Teraz jest sobota, 17 listopada 2018, 04:47




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 2 Problemy z kamerą... 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 29 września 2006, 13:46
Posty: 2
Post 2 Problemy z kamerą...
Witam wszystkich.
Mam 2 nastepujace problemy z kamerą Panasonic NV-GS 180.
Po pierwsze do jakiego kompa bym jej nie podłączyl przez fire wire nie wyczytuje kamery - 0 jakiejkolwiek reakcji

Po drugie (przy standardowym ustawieniu w menu funkcja USB - ruchome) po podłączeniu kabla USB wyskakuje napis na wyświetlaczu "nie można uzyc USB"
działa mi tylko wtedy gdy przestawie w menu "funkcja usb - kamera web" ale na c mi to...
nie wiem o co chodzi, prosiłbym o pomoc w tej sprawie

pzdr


Ostatnio edytowano piątek, 29 września 2006, 20:44 przez robson034, łącznie edytowano 1 raz

piątek, 29 września 2006, 13:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 21 października 2005, 10:49
Posty: 302
Lokalizacja: Myślenice
Post 
A co to za kamerka?


piątek, 29 września 2006, 15:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 26 marca 2003, 09:51
Posty: 483
Lokalizacja: Kozienice
Post 
1. O jaką reakcję Ci chodzi?
2. W jakim programie nie działa Ci USB?

Ad1. Żeby użyć FW trzeba otworzyć funkcję Capture w dowolnym programie do montażu wideo, wskazać - wybrać kamerę jako żródło.

Ad2 To samo dotyczy usb, dodatkowo program musi być dostosowany do zgrywania przez usb. W obu przypadkach kamera powinna być ustawiona na odtwarzanie wideo, a w drugim dodatkowo w menu zaznaczona opcja - ruchome. Praktycznie to zainstaluj oprogramowanie, które dostałeś z kamerą. i baw się. Powodzenia.

_________________
Stanisław


sobota, 30 września 2006, 11:59
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 29 września 2006, 13:46
Posty: 2
Post 
szczaj, że skoro komp nie wyczytuje kamery wiec w zadnym programie nie bedzie sie dalo przechwycic z niej nagranego materialu, tak jakby wogole nie była podłączona, tak samo z usb...
czy mial ktoś takie problemy??


sobota, 30 września 2006, 12:06
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 30 sierpnia 2006, 17:11
Posty: 78
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post 
Może być i też taka opcja że masz uszkodzony kabel lub gniazdo w kamerze FW. Przyznam się że choć mam doczynienia ze sprzętem typowo tv zdarzyło mi się kiedyś zapomnieć i podpiołem kabel FW z rekordera do MOJO w AVID pod napięciem i skutek był tragiczny bo sygnał był tak silny ze straciłem MOJO a konkretnie gniazdo FW no i pare tysiecy zlotych. Piszę o tym bo z tego co napisałeś widzę że masz te same objawy.
Pozdrawiam

_________________
Agencja Produkcji Telewizyjnej


sobota, 30 września 2006, 12:53
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 11 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL