Teraz jest środa, 14 listopada 2018, 14:00




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 Podlaczenie kamery 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 2 września 2006, 17:21
Posty: 20
Lokalizacja: Szczecin
Post Podlaczenie kamery
Mam kmere JVC model JVC GR-SXM19OAG i chcialbym ja podlaczyc do komputera. czy istnieje taka mozliwosc? widzialem dwa wyjscia zniej: cos w stylu s-video chyba i dwa chinche... bede wdzieczny za pomoc


sobota, 2 września 2006, 17:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 26 marca 2003, 09:51
Posty: 483
Lokalizacja: Kozienice
Post 
Jeśli to jest kamera cyfrowa to przez Fire Wire, jeśli analogowa przez: kartę graficzną z wejściem, conwerter a/c, kartę video, TV, lub kamerę cyfrową z wejściem DV. Poszukaj na forum.

Pozdrawiam

_________________
Stanisław


niedziela, 3 września 2006, 01:43
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 2 września 2006, 17:21
Posty: 20
Lokalizacja: Szczecin
Post 
niom ok rozumiem juz... a teraz mam pytanie o kable... uzylem szukaj i nic nie znalazlem tylko zeby karta z video in ktora posiadam na szczescie :) ale wlasnie jakie kabelki... czy w kartoniku z karta moga sie takie znajdowac...

mam kabelek 2x chinch - mini jack :| niom ale wszedzie pisze ze to do podlaczenia kamery w tym sek ze w kamerze nie ma wyjscia mini-jack :/

mam duzo kabelkow chich - chinch :P


niedziela, 3 września 2006, 19:57
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 26 marca 2003, 09:51
Posty: 483
Lokalizacja: Kozienice
Post 
Ten kabelek 2 czincz/jack jest do dżwięku. podłączasz go do "in" karty dżwiękowej. Wideo do karty graficznej przewodem, który pasuje. Z kartą bywają przejściówki z gniazdem przeważnie S-Video i czincz.

Pozdrawiam

_________________
Stanisław


poniedziałek, 4 września 2006, 08:15
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 2 września 2006, 17:21
Posty: 20
Lokalizacja: Szczecin
Post 
ale na kamerze przy 2x chinch pisze V i S pewnie jak Video i Sound :) wiec tak tylko z ciekawosci zapytam jak to mozliwe ze to jest tylko to dzwieku? :>


poniedziałek, 4 września 2006, 12:03
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 26 marca 2003, 09:51
Posty: 483
Lokalizacja: Kozienice
Post 
Jeśli w twojej karcie video, czy tv nie ma wejścia dzwięku, to musisz podpiąć dżwięk na wejście karty dżwiękowej - tam jest jack.Tym przewodem co go opisałeś, połącz wyjście dżwięku z kamery, jak napisałwś czincz z oznaczeniem S. Drugim przewodem czincz-czincz połącz wyjście z kamery obrazu, jak napisałeś V z wejściem twojej karty video, czy tv, czy graficznej - nie napisałeś jakiej. Z twojego opisu wynika że masz dżwięk mono w kamerze.
Pozdrawiam

_________________
Stanisław


wtorek, 5 września 2006, 11:21
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 2 września 2006, 17:21
Posty: 20
Lokalizacja: Szczecin
Post 
grafike mam geforce 6600GT :)


wtorek, 5 września 2006, 12:35
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 26 marca 2003, 09:51
Posty: 483
Lokalizacja: Kozienice
Post 
Niestety twoja karta nie ma wejścia, ma tylko wyjście tv: http://www.ceneo.pl/75513s

_________________
Stanisław


wtorek, 5 września 2006, 13:15
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 2 września 2006, 17:21
Posty: 20
Lokalizacja: Szczecin
Post 
oj :/ wlasnie zauwazylem w swojej karcie :P ale zlacze S-video jest :P hehe


wtorek, 5 września 2006, 13:41
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL