Teraz jest sobota, 21 lipca 2018, 11:37




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Czy można przegrać Vhs przy pomocy kamery cyfrowej JVC 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 2 września 2005, 09:58
Posty: 25
Post Czy można przegrać Vhs przy pomocy kamery cyfrowej JVC
Czy można przegrać Vhs przy pomocy kamery cyfrowej JVC GR-DF540E?

Posiadam wyżej wymienioną kamerę, magnetowid orion, FireWire(IEEE 1394) w komputerze.

Chciałbym wiedzieć czy można tak to podłączyć, żeby obraz szedł z magentowidu do kamery(zamieniany na obraz cyfrowy) i do komputera.

Kamera ma wyjście przy pomocy, którego możemy obejrzeć obraz z kamery bezpośrednio na telewizorze, albo zgrać bezpośrednio na kasetę video.

Ale chyba jest to tylko wyjście, czyli można wysyłać obraz, ale nie odbierać.

Pozdrowienia i dzięki z góry za odpowiedź.


czwartek, 23 listopada 2006, 17:27
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4506
Lokalizacja: Tczew
Post 
Szukaj w instrukcji, lub bezpośrednio na kamerze AV in, bo AV out ma jak widać.

_________________
最诚挚的问候


czwartek, 23 listopada 2006, 17:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Musisz posiadac kamerę z wejściem analogowym i konwerterem A/D.
Zerkając nie zauważyłem aby ta kamera posiadała takowe wejście, pozostaje przechyt inną kamerą, analogową kartą na PCI, lub urzadzeniem zewnetrznym box.

Te linki to nie wyrocznia ale nei piszą aby kamera posiadała AV-in :
http://www.heise.de/preisvergleich/a139562.html
http://www.preissuchmaschine.de/product_357421.html

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


czwartek, 23 listopada 2006, 23:50
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 2 września 2005, 09:58
Posty: 25
Post 
no niestety nie ma AV-in.

szkoda :-(.

teraz muszę niestety analogowe urządzenie(tylko jakie od 600złdo 800zł) do przechwytu kupić.
ale na usb, nie mam miejsca za bardzo na płycie głównej na kolejne pci :-(.

pozdrowienia i dzięki za odpowiedź


sobota, 25 listopada 2006, 15:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 12:23
Posty: 629
Post 
można jeszcze przegrywać VHS-y na komputer przez tuner telewizyjny :!: Jest to dośc kłopotliwe i wymaga wprawy i troche ćwiczeń ale jest możliwe i na pewno tańsze niż 600zł

_________________
Powoli do celu...


sobota, 25 listopada 2006, 20:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Jeżeli masz słabszy komputer ponizej 2.4GHz to najlepiej szukac karty urządzenia z sprzętowym kodekiem np:
http://sklepwideo.pl/details.php?id=mp100205
http://sklepwideo.pl/details.php?id=mp100206
(urzadzenia posiadają jedynie wejścia, oraz okrojoną wersję Pinnacle QS, problemem może być brak zmiany parametrów kompresji)

Jesli komputer jest mocniejszy, a chcesz miec uniwersalne urządzenie oraz dodatkowo w tej cenie miec uniwersalne oprogramowanie to może to być:
MODEL 710
http://sklepwideo.pl/details.php?id=mp101240
urzadzenie posiada zarówno pełen zestaw wejśc jak i wyjśc analog i cyfra oraz oprogramowanie w wersji PLUS z dużą ilościa dodatków
MODEL 510
http://sklepwideo.pl/details.php?id=mp101230
(nie posiada wy. analogowego, oraz oprogramowanie jest w standartowej wersji)
Sam używam poprzednika urządzenia 710. Pinnacle 700 Box sprawuje się bezproblemowo.

Ewentualnie na start w cenie tunera
http://sklepwideo.pl/details.php?id=mp100203

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


sobota, 25 listopada 2006, 23:27
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 2 września 2005, 09:58
Posty: 25
Post 
Dziękuję chyba wybiorę Pinnacle Studio MovieBox Plus 710 USB.

Jeśli nie ma żadnych innych ofert.
A czy Pinnacle Studio Plus 10 Titanium Edition oferuje możliwość zabezpieczania(tylko bez tekstów, że każde zabezpieczenie można złamać) w jakiś sposób swoich płyt?


niedziela, 26 listopada 2006, 01:00
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4506
Lokalizacja: Tczew
Post 
milosnik napisał(a):
A czy Pinnacle Studio Plus 10 Titanium Edition oferuje możliwość zabezpieczania(tylko bez tekstów, że każde zabezpieczenie można złamać) w jakiś sposób swoich płyt?

Czytaj więcej LINK , to nie boli :wink:

_________________
最诚挚的问候


niedziela, 26 listopada 2006, 10:37
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL