Teraz jest wtorek, 16 października 2018, 17:08




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 nagrywanie 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post nagrywanie
Mam problem. Moja kamera dziala, ale nie nagrywa. Czy po podlaczeniu do kompa jest mozliwosc nagrania obrazu z kamery na format cyfrowy??Prosze o odpowiedz


niedziela, 16 marca 2003, 16:05
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 26 stycznia 2002, 02:53
Posty: 254
Lokalizacja: Kraków
Post 
Jesli dobrze zrozumialem o co pytasz to TAK. Mozesz bezposrednio na dysk nagrywac to co "widzi" kamera

_________________
Dominik Maciaszek .:. admin@swiatobrazu.pl
Administrator


niedziela, 16 marca 2003, 17:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
super, o to mi chodzilo. A moze znasz jakis "specjalny soft"? Mam PICVIDEO2


niedziela, 16 marca 2003, 18:02
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 26 stycznia 2002, 02:53
Posty: 254
Lokalizacja: Kraków
Post 
Najlepszy Scenalizer LIVE. Darmowy VirtualDUB, ale to juz kwestja funkcji w jakie sa wyposazone.

_________________
Dominik Maciaszek .:. admin@swiatobrazu.pl
Administrator


niedziela, 16 marca 2003, 19:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 stycznia 2003, 15:14
Posty: 336
Post 
A pozatym kazdy program do obróbki nieliniowej:Adobe Premiere,Media Studio Pro,UnleadVideoStudio,Vegas Video,EditStudio.


niedziela, 16 marca 2003, 19:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
dzieki serdeczne


niedziela, 16 marca 2003, 19:28
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Zgadzam sie!!!!!!
ZGADZAM SIE Z LEONEM ZAWODOWCEM CHOCIAZ NIE ZA BARDZO KUMATO ZADALES PYTANIE ....

NARKA

NAPISZ JAK CHCESZ I MASSZ PROBLE
rolam@interia.pl


niedziela, 16 marca 2003, 22:01
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
chlopaki...

Podlaczylem kamere do kompa (nie wiem wlasnie czy dobrze). Mam karte graficzna Radeon 9000 pro. Wczesniej zostal pociagniety kabelek z tv zeby mozna bylo ogladac fimy x kompa. I pomyslalem ze sprobuje to samo z kamera. Podlaczylem wiec jedyny kabel ktory pasuje do tej wtyczki i przeciagnelem do kamery. Zresetowalem kompa, zalaczylem VirtualDAB'a i... nic!

prosze o pomoc!

wyslalem to temu kolesiowi co sie zadeklarowal ze moze pomoc ale jakos od 2 dni nie dodpisuje :( Sa to moze i najbardziej lamerskie pytania jakie sie tu pojawily ;) ale ja jeszcze tego nigdy nie robilem i polegam na razie inticji :P


poniedziałek, 17 marca 2003, 23:31
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 stycznia 2003, 15:14
Posty: 336
Post 
MM napisał(a):
chlopaki...

...Mam karte graficzna Radeon 9000 pro. Wczesniej zostal pociagniety kabelek z tv zeby mozna bylo ogladac fimy x kompa. I pomyslalem ze sprobuje to samo z kamera. :P


Nie wiem czy radeon 9000pro ma VIVo.Jak rozumiem z twojej wypowiedzi łączyłeś sobie kabelkiem komputer z telewizorem , aby na tv oglądac filmy z komputera tak???(czyli wykorzystałeś wyjście TV out na karcie graficznej), a potem napisałęś że zrobiłęś tak samo czyli rozumiem że podłączyłeś kamerę do tego wyjścia tv na karcie graficznej i chces w ten sposób nagrywac materiał na komputer.-no tak wywnioskowałem z twojej wypowiedzi.Oczywiście tak nie wolno robić .Można kamere podłączyć poprzez karte graficzną jeśli posiada ona nie TVout ale TV in ,są tzw karty ViVo(Video in Video out),jest model radeona 9000 z vivo za niecałe 400zł , no ale z tego co napisałeś wynika że ty podłączyłeś kamerę do tvout taaaaaaak????Sprecyzuj pytanie i napisz jaśniej.


wtorek, 18 marca 2003, 10:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
tak, o to mi chodzilo. Czyli rozumiem ze musze sobie kupic katye TV aby moc wykonac ta operacja. W hardware jestem wecej niz noob... dzieki za wypowiedzi. Teraz pozostaje mi kupic karte TV za 100 zl ;)


wtorek, 18 marca 2003, 19:11
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Gdzie zanaleźć ten program czyli - Scenalizer LIVE !?? :P


wtorek, 18 marca 2003, 20:42
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
tez go szukalem ale na kaazie nic nie znalazlem ::(:(


środa, 19 marca 2003, 01:39
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 29 grudnia 2002, 23:53
Posty: 336
Lokalizacja: podlasie
Post 
Witam
Jak chcecie to wyśle wam na majla tylko podajcie.


środa, 19 marca 2003, 02:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Leon zawodowiec napisał(a):
MM napisał(a):
chlopaki...

...Mam karte graficzna Radeon 9000 pro. Wczesniej zostal pociagniety kabelek z tv zeby mozna bylo ogladac fimy x kompa. I pomyslalem ze sprobuje to samo z kamera. :P


Nie wiem czy radeon 9000pro ma VIVo.Jak rozumiem z twojej wypowiedzi łączyłeś sobie kabelkiem komputer z telewizorem , aby na tv oglądac filmy z komputera tak???(czyli wykorzystałeś wyjście TV out na karcie graficznej), a potem napisałęś że zrobiłęś tak samo czyli rozumiem że podłączyłeś kamerę do tego wyjścia tv na karcie graficznej i chces w ten sposób nagrywac materiał na komputer.-no tak wywnioskowałem z twojej wypowiedzi.Oczywiście tak nie wolno robić .Można kamere podłączyć poprzez karte graficzną jeśli posiada ona nie TVout ale TV in ,są tzw karty ViVo(Video in Video out),jest model radeona 9000 z vivo za niecałe 400zł , no ale z tego co napisałeś wynika że ty podłączyłeś kamerę do tvout taaaaaaak????Sprecyzuj pytanie i napisz jaśniej.


Chciałbym zapytać w odniesieniu do powyższego tekstu, czemu, albo co zrobić aby nagrać obraz z TV lub wideoo na VCD lub SVCD. Przyczym posiadam kartę radeon 9000pro ma VIVo i podłączam się do wejści aTV in kablem cincz.
Posiadam windows XP. Proszę o jekieś wskazówki odnośnie oprogramowania jakie trzeba użyć.


środa, 19 marca 2003, 15:12
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
maciek@miechowice.com - odnosnie scenalizera . Byl bym baardzo wdziedczny!

i musze sie chuba zarejejestrowac tu :)


środa, 19 marca 2003, 19:43
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Exabot [Bot] i 13 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL