Teraz jest piątek, 19 października 2018, 07:00




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Konwersja w locie magnetoeid - kamera - komputer 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 24 maja 2006, 07:42
Posty: 84
Lokalizacja: podkarpackie
Post Konwersja w locie magnetoeid - kamera - komputer
Witam wszystkich. Czy kamera GS400 i GS500 mają możliwość konwersji w locie sygnału analogowego z magnetowidu poprzez kamerę i uzyskać w komputerze format cyfrowy. I na odwrót: z komputera poprzez kamerę i bezpośrednio nagrywać na vhs. Wiem że w niektórych kamerach cyfrowych trzeba nagrywać z magnetowidu na kasetkę dv i wtedy z komputera przechwytywać film z tej kasetki. Jest to wtedy bardziej skomplikowane no i oczywiście czasochłonne. Więc czy owe kamery mają taką możliwość??
Czekam na odpowiedzi


wtorek, 13 czerwca 2006, 09:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 2 lutego 2005, 23:40
Posty: 1160
Post 
gs 400 ma mozliwosc konwersji w locie , gs 500 nie wiem bo nie mam


wtorek, 13 czerwca 2006, 13:37
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 24 maja 2006, 07:42
Posty: 84
Lokalizacja: podkarpackie
Post 
aha, to jeszcze niech ktoś odpowie jak jest z GS-500??


wtorek, 13 czerwca 2006, 14:24
Zobacz profil
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 14 marca 2006, 12:44
Posty: 7
Post 
Mam podobne pytanie: Czy muszę tak jak do tej pory to robię najpierw zgrywać sygnał analogowy na taśmę DV poprzez kamerę Sony PC100 czy też mogę odrazu przesłać sygnał analogowy do kompa bez nagrywania na taśmę?
NIe wiem czy moja cyfrowa kamera Sony PC100 ma wogóle taką możliwość bo w momencie podłączenia sygnału z kamery analogowej do kamery Sony PC100 (podłączonej do kompa poprzez FireWire) na ekranie pokazuje się niebieski obraz, tak jakby było coś zablokowane. Może poprostu mam zablokowane we/wy w cyfrówce?


wtorek, 13 czerwca 2006, 15:53
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 24 maja 2006, 07:42
Posty: 84
Lokalizacja: podkarpackie
Post 
No to jak, jest jakiś użytkownik z GS500, który mógłby mi odpowiedzieć czy ma ona możliwość konwersji w locie??


piątek, 16 czerwca 2006, 08:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 18 lutego 2003, 19:06
Posty: 271
Lokalizacja: mazowieckie
Post 
Tu masz odpowiedź http://www.expon.pl/kamery_cyfrowe/PANA ... 0_EP_S.php

_________________
Sony VX 2100 UMS 7.0 i Vegas 7.0 GG 3788966


piątek, 16 czerwca 2006, 14:19
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 24 maja 2006, 07:42
Posty: 84
Lokalizacja: podkarpackie
Post 
Dzięki Miras3 ale na tej stronie nie widzę nigdzie tej informacji. Owszem wiem że posiada wejscia/wyjścia analogowe i cyfrowe ale czy ma możliwość konwersji w locie. Proszę napiszcie ktoś bo nie wiem czy kupić tą kamerę.


sobota, 17 czerwca 2006, 10:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 10:13
Posty: 764
Post 
Roberto1 napisał(a):
Dzięki Miras3 ale na tej stronie nie widzę nigdzie tej informacji. Owszem wiem że posiada wejscia/wyjścia analogowe i cyfrowe ale czy ma możliwość konwersji w locie. Proszę napiszcie ktoś bo nie wiem czy kupić tą kamerę.

jestes pewien ,że ma wejście analogowe bo i z tamtego opisu
http://www.expon.pl/kamery_cyfrowe/PANA ... 0_EP_S.php
[shadow=red]S-VIDEO wyjście, AV (mini) wyjście[/shadow]
i tego
http://www.panasonic.pl/oferta.php?prod=2877
S-VIDEO wyjście
AV (mini) wyjście



wynika ,ze ma only wyjście analogowe oraz wej/wyj DV
czyli nie ma mozliwości
bo nie ma wejścia analogowego


sobota, 17 czerwca 2006, 15:03
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL