Teraz jest środa, 14 listopada 2018, 13:59




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Kupilem sony dcr-hc23e w media markt, ale to chyba nie to... 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 27 lutego 2006, 18:45
Posty: 7
Post Kupilem sony dcr-hc23e w media markt, ale to chyba nie to...
Witam!
Kupilem w media-markt kamere sony dcr-hc23e, ale po zgraniu na kompa filmiki maja rozdzielczosc 320x240. Kamera ma matryce 800tys. Skad mam wiedziec ktora kamerka ma rozdzielczosc chociaz 640x480? A moze ona nagrywa w 640x480 tylko ja cos nie wiem? W kazdym badz razie moge jeszcze ja odmienic na inna przez dwa tygodnie. Myslalem nad sharpem z500 albo z3 (jest tam taka).
Moze ktos by radzil cos lepszego? z wieksza rozdzielczoscia? Wiecie cos na temat tych kamerek?
Pozdrawiam
http://www.mediamarkt.lublin.pl/ ...wejdzcie w FOTO-->na samym dole KAMERY CYFROWE. Moze wedlug was jest cos lepszego w tej cenie w media.


poniedziałek, 27 lutego 2006, 18:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 10 lutego 2006, 19:36
Posty: 660
Lokalizacja: WR
Post 
Chyba cos zle ustawiasz podczas zgrywania. Sam osobiscie nie zgrywam materialu z kamery (robi to znajomy) i dostaje material w rozdz. 720x576 w pliku .avi (DV PAL). On to robi albo w pinnacle lub w windows movie maker.


poniedziałek, 27 lutego 2006, 19:23
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 27 lutego 2006, 18:45
Posty: 7
Post 
Robilem w windows movie maker, ale wtedy sa jakies kolorowe klatki(bez wzgledu na rozdzielczosc). Wszystko jest ok, gdy zgrywam orginalnym oprogramowaniem, ale z ta rozdzielczoscia problem, ze tylko 320x240.


poniedziałek, 27 lutego 2006, 19:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 7 grudnia 2005, 20:44
Posty: 340
Post 
Witam
Pewnie zgrywasz przez USB i stąd te jaja. Przsiądź się na IEEE 1394 a będzie ok.

Pozdrawiam


poniedziałek, 27 lutego 2006, 19:36
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 10 lutego 2006, 19:36
Posty: 660
Lokalizacja: WR
Post 
hmm, to nie wiem ;) sprobuj zrobic reinstalke systemu i moze wtedy cos pomoze...


poniedziałek, 27 lutego 2006, 19:36
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 5 lutego 2006, 19:52
Posty: 323
Post 
DO PRZESYŁANIA FILMU TYLKO I WYŁĄCZNIE FIREWIRE !!!!!!!!!!!!!! NIE USB !!!!!!!!!!!!!


poniedziałek, 27 lutego 2006, 19:48
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 19 stycznia 2006, 22:31
Posty: 170
Post ...
następny....

Identyczne wątki są conajmniej raz na tydzień? Czy to oznacza ze sony robi klientów w (bardzo brzydki wyraz)? Że ludzie się nabierają na streaming USB... z niedomówioną niepełną (1/2PAL) rozdzielczoscią... przez USB normalnie czyli tak jak to powinno byćwe wszystkich kamerach zrzucają tylko nowsze/ciut droższe od najtańszych Panasoniki. TYLKO!!!! o chyba ze się coś zmeiniło ostatnio, wkońcu ciągle pojawiają się nowe modele :).


poniedziałek, 27 lutego 2006, 21:02
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 27 lutego 2006, 18:45
Posty: 7
Post 
znaczy mam rozumiec ze firewire powinno rozwiazac sprawe ;P ?


poniedziałek, 27 lutego 2006, 21:57
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 5 lutego 2006, 19:52
Posty: 323
Post 
TAK !!!


poniedziałek, 27 lutego 2006, 22:13
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 27 lutego 2006, 18:45
Posty: 7
Post 
...oczywiscie wszyscy wiedza, ze chodzi mi rownierz o rozdzielczosc, bo 320x240 mnie nie zadowala zbytnio.
Pozdro


poniedziałek, 27 lutego 2006, 22:15
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 19 stycznia 2006, 22:31
Posty: 170
Post 
trzebabyło posłuchać i kupić panasa :)


poniedziałek, 27 lutego 2006, 22:58
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 27 lutego 2006, 18:45
Posty: 7
Post 
jeszcze moge wymienic :)


poniedziałek, 27 lutego 2006, 23:06
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 19 stycznia 2006, 22:31
Posty: 170
Post 
ale panasy od gs 75 w górę przez USB mogą na 100%,
co do mniejszych modeli nie mam pojęcia, starsze nie mogły, ale ostatnio coś tam się mogło zmienić.

Pierw sprawdź.


poniedziałek, 27 lutego 2006, 23:24
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 27 lutego 2006, 18:45
Posty: 7
Post 
Sluchajcie, ja poprostu chcialbym sie dowiedziec czy to ja jeszcze do wszystkiego nie doszedlem, ze rozdzielczosc mam 320x240, czy tak poprostu musi byc i juz :( firewire jeszcze nie uzywalem. Jutro od kolegi pozycze kabel.

http://www.mediamarkt.lublin.pl/ <--moglby ktos tu zerknac i powiedziec mi na jaka ewentualnie kamerke moglbym wymienic swoja? Bo jeszcze przez jakies 10 dni moge to zrobic.


poniedziałek, 27 lutego 2006, 23:33
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 19 stycznia 2006, 22:31
Posty: 170
Post 
a przeczytaj to co napisałem kilka wątków powyzej. Pozatym poszukaj w zezłym tygodniu był identyczny wątek.
Przez usb zrzuca ci w 360x288
przez firewire poleci 720x576

do normalnego zrzucania
!!!!!!!!!!!!! MUSISZ MIEĆ FIREWIRE !!!!!!!!!!!! i juz....


poniedziałek, 27 lutego 2006, 23:40
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL