Teraz jest poniedziałek, 16 lipca 2018, 14:33




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 zgrywanie z kamery na kompa 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 9 grudnia 2006, 19:19
Posty: 1
Post zgrywanie z kamery na kompa
Hay, pewnie dla wiekszosci z Was drodzy uzytkownicy problem banalny, dla mnie troche wiekszy, otoz

teoretycznie mam zainstalowana kamere na kmopie poprzez picture package moge nawet zgrywac filmy ale picture package pozwala mi tylko na zgrywanie okolo 10minutowych fragmetow, po tym zgrywanie sie wylacza wlaczam zgrywanie- kolejne 10 minut sie laduje itd. przy tym oczywiscie trace klatki to jest okolo 5 sekund pomiedzy kazdym z fragmentow. w ikonie moj komputer w ogole nie pojawia sie kolejny dysk(wymienny) czyli moja kamera- gdyby sie pojawila moglbym oczywiscie film zgrac normmalnie. Prosba czy ktos moze mi wskazac w czym problem , co musze zrobic, dzieki:)

btw. pierwszy raz korzystam z tego forum, nie znam poprzednich tematow a wiem ze z reguly moderatorow irytuje powtarzanie sie tamtow takze jak co Panowie moderatorzy prosze wybaczyc ;)
pozdrawiam


sobota, 9 grudnia 2006, 19:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Hmm co Ty za kamerkę używasz? A drugie jakim maigicznym kabelkiem się z nią łaczysz?
A teraz na poważnie:
- napisz jaka kamerka, czy łaczysz się po FIRE WIRE???
- napisz jaki komputer oraz dysk (czy na pewno działasz na
partycjach sformatowanych pod NTFS???),

P.S. Moje przypuszczenie to system plików FAT32, oraz połączenie przez USB.

Druga sprawa połaczenie kamera cyfrowa - komputer proponuję realizowac przez FIRE-WIRE ze względu na jakośc zapisu jak i obsługe przez większa liczbę programów. USB przydaje się, ale do przesyłu fotek albo jako przy pracy kamery jako webcam.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


sobota, 9 grudnia 2006, 23:37
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 22 grudnia 2005, 21:22
Posty: 237
Lokalizacja: Białystok
Post 
Komputer, ci nie wykryje kamery jako dysk, ale jako urzadzenie cyfrowe, żeby wykrył jako dysk to albo musiałaby być kamera z dyskiem, albo pamieć flesz.


niedziela, 10 grudnia 2006, 23:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 16 lutego 2004, 02:30
Posty: 796
Post 
Poczytaj - rozjaśni ci nieco umysł:
http://forum.swiatobrazu.pl/dv/viewtopi ... highlight=

A poza tym, aby zgrywać poprzez FIREWIRE nie trzeba instalować jakichkolwiek sterowników dołączonych do kamery. Mówimy w tym momencie o Windows XP. Po prostu instalujesz jakiś program typu Pinnacle Studio itp. ewentualnie z Windowsa używasz "Windows Movie Maker". Podłączasz kamerę poprzez FIREWIRE, żadne USB !!!
Zgrywasz jako "pełna jakość DV" czy też nazwa w tym stylu. Żadne MPG, ani Divx, żaden inny wynalazek !!! Powtarzam: zgrywasz jako "pełna jakość DV". Obrabiasz, montujesz, dopiero potem ewentualnie kompresja do MPG, DivX itp. ....

_________________
Zapomniał wół , jak cielęciem był !


poniedziałek, 11 grudnia 2006, 22:24
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 28 listopada 2006, 23:37
Posty: 8
Post 
A na win98 da się z miniDV zgrwyać bez kłopotów?


czwartek, 28 grudnia 2006, 00:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 01:21
Posty: 796
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Tak.

Warunkiem jest prawidłowe zainstalowanie sterowników złącza IEEE1394.
Win98 i Win98se takich nie posiada.

_________________
| Sony HVR Z1 | Intel Xeon X3380 na Asus Extreme RAMPAGE (i48X), RAM 4GB Corsair 1333Mhz, FSB 1333Mhz | Windows 7 Ultimate 64bit | Vegas Pro 9 64bit |


czwartek, 28 grudnia 2006, 00:26
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 28 listopada 2006, 23:37
Posty: 8
Post 
A te sterowniki sam bee musia znaleźc, czy będą na jakiejś płytce dołączonej do kamery? Pytam, bo na przykąłd oprogramowanie komórki mojego ojczyma nie daje sie zainstalwoać na naszym kompie, bo wymaga win 2k minimum....


czwartek, 28 grudnia 2006, 12:13
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 29 grudnia 2006, 14:38
Posty: 2
Post 
elo
mam powazny problem
jeszcze przedwczoraj dv w kamerze cyfrowej canon dm xm2 dzialal wporządku mozna bylo importowac i exportowac filmy z kompa i na tasme.dzis wejscie dv w kamerze nie dziala. co to moze byc??
kabel jest ok bo sprawdzalem na innym i to samo. nie mam kabla usb
macie jakie pomysly?
prosze o pomoc!!


piątek, 29 grudnia 2006, 15:30
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 11 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL