Teraz jest poniedziałek, 19 listopada 2018, 13:51




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 Problem z polaczeniem 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 3 stycznia 2007, 19:24
Posty: 10
Post Problem z polaczeniem
Dzis kupielm karte FireWire Mercury wszystko ok karta dziala jak nalezy ale jest problem przy podpieciu Kamery (JVC GR-D320E) Komp jej nie wykrywa ani zaden program. Kamere mam wlaczona na PLAY i np. w programie Windows Movie Maker po nacisnieciu "przechwyc obraz" jest info:

Nie wykryto urzadzenia przechwytywania Video sprawdz czy urzadzenie jest wlaczone i poprawnie podlaczone.No wiec jest to samo mam w programie Ulead VideoStudio 8.

Czy ktos moze mi poradzic co jest nie tak ?


środa, 3 stycznia 2007, 19:31
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 16 lutego 2005, 09:35
Posty: 396
Lokalizacja: Jaworzno
Post 
Kamerkę musi zobaczyć system , programy nic tu nie mają . Ja też mam takie "szopki" , dopiero jak kamera nieco pochodzi (zagrzeje się :lol: ) system ją łaskawie raczy zauważyć . Być może to wina gniazda .


środa, 3 stycznia 2007, 20:35
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 3 stycznia 2007, 19:24
Posty: 10
Post 
MirekM,

A jak to sie objawia ze zobaczy ja system bo nie mam o tym zielonego pojecia kamere mam od swiat.


środa, 3 stycznia 2007, 21:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 8 maja 2006, 23:12
Posty: 259
Lokalizacja: Marcinkowo - Mazury
Post 
Tak jak napisał MirekM -System musi zobaczyć kamere i w głośnikach od komputera powinieneś usłyszeć po włożeniu kabla, bądz włączeniu kamery standardowy odgłos (o ile w panelu sterowania ->dzwięki --nie zmieniłeś ustawień dzwięku podłączanego urządzenia)
Czytałem kiedyś na tym forum, ktoś miał podobny problem.


środa, 3 stycznia 2007, 22:31
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 3 stycznia 2007, 19:24
Posty: 10
Post 
Ja to doskonale rozumie ale niestety system nie widzi kamery wiec probuje sie dowiedziec dlaczego ?


środa, 3 stycznia 2007, 22:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 16 lutego 2005, 09:35
Posty: 396
Lokalizacja: Jaworzno
Post 
Jak klepniesz Mój Komputer to powinno dam być "JVC GR-D320E" jako napęd .


środa, 3 stycznia 2007, 23:06
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 3 stycznia 2007, 19:24
Posty: 10
Post 
Nic takiego nie ma :(


środa, 3 stycznia 2007, 23:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 7 stycznia 2006, 21:01
Posty: 388
Lokalizacja: Zabrze
Post Re: Problem z polaczeniem
Rudy napisał(a):
Dzis kupielm karte FireWire Mercury wszystko ok karta dziala jak nalezy ale jest problem przy podpieciu Kamery (JVC GR-D320E) Komp jej nie wykrywa ani zaden program. Kamere mam wlaczona na PLAY i np. w programie Windows Movie Maker po nacisnieciu "przechwyc obraz" jest info:

Nie wykryto urzadzenia przechwytywania Video sprawdz czy urzadzenie jest wlaczone i poprawnie podlaczone.No wiec jest to samo mam w programie Ulead VideoStudio 8.

Czy ktos moze mi poradzic co jest nie tak ?



witam
Skąd wiesz czy wszystko działa jak należy, skoro kamerka jest nie rozpoznawana przez system? CZy system to XP? Niektórzy mieli problemy z kabelkami. Czy dobrze te kabelki wpiołeś w karte firewire i gniazdo dv w kamerze? DObrze aby kamerka podpięta była przez zasilacz. Możesz też najpierw sprawdzić samą kamerkę u kumpla na innym PC, wtedy masz pewność że porty dv w kamerze są ok. Na razie tyle przychodzi mi do głowy.
pozdrawiam


czwartek, 4 stycznia 2007, 00:37
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 3 stycznia 2007, 19:24
Posty: 10
Post 
A wiec tak :

System XP z Sp2
Kamera raczej na bank dobra bo nowka karta tez nowka wszystko sprawdzone na 2 systemach. Jedyne co mi przychodzi do glowy to kabel ktory kupliem na allegro z uwalona karta byc moze ze on tez wadliwy.Jutro wymienie kabel i dam znac.


czwartek, 4 stycznia 2007, 01:17
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 7 stycznia 2006, 22:30
Posty: 309
Post 
Kiedyś na forum czytałem historię pewnego Pana który jednym wadliwym kablem spalił dwie karty firewire i dwa porty w dwóch różnych kamerach zanim doszedł do wniosku że winny jest kabel.


czwartek, 4 stycznia 2007, 09:44
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 3 stycznia 2007, 19:24
Posty: 10
Post 
Po wymianie kabelka wszystko dziala jak nazlezy :D


czwartek, 4 stycznia 2007, 16:13
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL