Teraz jest środa, 14 listopada 2018, 07:34




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Sony CCD-TR640E i Adobe Premiere Pro 1.5 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 10 stycznia 2006, 23:58
Posty: 5
Lokalizacja: Tychy
Post Sony CCD-TR640E i Adobe Premiere Pro 1.5
Witam,

Mam problem z wykryciem przez Premiere Pro 1.5 kamery Sony CCD-TR640E. Nie wiem jakich sterowników użyć, a chciałbym zgrać materiał na kompa za pomocą Adobe. Aha kamera połączona jest przez tuner TV Winfast TV2000 XP Expert. Więc pewnie potrzebuję sterowników (lub plug-in'a) obsługujących tą kartę. Please help!

Pozdrowienia

_________________
-----------------------------------
Saludos
MarX


czwartek, 12 stycznia 2006, 00:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Sony CCD-TR640E i Adobe Premiere Pro 1.5
MarX napisał(a):
Witam,

Mam problem z wykryciem przez Premiere Pro 1.5 kamery Sony CCD-TR640E. Nie wiem jakich sterowników użyć, a chciałbym zgrać materiał na kompa za pomocą Adobe. Aha kamera połączona jest przez tuner TV Winfast TV2000 XP Expert. Więc pewnie potrzebuję sterowników (lub plug-in'a) obsługujących tą kartę. Please help!

Pozdrowienia


rozumiem, że łączysz się analogowo czyli Composite lub SVideo..... w programie na dole jest guzik zmieniający wejścia. Co do Premiera to nie jestem pewien czy potrafi ściągać po analogu...

Pozdr


piątek, 13 stycznia 2006, 11:30
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 10 stycznia 2006, 23:58
Posty: 5
Lokalizacja: Tychy
Post 
Witam,

Tak łączę się przez Composite. Mi też się już teraz wydaje, że Premiere nie ma takiej możliwości. Używam teraz Free VCR do ściągania materiału do dv. Tylko, że godzina zajmuje mi ok. 60 GB. A przeczytałem kilka razy, że powinna ok. 13 GB. Co robię nie tak?

Pozdrowienia

_________________
-----------------------------------
Saludos
MarX


sobota, 14 stycznia 2006, 13:03
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 11 grudnia 2005, 23:18
Posty: 7
Post 
Ja też mam ten tuner i napotkasz na pewno taki problem - że film będzie na dvd skakał. Przede wszystkim nie ma sensu zgrywania przez composite do formatu dv (pusta jakość). zamiast tego najlepiej kupić za ok. 40 zł kartę FireWire tak jak ja zrobiłem. Domyślam sie, że ta twoja kamera to też cyfrówka?


sobota, 14 stycznia 2006, 15:00
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
MarX napisał(a):
Witam,

Tak łączę się przez Composite. Mi też się już teraz wydaje, że Premiere nie ma takiej możliwości. Używam teraz Free VCR do ściągania materiału do dv. Tylko, że godzina zajmuje mi ok. 60 GB. A przeczytałem kilka razy, że powinna ok. 13 GB. Co robię nie tak?

Pozdrowienia

Moim zdaniem nie ten kodek.... jesli ma byc kompresja bezstratna dv to uzyj Microsoft DV AVI ...

Pozdr


poniedziałek, 16 stycznia 2006, 00:16
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL