Teraz jest niedziela, 18 listopada 2018, 08:04




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
 VX2100 nie nagrał! 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post VX2100 nie nagrał!
wybrałem sie na uroczystość ślubną z dwoma vx-ami. jednego ustawiłem na statywie aby gfilmował plan ogólny a drugim filmowałem z "ręki". po uruchomieniu zgrywania.... 8O NIC!!! i tak przez połowę uroczystości! (kamera ma 8miesiecy) Moje szczęście że miałem materiał z 2kamery. A co by było gdybym z "ręki" filmował akurat tą kamerą co nie nagrała?? Po wyczyszczeniu głowicy problem znikł - na jak długo! Tylko z kąd wiedzieć że akurat trzeba czyścić głowicę. nawet nie wyswietlil sie zaden komunikat o typu - brudna głowica - nic ci nie nagrywam! Wiem że następna kamera jaką kupię bedzie nosiła logo PANASONIC-a.


piątek, 27 stycznia 2006, 10:26
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 23 kwietnia 2003, 11:08
Posty: 206
Lokalizacja: Małopolska
Post 
Taki problem może wystąpić w każdej kamerze. Myślę że bezpośrednią przyczyną mogło być zerwanie przez głowicę drobinek powłoki, które zablokowały głowicę. Różnice temperatur dają w kość każdemu sprzętowi. Niskie temperatury które ostatnio występowały na pewno były przyczyną wielu niepowodzeń. Wystarczy, że wszedłeś z mrozu do ciepłego, osadziła się nawet minimalna para (np przy wkładaniu kasety), wyszedłeś ponownie taśma przymarzła, włączyłeś- głowica się włączyła w tym stanie i niepowodzenie gotowe.

_________________
Pro- FART
Nie cofaj się przed wysiłkiem, każdy wysiłek przynosi owoc, łatwiej jest powiedzieć, co się myśli, niż wykonać co się mówi.


piątek, 27 stycznia 2006, 10:46
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
mozliwe ze to mogłobyc to chociaz kontakt z minusowymi temperatuarami był tylko w momencie przenoszenia z samochodu do kosciola i nie wyjmowalem kasety. a czy używanie kaset z pro może zapobiec albo zmniejszyc ryzyko czy raczej niema sposobu na takie niespodzianki??


piątek, 27 stycznia 2006, 10:57
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: niedziela, 25 stycznia 2004, 19:33
Posty: 135
Post 
lukasz84, można wiedzieć jakiej firmy była kaseta w kamerze????


sobota, 28 stycznia 2006, 01:37
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 21 stycznia 2003, 11:48
Posty: 76
Post 
Dlatego...az boje wymienic..swojej DSR200AP...na cos nowego....tu nawet na 50-70 nagraniu i obojetnie od warunkow nie ma problemu.


sobota, 28 stycznia 2006, 02:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Panasonic (AY-DVM FE) - 60 min. (LP 90) - dokładnie taka kasetka i to nowa! przykre jest to ze sprzet za taka kase nie informuje - /ty sie wysilasz a ja nic nie nagrywam/


sobota, 28 stycznia 2006, 12:09
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 24 marca 2005, 08:36
Posty: 23
Post 
Ty miales to szczescie i nagrywales dwoma kamerkami. Byl jeden z uzytkownikow, ktory zamiescil zapytanie czy da sie odtworzyc jakims cudem cos co nie zostalo nagrane :)
On mial bardziej przechlapane bo mial jedna kamerke. Tam dyskusja weszla na tor zapobiegania i doszla do tego, ze najlepiej przed wlasciwym kreceniem wykonac test nagrywania. Zmniejszamy ryzyko wpadki.

_________________
JVC GR-D33 + UVS 8.0


piątek, 17 lutego 2006, 13:29
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 13 marca 2006, 15:27
Posty: 19
Post 
2100 to lipa jest, juz wiele osób zawiodła


poniedziałek, 13 marca 2006, 15:34
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 31 stycznia 2006, 23:09
Posty: 71
Post 
Ale wiele osob jes tez zadowolonych,pozatym to produkt polprofesjonalny.W canonach zdarza sie to czesciej.


czwartek, 30 marca 2006, 15:40
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 12 września 2004, 01:31
Posty: 14
Post 
Redzi tym zdaniem ośmieszyłeś się do cna. Dodam że większe pół świata kręci tym półprofesjonalnie. Weź też pod uwagę ile Sony sprzedał egzemplarzy tego modelu a ile Canon (stawiam na 1: 100)

[ Dodano: Nie Kwi 09, 2006 1:37 am ]
100:1 rzecz jasna:) co za gafa!!!


niedziela, 9 kwietnia 2006, 00:36
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 25 listopada 2005, 15:41
Posty: 68
Post 
apropo wpadek to ciekaw jestem jak byście zareagowali na sytuacje która zdarzyła mi sie pare lat temu: oddałem kamere do serwisu (ms5) odebrałem 3 dni przed weselem, sprawdziłem na chybcika, nagrywa..... skręciłem wesele, wkładam kasete do magnetowidu, obraz jest al zupełna cisza, sprzawdzam przewody wszystko ok, patrze na wyświetlacz a "słupki nie latają"...... rozpacz ........... okazało si że serwisant zapomniał przy składaniu podłączyć mikrofon ............... oczywiście byłem jedynym kamerzystą ...........


piątek, 14 kwietnia 2006, 16:52
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 25 marca 2003, 23:04
Posty: 102
Post 
Mój operator cofa kawałek i sprawdza obraz co jakiś czas. Trzeba uważać bo niestety wszystko może się zdażyć. VX 2000 jest spoko - chodzi - odpukać - 3 lata bezproblemowo, ale przymierzam się do zakupu drugiej do niektórych ujęć z dwóch kamer i przede wszystkim dla rezerwy. Będzie to najprawdopodobniej VX 2100.
Pozdro


czwartek, 20 kwietnia 2006, 22:55
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL