Teraz jest niedziela, 18 listopada 2018, 05:55




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 Sony PD170 uszkodzone gniazdo firewire 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 12 kwietnia 2005, 17:25
Posty: 17
Lokalizacja: Kraków
Post Sony PD170 uszkodzone gniazdo firewire
Witam

Mam kamerę sony pd170 ze spalonym gniazdem firewire reszta wszystko działa nawet gniazda analogowe, które są obok. Może miał ktoś już taki przypadek chodzi mi o to ile kosztuje naprawa tej usterki czytałem że w tańszych kamerach koszt wynosi od 500-2000zł ale to przy tańszych modelach. Zastanawiam się czy to będzie się wiązało z wymianą całej płyty głównej w kamerze czy tylko wymienią mi gniazdo firewire. Bardzo was proszę o pomoc w tej sprawie, bo waham się z naprawianiem tej usterki. Jak macie jakieś zaprzyjaźnione serwisy co zajmują się takimi naprawami to podajcie namiary moj e-mail torredo24@wp.pl lub gg 3286833.
Pozdrawiam


sobota, 4 lutego 2006, 17:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 22 lutego 2005, 17:51
Posty: 272
Post 
dokładnej ceny Ci nie podam, ale obawiam się, że taniej wyjdzie najtańsza, używana kamerka miniDV, jako podająca. Pozdrawiam!


sobota, 4 lutego 2006, 18:01
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 16 lutego 2005, 21:45
Posty: 117
Lokalizacja: Polska
Post 
tylko wymiana całej płyty głównej, kontroler fire-wire jest na łycie i jako całość występuje
koszt to ok 2500zł ( ale cena dotyczy VX-a ) z PD może być drożej , a ile nie wiem
trzeba dzwonić do serwisu

taniej wyjdzie kupić kamerkę jakąś taką małą


sobota, 4 lutego 2006, 18:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 25 grudnia 2005, 15:55
Posty: 211
Lokalizacja: waw
Post 
Chyba ze kolega nagrywa w DVCAMie na tym PD, wtedy najtansza opcja, to wlasnie wymiana plyty.

A tak na marginesie bo ngdy tego pojac nie moglem.
Jesli mam material nagrany powiedzmy kamerka 3CCD, i odtworze go na kamerze jakims malenkim miniDV, taniutkim, to nie spadnie mi jakosc??


sobota, 4 lutego 2006, 19:08
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 12 kwietnia 2005, 17:25
Posty: 17
Lokalizacja: Kraków
Post 
Właśnie ja odtwarzam na Jvc gr-dv4000 miniDV-ki i nie widze straty jakości ale potrzebuje DVCAM-a i dlatego musze naprawic soniaka.

dzieki za odpowiedzi


sobota, 4 lutego 2006, 19:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 25 grudnia 2005, 15:55
Posty: 211
Lokalizacja: waw
Post 
albo kupic magnetowid DVCAM:D:D:D:D
joke oczywiscie.
apropo macie jakies oferty sprzedazy magnetodidu DV/DVCAM??
Szkoda mi głowicy w kamerze juz troszke.


sobota, 4 lutego 2006, 22:26
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 15 marca 2004, 14:12
Posty: 25
Lokalizacja: Waw
Post 
Z tego co wiem, wiekszosc malych "tanich" Sony odtwarza dvcam.
A tak w ogole odradzam podlaczanie Sony do FW, czesto padaja. Moze warto pomyslec nad innymi firmami jesli naprawa PD okaze sie zbyt kosztowna?


środa, 8 lutego 2006, 14:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Sony PD170 uszkodzone gniazdo firewire
Torredo napisał(a):
Witam

Mam kamerę sony pd170 ze spalonym gniazdem firewire reszta wszystko działa nawet gniazda analogowe, które są obok. Może miał ktoś już taki przypadek chodzi mi o to ile kosztuje naprawa tej usterki czytałem że w tańszych kamerach koszt wynosi od 500-2000zł ale to przy tańszych modelach.
[CIACH]
Pozdrawiam

Ja mam to samo ale TRV-30E i niestety chyba moja kamera należy do najdroższych bo wyceniono mi na 2250pln.... wiec zrezygnowałem i kierując sie zasadą "Never More Sony" kupiłem Panaosonic-a....


Pozdr


środa, 8 lutego 2006, 14:36
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 12:23
Posty: 629
Post 
Maciejooo napisał(a):
Chyba ze kolega nagrywa w DVCAMie na tym PD, wtedy najtansza opcja, to wlasnie wymiana plyty.

A tak na marginesie bo ngdy tego pojac nie moglem.
Jesli mam material nagrany powiedzmy kamerka 3CCD, i odtworze go na kamerze jakims malenkim miniDV, taniutkim, to nie spadnie mi jakosc??



jakość nie spadnie jest dokładnie taka sama kiedyś robiłem porównanie nagrywane canonem xl1s odtwarzane canonem a jvc-em z dolnej półkie nic nie mzmieniało jakość była taka sama


środa, 8 lutego 2006, 15:54
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 12 kwietnia 2005, 17:25
Posty: 17
Lokalizacja: Kraków
Post 
to znaczy że tansze modele sony tez odtwarzaja dvcam-a bez straty jakosci przeciez one odtwarzaja go jako miniDV? Ja probowalem odtworzyc na jvc gr-dv4000 i nie idzie, obraz przeskakuje. Jakie modele odtwarzaja dvcam-a??


środa, 8 lutego 2006, 17:07
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 12 kwietnia 2005, 17:25
Posty: 17
Lokalizacja: Kraków
Post 
A czy dvcam różni się czymś od miniDV bo czytałem na innym forum że jest to tylko bezpieczniejszy zapis(więcej mozna na takiej kasecie nagrać, jest wytrzymalsza) bo na kasiecie o długości 60min mozna nagrac tylko 40min i tym ze mozna na niej nagrywac tylko dzwiek 16bitow.Ale niewiem czy te info sa prawdiwe dlatego sie pytam.


środa, 8 lutego 2006, 22:04
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL