,

a czy bedzie pasowac cos takiego ?
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=74753516


Pozdrawiam


czwartek, 8 grudnia 2005, 18:35
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 16 lutego 2004, 02:30
Posty: 796
Post 
Nie chcę reklamować kogokolwiek, ale zerknij tutaj:
http://www.eltec.alpha.pl/produkty.php?id=1
masz tu zamienniki w cenie nawet ponad 5 razy mniejszej od oryginałów.
Kupiłem kilka miesięcy temu zamiennik do Sony DCR HC-40. Spisuje się znakomicie. Pojemność 2800 mAh. Kamera pokazuje czas: około 350-380 minut pracy na nim. Oryginał kosztuje około 600 zł, a ja za zamiennik zapłaciłem niecałą stówkę !!!

_________________
Zapomniał wół , jak cielęciem był !


czwartek, 8 grudnia 2005, 19:43
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 8 grudnia 2005, 02:27
Posty: 5
Post 
Ale rozumie ze jak kupie baterie to bedzie wspolpracowac z tym systemem SONY info lithium system i kamera sie właczy normalnie ??


czwartek, 8 grudnia 2005, 21:36
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 5 sierpnia 2004, 21:02
Posty: 17
Lokalizacja: Oleśnica
Post 
Witam. Kupiłem akumulator QM91 5400mAh jak podał kol. Romcio. Pokazuje wszystko. Czas pracy ok. 700 min. Do tego polecam niedrogą ładowarkę, aby ułatwić sobie życie. Wszystko jest świeże, że nie zdążyłem jeszcze jej całkowicie rozładować by ponownie ją naładować (formowanie). TRV 355E z infoLithium. Pozdrawiam


czwartek, 8 grudnia 2005, 22:47
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 8 grudnia 2005, 02:27
Posty: 5
Post 
Dziekuje za pomoc :)


Pozdrawiam


piątek, 9 grudnia 2005, 00:05
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 3 września 2004, 17:54
Posty: 344
Lokalizacja: Warszawa
Post 
pierwsza linijka specyfikacji w aukcji:
"Fabrycznie nowy, wysokiej jakości Akumulator Info Lithium 7.4V Li-Ion 4300mah"
więc chyba tak, napisz do sprzedawcy, przy tej ilości transakcji (70 000 ponad komentarzy pozytywnych) myśle że gdyby nie działało możesz zwrócić

_________________
ETC Grupa Filmowa


piątek, 9 grudnia 2005, 08:35
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 11 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL