Teraz jest sobota, 17 listopada 2018, 04:56




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Sony DCR-HC35E 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 18 lipca 2006, 09:06
Posty: 2
Lokalizacja: Pułtusk
Post Sony DCR-HC35E
Witam,
Przez ostatnie pół roku filmowałem przy pomocy róznych, pożyczanych od znajomych kamer. Do zgrywania materiału na komputer zakupiłem kontroler + oprogramowanie i kabel FireWire 4/6 pin. Ze zgrywaniem nie było problemu - wszystko OK.
Ostatnio stałem się posiadaczem kamerki Sony DCR-HC35E, no i zrobił się problem. Po podłączeniu w/w sprzętu do komputera (przez FireWire 4/6 pin) komputer nie wykrył kamery - brak jakiejkolwiek reakcji. W instrukcji obsługi kamery napisali, że powinno się używać kabla 4/4 pin. Wydawało mi się, że zastosowanie kabla 4/6 pin nie powinno robić problemu (a jednak :? ).
W związku z tym mam kilka pytań:
1. Czy żeczywiście rodzaj kabla ma znaczenie?
2. Czy ewentualnie trzeba coś zmienić w ustawieniach kamerki?
3. Może to kwestia obrogramowania (używam DVD Movie Factory 3 lub Ulead Video Studio)?

Pozdrowienia


wtorek, 18 lipca 2006, 09:23
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 18 sierpnia 2006, 12:08
Posty: 8
Post 
Widzę że nikt nie odpowiedział a ja wczoraj popełniłem ten sam być może błąd i zakupiłem na Allegro Fire wire z takim samym kablem ale jeszcze go nie dostałem. Czy udało Ci się rozgryżć ten problem bo z tego co się doczytałem to te 5 pinowe koncówki to dodane zasilanie zew. urzadzeń z magistrali kompa


piątek, 18 sierpnia 2006, 12:12
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 18 lipca 2006, 09:06
Posty: 2
Lokalizacja: Pułtusk
Post 
Wypraktykowane rozwiązanie jest nastepujące:
- wyjmuję baterię z kamery,
- podłączam zasilanie do stacji dokującej,
- łączę stację dokującą z komputerem kablem FireWire (najperw wpinam łącze do stacji potem to do komputera).
Działa bez problemów.


środa, 23 sierpnia 2006, 09:37
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 18 sierpnia 2006, 12:08
Posty: 8
Post 
Witaj
Tego nie próbowałem ale mam inne kłopoty: http://www.forumwideo.pl/viewtopic.php?p=82034#82034

Czy w Twojej karcie też tak przerywa łaczność przy poruszaniu kablem?
Pozdrawiam


środa, 23 sierpnia 2006, 11:14
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL