Teraz jest sobota, 21 lipca 2018, 22:57




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Jak nagrać z PC na GS400 ? 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1626
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post Jak nagrać z PC na GS400 ?
Jakich dokonać ustawień GS400, aby nagrać zmontowany materiał po Fi-Wi na kasetę miniDV (mam kartę DVRaptor RT-2MAX z ADVC-50). W trybie REC obrazu z PC nie widać na LCD, lecz obraz "z obiektywu", w trybie PLAY na LCD pojawia się obraz z PC, lecz nie potrafię włączyć nagrywania. Czy ktoś opanował już jak tego dokonać?


piątek, 16 grudnia 2005, 21:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 2 lutego 2005, 23:40
Posty: 1159
Post 
Witam ma gs 400 i nie mam zadnego problemu ze zrzutem z kompa do kamerki
mam Adobe premiere 6,5 przy exsportowaniu wybieram opcje export to tape i po bólu nastepuje zrzut do kamerki
Mój gg8790199


piątek, 16 grudnia 2005, 21:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1626
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post 
Ja mam wspomaganie karty DV Raptor RT-2 MAX, przez co nie muszę ekportować przez Export To Tape, lecz odtwarzając z Timeline AP 6,5 mam na wyjściu sygnał DV, zresztą jak napisałem obraz pojawia się na LCD kamery, lecz w trybie odtwarzania z taśmy. W tym trybie nie potrafię włączyć nagrywania. Czy nagrywasz na GS 400 w trybie kamery, czy odtwarzania z taśmy ? Jeśli to pierwsze, to czy obraz z PC pojawia się na LCD kamery?, jeśli to drugie, to jak uruchamiasz nagrywanie?


piątek, 16 grudnia 2005, 21:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 2 lutego 2005, 23:40
Posty: 1159
Post 
nagrywam przez firewire a nie przez analog
nagrywam gdy kamera jest ustawiona na odtwarzanie z tasmy
jak juz pisałem z menu wybieram export to tape i juz.
na wyswietlaczu mam obraz zrzucany do kamerki natomiast na ekranie monitora nie mam nic jest czarny po zrzucie całego materiału na tasme obraz na ekranie monitora sie pojawia


piątek, 16 grudnia 2005, 23:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1626
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post 
Dzięki, nagrałem film na taśmę, ale czuję niedosyt. Chodzi o to, że AP przygotowując export generował preview dla prawie całego materiału, gdyż miałem pozakładane filtry. Generował wszystkie fragmenty, które były zaznaczone czerwoną kreską pomimo, iż one wszystkie chodziły w RT nie tylko na wyjściach analogowych, ale również DV. Obraz podczas odtwarzania z timeline był obecny na LCD kamery podłączonej Fire-Wire. Trudność polegała na przełączeniu kamery w tryb nagrywania. Przecież jest możliwość podłączenia dwóch kamer po fire-wire i przegrywania materiału z taśmy na taśmę, tylko wówczas kamera nagrywająca nie może być przełączona w tryb kamery, lecz odtwarzania, jak wóczas w GS400 wymusić nagrywanie ? Próbowałem zgodnie z instrukcją, lecz nie wychodzi :cry:


sobota, 17 grudnia 2005, 23:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 2 lutego 2005, 23:40
Posty: 1159
Post 
witam
z kamery na kamere nie przegrywałem
ale po co robic takie numery wystarczy przełozyć tasme
???!!! i po bólu


niedziela, 18 grudnia 2005, 00:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1626
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post 
To tylko przykład, problem jest inny, i nadal nie rozwiązany : JAK WYMUSIĆ TRYB NAGRYWANIA KAMERY GS 400 PRZEŁĄCZONEJ W TRYB ODTWARZANIA Z TAŚMY ? Po co ? Aby nagrać na kasetę miniDV zaznaczony fragment bezpośrednio z Timeline AP z pominięciem funkcji EXPORT TO TAPE.
Mam kartę Canopus DV Raptor RT-2 MAX, która umożliwia mi pracę w RT nawet zaznaczonych przez AP czerwoną kreską fragmentów, stąd korzystanie z funkcji EXPORT TO TAPE jest uciążliwe z powodu automatycznego generowania zbędnych w tym przypadku Preview. Jedyną korzyścią jest przełączenie przez program kamery w stan nagrywania, czego nie potrafię osiągnąć poprzez odpowiednią kombinację przycisków kamery bądź pilota.


niedziela, 18 grudnia 2005, 15:08
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL