Teraz jest piątek, 19 października 2018, 13:14




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Kamera jako wideo. 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 1 lutego 2006, 18:02
Posty: 20
Post Kamera jako wideo.
Czy jest możliwe zastosować kamerę DV jako wideo. A dokładniej chodzi mi o to czy jest taka możliwośc żeby nagrywać na kamerę audycję z TV. Nie posiadam widea a czasami chciałbym coś nagrać i później to obejrzyć. Czy jest to możliwe używająć wejścia AV w kamerze? Posiadam kamerkę Samsund VP-D23i. U menu jest taka opcja AV in/out. Ja to rozumuję tak skoro jest out i nagranie z kamerki mogę oglądać na telewizorze to jak przełączę na in to powinno zadziałać odwrotnie? Albo jest taka możliwość albo splamię się swoją niewiedzą :)


środa, 15 marca 2006, 17:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 25 maja 2002, 01:03
Posty: 510
Lokalizacja: Hajnówka
Post 
Nic nie da posiadanie wejścia AV/IN w kamerze bo telewizory nie posiadają wyjść sygnału obrazu - composit czy s-video.
Będziesz mógł jedynie nagrać audio bo takie wyjścia zazwyczaj są dostępne.


środa, 15 marca 2006, 19:17
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 22 lutego 2005, 17:51
Posty: 272
Post 
>>Nic nie da posiadanie wejścia AV/IN w kamerze bo telewizory nie posiadają wyjść sygnału obrazu - composit czy s-video.
Będziesz mógł jedynie nagrać audio bo takie wyjścia zazwyczaj są dostępne<<

to bardzo ciekawe :-/ To jak niby nagrywa się z tv na zwykły VHS ??? Oczywiście, że telewizory mają wyjście wideo i audio - zwykle przez eurozłącze.


środa, 15 marca 2006, 19:34
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 25 maja 2002, 01:03
Posty: 510
Lokalizacja: Hajnówka
Post 
Sprawdziłem na czterech TV jakie mam w domu - tylko najnowszy TV LCD ma na jednym złączu SCART wyprowadzony sygnał composit.
A więc prawidłowa odpowiedź na zadane pytanie to:
Jeśli kamera ma aktywne AV/IN a telewizor wyprowadzony sygnał composit do gniazda SCART to można nagrywać. Jedynie jest potrzebna oprócz właściwego kabla przejściówka SCART-> chinc.

Do dfg - piszesz na forum i nie wiesz jak się nagrywa z tv na zwykły VHS ?
- nie wiesz, że do nagrywania tv na magnetowid VHS lub nowszą nagrywarkę DVD nie jest wogóle potrzebny telewizor ?


środa, 15 marca 2006, 22:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 7 grudnia 2005, 20:44
Posty: 340
Post 
Tadeusz napisał(a):
Sprawdziłem na czterech TV jakie mam w domu - tylko najnowszy TV LCD ma na jednym złączu SCART wyprowadzony sygnał composit.
A więc prawidłowa odpowiedź na zadane pytanie to:
Jeśli kamera ma aktywne AV/IN a telewizor wyprowadzony sygnał composit do gniazda SCART to można nagrywać. Jedynie jest potrzebna oprócz właściwego kabla przejściówka SCART-> chinc.

Do dfg - piszesz na forum i nie wiesz jak się nagrywa z tv na zwykły VHS ?
- nie wiesz, że do nagrywania tv na magnetowid VHS lub nowszą nagrywarkę DVD nie jest wogóle potrzebny telewizor ?


Niepotrzebnie tak to zakręciłeś. Nie szło napisać: "Z Euro na Chinch" :D
Pozdrawiam


środa, 15 marca 2006, 23:53
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: środa, 16 listopada 2005, 06:24
Posty: 127
Post 
Tadeusz napisał(a):
Sprawdziłem na czterech TV jakie mam w domu - tylko najnowszy TV LCD ma na jednym złączu SCART wyprowadzony sygnał composit.

Dziwne, ostatnie dwa telewizory które miałem a nie posiadały wyjścia AV to był RUBIN i 12 calowy cz-b NEPTUN. Mój NEPTUN M547 22 cale z zaokrąglonymi rogami już miał AV in/out na chinchach, zresztą miałem w ten sposób do niego podłączony odtwarzacz VHS z możliwością nagrywania. Od tego czasu wszystkie telewizory które miałem miały wyjścia AV.


piątek, 17 marca 2006, 00:46
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 1 lutego 2006, 18:02
Posty: 20
Post 
No tak. To chyba nic z tego mi nie wyjdzie. Chociaż i telewizor Sony i Magnetowid Samsung VXK-326 mają gniazda euro. Ja posiadam także taki kabelek z euro do chinchów. Dodany był do kamery. Nie próbowałem jeszcze czy to działa. Ale jak by działało to na wyświetlaczu LCD kamerki powinien pojawić się obraz z TV bądź widea????


sobota, 18 marca 2006, 19:11
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: lubiezdjecia i 9 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL