Teraz jest środa, 14 listopada 2018, 17:42




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 jak zgrać obraz z kamery JVC GRDVF1 ?? prosze o pomoc! 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 28 grudnia 2005, 15:28
Posty: 7
Lokalizacja: lublin
Post jak zgrać obraz z kamery JVC GRDVF1 ?? prosze o pomoc!
witam, posiadam kamere jvc grdvf1. Nie mam pojęcia jak zgrac z niej obraz ma wyjscie Jlip , s-video i te podstawowe. Próbowalem zgrać z kamery obraz przez karte TV w kompie przez kabel s-video ale bez skutków. Bardzo prosze o pomoc. dodam ze do tej kamery nie mam instrukcji, ani kabli. Ani też karty fire wire ponieważ nie jestem pewien czy to pomoże. dodam ze jest to kamera mini dv. Bardzo prosze o pomoc, mecze sie z tym juz bardzo długo. pozdrawiam!

_________________
><


środa, 28 grudnia 2005, 15:35
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 3 listopada 2002, 19:14
Posty: 588
Lokalizacja: mazowieckie
Post 
Na początek kup kartę FIWI, na pewno pomoże :D
Resztę znajdziesz tutaj http://forum.swiatobrazu.pl/dv/search.php


środa, 28 grudnia 2005, 15:50
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 28 grudnia 2005, 15:28
Posty: 7
Lokalizacja: lublin
Post 
a da sie jakos przez karte TV i kabel s-video???

_________________
><


środa, 28 grudnia 2005, 19:03
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 3 listopada 2002, 19:14
Posty: 588
Lokalizacja: mazowieckie
Post 
Jeśli kamera ma odpowiednie wyjście to da się ale jakość będzie pod "psem". Chyba nie po to kupowałeś kamerę cyfrową żeby zgrywać przez s-video 8O Masz chyba jeszcze kilkadziesiąt złociszy na FIWI :?: :lol:


środa, 28 grudnia 2005, 19:24
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 28 grudnia 2005, 15:28
Posty: 7
Lokalizacja: lublin
Post 
:) ma wyjscie Jlip i s-video no i czincze. jakim programem zgrac?? da sie??hehe.. mecze sie dzis caly dzien i nic....wrrrr :twisted: prosze o pomoc :oops:

_________________
><


środa, 28 grudnia 2005, 21:46
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 28 grudnia 2005, 15:28
Posty: 7
Lokalizacja: lublin
Post 
ok zgrałem.. tylko obraz mam w małej rozdzielczosci i mało zajmuje mp. 20 s filmu ok. 2 mb

rozdzielczosc 320x280 jakos tak... co zrobic zeby zgrało w wiekszej?

_________________
><


czwartek, 29 grudnia 2005, 21:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 22 września 2004, 10:57
Posty: 513
Lokalizacja: Katowice
Post 
Witam.
Kolego motocrossowiec15 : przepraszam bardzo ale może lepiej wybierzesz się na rajd Enduro. Kolega Mietek dwukrotnie Ci doradził co masz zrobić a Ty z uporem maniaka : Ja chcę przez kartę TV ale mam obraz do kitu.
Jak Ci pomóc : Chyba się poddamy.
Pozdrawiam : Marian

_________________
Komputer służy do tego aby ułatwić ci pracę, której bez niego w ogóle byś nie miał.


czwartek, 29 grudnia 2005, 21:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 22 września 2004, 10:57
Posty: 513
Lokalizacja: Katowice
Post 
FireWire

_________________
Komputer służy do tego aby ułatwić ci pracę, której bez niego w ogóle byś nie miał.


czwartek, 29 grudnia 2005, 21:55
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 28 grudnia 2005, 15:28
Posty: 7
Lokalizacja: lublin
Post 
heh...THX. zgrałem obraz. ale mala rozdzielczosc... kamera nie ma złacza FIWI.... :( ale dzieki za wszystko.

_________________
><


piątek, 30 grudnia 2005, 12:42
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 3 listopada 2002, 19:14
Posty: 588
Lokalizacja: mazowieckie
Post Re: jak zgrać obraz z kamery JVC GRDVF1 ?? prosze o pomoc!
motocrossowiec15 napisał(a):
witam, posiadam kamere jvc grdvf1. Nie mam pojęcia jak zgrac z niej obraz ma wyjscie Jlip , s-video i te podstawowe!


Najpierw piszesz o FIWI, teraz stwierdzasz, że kamera nie ma takiego złacza 8O Więc może wyjaśnisz co to za wyjście "Jlip", oraz czy przez wyjścia podstawowe mamy rozumieć "czincz" :roll:
Po analogu można również zgrać w pełnej rozdzielczości PAL, ale ja nie używam kart TV do tego celu /więc odnoście TV nie będę się wypowiadał/, ale konwertera A/C i nie mam z tym najmniejszego problemu. :lol:

To jak z tymi wyjściami :?:


piątek, 30 grudnia 2005, 14:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 22 września 2004, 10:57
Posty: 513
Lokalizacja: Katowice
Post 
Witam.
Jest to kamera miniDV. Czy ta kamera nie ma takiego wyjścia ?
Obrazek
Pozdrawiam : Marian

_________________
Komputer służy do tego aby ułatwić ci pracę, której bez niego w ogóle byś nie miał.


piątek, 30 grudnia 2005, 16:16
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 3 listopada 2002, 19:14
Posty: 588
Lokalizacja: mazowieckie
Post Re: jak zgrać obraz z kamery JVC GRDVF1 ?? prosze o pomoc!
motocrossowiec15 napisał(a):
witam, posiadam kamere jvc grdvf1. Nie mam pojęcia jak zgrac z niej obraz ma wyjscie Jlip , s-video i te podstawowe.


Czy przypadkiem to dziwne wyjście "Jlip" nie jest w rzeczywistości opisane jako "iLink", które = IEE1394 = FIWI :lol:


Ostatnio edytowano czwartek, 5 stycznia 2006, 22:55 przez Mietek, łącznie edytowano 2 razy

piątek, 30 grudnia 2005, 17:33
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 28 grudnia 2005, 15:28
Posty: 7
Lokalizacja: lublin
Post 
sorry bardzo ale taki ciemny to nie jestem. ma wyjscia czincze , swideo, Jlip (wymyslone przez jvc, iwem co to jest) jest to kamera cyfrowa mini DV... nie ma na bank złacza fiwi. wiem co to jest..zgralem orbraz z kamery przy pomocy swideo i karty TV ale obraz był mały...hmmm. co robic??mam juz karte fiwi

_________________
><


czwartek, 5 stycznia 2006, 22:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 3 listopada 2002, 19:14
Posty: 588
Lokalizacja: mazowieckie
Post 
Nie ma o co się obrażać, 8) nie znam kamer JVC i nie słyszałem o takim "wynalazku". Niestety karta FIWI tu nie pomoże jeśli kamera nie ma takiego złącza. :cry: Wykorzystując tą kartę w połączeniu z konwerterem A/C na pewno uzyskasz o niebo lepszy materiał niż przez kartę TV, ale to by był następny wydatek /zakup konwertera/. :cry:
Czy JVC w instrukcji nic nie napisali o tym złączu - tzn. jak je wykorzystać do zgrania materiału?


czwartek, 5 stycznia 2006, 23:02
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 22 września 2004, 10:57
Posty: 513
Lokalizacja: Katowice
Post 
Witam.
Gnębią mnie takie problemy jak są nierozwiązywalne.
Trochę jeszcze szukałem. To złącze JLIP to rozwiązanie JVC.
Przeglądnij jeszcze ten POST
z Forum Elektronika i zobacz na opis JLIP
i zdjęcia z kamer. Tam oprócz JLIP jest także złącze DV.
Jeśli w Twoim modelu kamery nie ma DV to prawdopodobnie zostaje tylko zgrywanie przez S-video.
Pozdrawiam : Marian

_________________
Komputer służy do tego aby ułatwić ci pracę, której bez niego w ogóle byś nie miał.


piątek, 6 stycznia 2006, 12:22
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 9 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL