Teraz jest sobota, 21 lipca 2018, 19:45




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 ...katastrofa... 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 2 czerwca 2006, 15:56
Posty: 47
Lokalizacja: południe
Post ...katastrofa...
Witam. W ten weekend nagrywałem slub. Nagrywałem go kamerą mvx200 na kasecie uzytej tylko raz (nagrana osiemnastka). Gdy oglądnąłem to nastepnego dnia myslałem ze dostane zawału. Na początku idzie wszystko ok. Później obraz sie psuje i widac paski poziome( jest ich około 10 na ekranie). Na pierwszym pasku widac ślub a na drugim tą osiemnastke i tak na zmiane cały obraz, dzwiek został z obu nagran. Czy jest mozliwosc aby to odzyskac, bo inaczej niewiem co ze mną bedzie. Prosze o rade i pomoc.
Moje gg:8848635


piątek, 2 czerwca 2006, 16:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 18 lutego 2003, 19:06
Posty: 271
Lokalizacja: mazowieckie
Post 
To że masz pasy poziome to jeszcze nie świadczy że masz źle nagraną kasetkę. Możesz mieć zabrudzony odczyt (ja tak kiedyś miałem). Spróbuj odtworzyć na innej kamerce albo przeczyść głowicę. U mnie pomogło czyszczenie głowicy.

_________________
Sony VX 2100 UMS 7.0 i Vegas 7.0 GG 3788966


piątek, 2 czerwca 2006, 16:43
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 2 czerwca 2006, 15:56
Posty: 47
Lokalizacja: południe
Post 
Próbowałem kasetę włączyc w innej kamerze i to samo sie dzieje. Zapomnialem dodac ze po kilkunastu minutach obraz sie poprawia i jest zupełnie taki jaki ma byc, no cóz ale najwazniejszego nie ma:(.


piątek, 2 czerwca 2006, 17:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 12:23
Posty: 629
Post 
Jeżeli w innej kamerce też nie działa to wątpie żeby dało się coś z tym zrobić :?


piątek, 2 czerwca 2006, 17:32
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 10 marca 2005, 19:02
Posty: 176
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post 
Wspolczuje Kolego. Niestety podczas zapisu, jakis paproszek wszedl na glowice rejestrujaca. :-( U mnie sie zdarzylo podobnie, podczas realizcji wielokamerowej imprezy w Bydgoszczy. Chodzilo o prezentacje zawodnikow BTZ Polonia Bydgoszc. Czesc nagrala sie z paskami, jak w twoim przypadku. Na moje szczescie, rownolegle nagrywali to samo koledzy z TVP3:-) Odzyskalem nagranie. Wspolczuje.

_________________
Portal regionalny ZAPRASZAM http://www.itv24.com.pl

Nawiążemy współprace z kamerzystami z regionu, kontakt itv24@itv24.com.pl


piątek, 2 czerwca 2006, 21:58
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 16 lutego 2005, 21:45
Posty: 117
Lokalizacja: Polska
Post 
michael777 napisał(a):
Próbowałem kasetę włączyc w innej kamerze i to samo sie dzieje. Zapomnialem dodac ze po kilkunastu minutach obraz sie poprawia i jest zupełnie taki jaki ma byc, no cóz ale najwazniejszego nie ma:(.


nie ma czego, nowego nagrania czy po kilkunastu minutach się pojawia

jak gdzieś na sali podczas zabawy to pół biedy, ale jak w kościele podczas przysięgi , czy wcześniej , w domu , no to masz problem ,
raczej czarno to widzę, miałem jakiś czas temu to samo, ale tylko 2min tak było a i tak akurat z najmniej odopwiednim momencie


sobota, 3 czerwca 2006, 06:49
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 2 czerwca 2006, 15:56
Posty: 47
Lokalizacja: południe
Post 
Nagranie psuje sie od przyjazdu drózek do młodego pana a poprawia sie dopiero przed samym kosciołem....przysięga jest i to jest najwazniejsze.....początek sie zrobi, ....zdjecia z przejsciami.....bo cóz innego wymysle.....a nie da sie tego oddzyskac??///


sobota, 3 czerwca 2006, 14:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 10 lutego 2006, 19:36
Posty: 660
Lokalizacja: WR
Post 
michael777 napisał(a):
a nie da sie tego oddzyskac??///


Nie. Tak zostalo nagrane i tak juz zostanie...
Pamietaj, przed nastepnym nagraniem przeczysc glowice, bo mogly jakies paprochy zostac po tej przygodzie.


sobota, 3 czerwca 2006, 15:34
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 16 lutego 2005, 09:35
Posty: 396
Lokalizacja: Jaworzno
Post 
I powietrze w puszce , też by mieć warto .


sobota, 3 czerwca 2006, 20:35
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL