Teraz jest środa, 18 lipca 2018, 03:25




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 Panasonic NV-GS 500 jak podlonczyc??? 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 6 listopada 2006, 18:24
Posty: 4
Post Panasonic NV-GS 500 jak podlonczyc???
Witam,mam taki problem ze nie moge podlonczyc mojej kamerki (NV-GS 500) aby byla kamerka internetowa.Wykrywa ja gdy wejde w"moj komputer" jako (urzadzeneie wideo usb)i jest obraz,ale gdy np.na tlenie chce otworzyc wideokonferencje to wyskakuje-nie wykryto podlonczonej kamery,tak samo sie dzieje w innych komunikatorach np skype,to samo.Zgrywanie filmow i zdjec odbywa sie bez problemu tylko nie dziala jako kamerka internetowa a przeciez ma taka funkcje,moze to cos w ustawieniach ale probowalem juz wszystkiego,dodam ze podlanczam ja przez kabel usb bo nie mam innego.Prosze o pomoc jesli sie ktos zna na tym-moj nr gg.6702012 wrazie pytan.z gory dziekuje i pozdrawiam.


poniedziałek, 6 listopada 2006, 18:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 12:23
Posty: 629
Post 
Może potrzebne są jakieś strowniki co?

_________________
Powoli do celu...


poniedziałek, 6 listopada 2006, 20:33
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 6 listopada 2006, 18:24
Posty: 4
Post 
wszystkie sterowniki od kamerki instalowalem i nic...to musi byc cos innego.moze jakies sterowniki od usb,sam juz nie wiem


poniedziałek, 6 listopada 2006, 20:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post 
Przeszukaj dokładnie to forum. Jakiś czas temu ktos miał podobny problem z panasonic'iem. Tam chodziło nie o GS500 tylko o jakis niższy model. Poza tym z tego co się orientuję to właśnie kamery panasonic mają problemy z komunikatorami przy przekazie wideo.


poniedziałek, 6 listopada 2006, 21:48
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 26 marca 2003, 09:51
Posty: 483
Lokalizacja: Kozienice
Post 
W menu kamery przełącz na webcam , Przełącznik ustaw na nagrywanie.

Pozdrawiam.

[ Dodano: Pon Lis 06, 2006 11:51 pm ]
Jeszcze jedno W ustawieniach komunikatora wybierz jako żródło video urządzenie USB, następnie zamknij i uruchom komunikator.

Pozdrawiam

_________________
Stanisław


wtorek, 7 listopada 2006, 00:40
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 6 listopada 2006, 18:24
Posty: 4
Post 
Tak juz probowalem,w menu na webcam a w skype tak jak mowisz i co wyskakuje"nie znaleziono preferowanych zrodel video"to cos innego musi byc bo opcjach probowalem wszystkiego pomocy ludzie :(


wtorek, 7 listopada 2006, 02:53
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 19 stycznia 2006, 22:31
Posty: 170
Post rozwiązanie
panasonic (jako firma) nawalił
--
Ale ludzie wykombinowali

podłącz GSa przez firewire i zainstaluj np.:
program
WebCamDV firmy orangeware
DV driver chyba trackercam
lub inny podobny
..
pozdawiam


wtorek, 7 listopada 2006, 14:39
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 13 lipca 2006, 02:32
Posty: 6
Post czy udało Ci sie rozwiazac ten problem z kamera??
mam ten sam problem z kamera i dokladnie wszytskie te same obajwy rozwiazales to jakos??
pozdr


wtorek, 7 listopada 2006, 14:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 12:23
Posty: 629
Post 
Cytuj:
panasonic (jako firma) nawalił
--
Ale ludzie wykombinowali

podłącz GSa przez firewire i zainstaluj np.:
program
WebCamDV firmy orangeware
DV driver chyba trackercam
lub inny podobny
..
pozdawiam


przecieżj jest napisane 8O

_________________
Powoli do celu...


wtorek, 7 listopada 2006, 15:20
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 6 listopada 2006, 18:24
Posty: 4
Post 
Ok dzieki sprobuje,ale nie mam kabla DV i nie wiem dokladnie co to firewire chyba nawet nie mam tego wejscia w kompie wiec co musialbym zrobic zeby to dzialalo:)mozna dokladniej,sterownikow juz szukam:)i zobaczymy co dalej.Ps jutro pojade poszukac tego kabla pod DV.Mimo wszystko wielkie dzieki probuje dalej...


wtorek, 7 listopada 2006, 18:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 12:23
Posty: 629
Post 
musisz mieć kontroler Fire Wire w kompie niektóre płyty główne mają wbudowany taki kontroler. Jeżeli nie nalezysz do tej szczęśliwej grupy posiadaczy to muszisz zakupić http://allegro.pl/item140305168_kontrol ... kabel.html

_________________
Powoli do celu...


wtorek, 7 listopada 2006, 23:36
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL