Teraz jest poniedziałek, 22 października 2018, 04:32




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 zamiennik baterii do panasonic-a 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 22 sierpnia 2006, 12:20
Posty: 2
Post zamiennik baterii do panasonic-a
Witam

Kupiłem niedano kamere Panasonic-a GS280
Chciałbym kupić zamiennik baterii
W zwiazku z tym mam dwa pytania :
1)Jaki zamiennik kupic(na allegro jest ich dużo niekture o wiekszej pojemnosci niz orginalne)?
2)Czy zamienniki można ładowac w orginalnej ładowarce dostarczonej z kamera ?

Dziekuje za wszystkie odpowiedzi
Pozdrawiam
michaldr0


wtorek, 22 sierpnia 2006, 12:38
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 15 września 2005, 13:02
Posty: 87
Lokalizacja: Wielkopolskie
Post 
Ja kupiłem zamiennik do GS400 u kolesia o loginie "adko". CGA-DU21 Pojemność 2100 lub 2400 mAh (nie pamietam dokładnie) i w zasadzie nie mam zastrzeżeń. Ładuję w ładowarce orginalnej i działą bez problemu. Trzyma dłużej niż orginalny 1400 mAh, więc biorąc pod uwagę cenę na poziomie 50 PLN to dobry zakup. Mam tylko nadzieję, że za szybko nie zacznie tracić pojemności. DO tej pory przeszedł jakieś 30 cykli ładowanie/rozładowanie, z tym, że nie doładowywałem go przed zupełnym wyczerpaniem.

_________________
Pozdrawiam

Piotr


wtorek, 22 sierpnia 2006, 13:57
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 7 grudnia 2005, 20:44
Posty: 340
Post 
1) Obojętnie, ja kupiłem jakiegoś no name 2100mAh na Allegro i jest git
2) Można

Pozdrawiam


wtorek, 22 sierpnia 2006, 14:05
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1642
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post 
Ja dokupiłem do GS400 na Allegro 2 akumulatorki, i do dzisiaj dobrze mi służą. Ich cena jest kilkukrotnie niższa od oryginalnego Panasonica, tak że opłaca się kupić pomimo, iż trochę ustępują precyzją wykonania, no i po roku trochę mniejszą pojemnością aniżeli oryginalny Panasonic - no ale 350zł a 50zł to kolosalna różnica :mrgreen:

_________________
2 x Panasonic Lumix G7, Vario 12-35 f2.8, Vario 14-140 f3.5-5.5, Venus Optics Laowa 7.5mm f/2, Gimbal FeyjuTech MG Lite, Adobe Production Premium CS 5.5.


wtorek, 22 sierpnia 2006, 14:52
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 9 lipca 2006, 19:08
Posty: 9
Post 
Można też kupić akumlatorki na stonie FOTONA http://www.foton.kalisz.pl/
Pozdrawiam :)


wtorek, 22 sierpnia 2006, 14:57
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 15 września 2005, 13:02
Posty: 87
Lokalizacja: Wielkopolskie
Post 
Tylko, że w Fotonie zamienniki są bardzo drogie. 180 PLN za CGA-DU21 to trzy razy więcej niż na Allegro. A jakość zbliżona. Polecam raczej z Allegro.

_________________
Pozdrawiam

Piotr


środa, 23 sierpnia 2006, 13:18
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 29 marca 2005, 19:28
Posty: 66
Post 
2 lata temu kupiłem zamiennik do panasonica
pod takim odresem http://www.batimex.pl
Pojemnośc kilkakrotnie wieksza niż sprzedana z kamerą.
Bateria b.dobra .Uzywam ładowarki załaczonej do kamery.
Cena bateri (akumulatora) kilkakrotnie niższa niż orginał.


środa, 23 sierpnia 2006, 13:30
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 10 lutego 2005, 20:19
Posty: 8
Lokalizacja: 3miasto
Post 
Hej!
kupiłem zamienik z allegro do gs400 (nie pamętam gdzie)
1) kup jak największy
2) ładuję od ponad roku w orginalnej


środa, 23 sierpnia 2006, 19:05
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 23 sierpnia 2006, 20:30
Posty: 13
Post 
Witam.Akurat dzisiaj zakupiłem baterię Solaris CGA-DU21 Pojemność 2100 i ponoć powinna mi się ładowac troszkę ponad 4godz w oryginalnej ładowarce Panasonic NV-GS280.Obecnie ładuje 6godz i światełko zielone nadal świeci.Co jest grane.Pomocy bo niewiem co mam robić :(


środa, 23 sierpnia 2006, 20:35
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Bateria powinna być naładowana i rozładowana kilkukrotnie aby uzyskała swoje parametry (uformowała się). Ale jeśli Twoja nadal sie nie naładowała to pozostaje ja tylko zwrócić sprzedawcy jako wadliwy towar. Włóż ja do kamery rozładuje sie i ponownie naładuj jesli przy 2 czy 3 próbie nadal nic to reklamuj towar.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


środa, 23 sierpnia 2006, 23:47
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 23 sierpnia 2006, 20:30
Posty: 13
Post 
Moja bateria ładowała się 11godz.Następnie zostawiłem ją w kamerze włączonej-trybie nocnym ze święcącym LCD.I ztego co mi wychodzi to po 1,5godz się rozładowała.Czy to nie za szybko?Co o tym sądzicie?


czwartek, 24 sierpnia 2006, 13:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
W trybie nocnym LCD zuzywa więcej energii myślę że to w miare przyzwoity czas. Ale jeśli jes to bateria nowa to aby się uformowała POWTARZAM TRZEBA KILKA NAŁADOWAŃ I ROZŁADOWAŃ.
Ja na swoich DU-2100 (NV-GS250) średnio krecę 1h40 czasem uda się skręcić 2h, ale to wszystko zależy od warunków, bardzo duże znaczenie ma temperatura otoczenia niestety akumulatorki te nie lubią zbyt wysokiej i niskiej temperatury co objawia się krótkim działaniem urzadzenia. Średni czas ładowania około 2:30h, ale na początku bywało różnie.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


czwartek, 24 sierpnia 2006, 23:54
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 23 sierpnia 2006, 20:30
Posty: 13
Post 
Drugie ładowanie trwało 15godz,natomiast rozładowywałem już ją delikatniej to 2,5godz.Ale coś mi się zdaje że chyba bateria uwalona-możliwe?Zobacze jak będzie przy trzecim ładowaniu.


piątek, 25 sierpnia 2006, 20:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
No ten czas ładowania jest kosmicznie długi faktycznie. Na dodatek się wydłużył. Nie wiem dokładnie czy ładowarka w Panasonikach ma kontrolę napięciowa czy temperaturową ładowanego akumulatora. Bo jeśli ma temperaturową to może na tym nieorginalnym akumulatorze jest jakiś felerne tworzywo i temu żle ładowarka odczytuje temperaturę. (A mocno się nagrzewa podczas łądowania w porównaniu z orginałem?)

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


sobota, 26 sierpnia 2006, 00:19
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 26 sierpnia 2006, 11:39
Posty: 3
Post 
Zabieram sie do zakupu Akku PANASONIC CGA-DU21 2500mAh.za 8,99 EUR.
http://cgi.ebay.de/MARKEN-Akku-PANASONI ... dZViewItem

pozdro
siwy321 ;)


sobota, 26 sierpnia 2006, 13:15
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 10 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL