Teraz jest sobota, 21 lipca 2018, 07:54




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 problem z SONY DCR-HC14E 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 28 lutego 2005, 00:31
Posty: 7
Post problem z SONY DCR-HC14E
Witam!
Mam problem z moją kamera cyfrową SONY DCR-HC14E.
Problem jest taki że czasami nagrywa źle obraz, lub wcale go nie nagrywa!!
Jeżeli nagrywam na kasecie drugi raz to widać poziome pasy na przemian; nowy obraz i stary obraz.
A jak czasami nagrywam na nowej kasecie to nic mi nie nagra - pomimo że licznij leci i na wyswietlaczu jest REC!
Czasami jak chcę oglądnąć coś na opcji PLAYER to mi nic nie wyświetla (mimo że na tej kasecie coś wcześniej nagrałem) i nawet licznik nie liczy ale kaseta rusza.
Czy ktoś miał z Was takiie problemy?
Kupiłem ja w Media Markt ponad rok temu i nie wiem czy mam rok gwarancji czy dwa (nie moge znaleźć gwarancji)?
Jestem jej pierwszym właścicielem, nigdy mi nie spadła i nagrałem nia może z 8 kaset po jednej godzinie tylko.
Czy to problem z głowica czy może coś innego?

_________________
MFG


niedziela, 25 grudnia 2005, 19:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 1 września 2005, 09:27
Posty: 228
Post 
a ilu używałeś różnych kaset i ile na nich nagrywałeś razy?
mam propozycje co do diagnozy:
1. Uszkodzone taśmy, taśma zużyta.
2. Uszkodzona głowica kasująca, ma za słaby sygnał i nie kasuje dokładnie poprzedniego nagrania na taśmie
3. Głowica brudna


niedziela, 25 grudnia 2005, 20:47
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 28 lutego 2005, 00:31
Posty: 7
Post 
inver napisał(a):
a ilu używałeś różnych kaset i ile na nich nagrywałeś razy?
mam propozycje co do diagnozy:
1. Uszkodzone taśmy, taśma zużyta.
2. Uszkodzona głowica kasująca, ma za słaby sygnał i nie kasuje dokładnie poprzedniego nagrania na taśmie
3. Głowica brudna


Używałem tylko oryginalnych kaset SONY. i nagrywałem na wszystkich tylko po jednym razie tylko na tej ostatniej nagrywałem trzeci raz, ale trzeci raz jest niczym przy zapisie cyfrowm-mówiono mi że można to robić wiele razy i nie powinno być straty jakości.
?

_________________
MFG


niedziela, 25 grudnia 2005, 21:32
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 13 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL