Teraz jest poniedziałek, 12 listopada 2018, 20:22




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
 mój vx2100 nie pracuje z akumulat. premium gold a kolegi vx 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 22 grudnia 2006, 09:24
Posty: 19
Post mój vx2100 nie pracuje z akumulat. premium gold a kolegi vx
witam-mam problem tylko nie wiem czy z akumulatorem czy z kamerą.mój vx 2100 nie pracuje na akumulatorze premium gold ,natomiast mojegi vx 2100 tylko rok starszy działa z tym akumulatorem.po zainstalowaniu tego akumulatora na wyswietlaczu pojawia się na moment napis FOR INFO LITIUM-BATERY ONLY .na orginalnym akumulatorze np-f970 działa normalnie.pomocy


czwartek, 4 stycznia 2007, 22:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 12:23
Posty: 629
Post 
FOR INFO LITIUM-BATERY ONLY

może ta bateria jest nimh a nie lit-ion??

_________________
Powoli do celu...


czwartek, 4 stycznia 2007, 22:37
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 22 grudnia 2006, 09:24
Posty: 19
Post 
gdyby był inny akumulator to nie działała by również kamera kolegi.


czwartek, 4 stycznia 2007, 22:54
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 11 listopada 2004, 00:06
Posty: 71
Post 
Czy sprawdzałeś dokładnie ten sam egzemplarz akumulatora na dwóch kamerach,czy sugerujesz się tylko tą samą nazwą producenta?


piątek, 5 stycznia 2007, 00:30
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 22 grudnia 2006, 09:24
Posty: 19
Post 
mam w domu dwie kamery -swoją vx2100 i kolegi vx2100.moja nie działa z tym akumulatorem następnie przekładam ten akumulator do drugiej kamery i wszystko chodzi jak trzeba.


piątek, 5 stycznia 2007, 08:42
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: środa, 2 sierpnia 2006, 14:49
Posty: 122
Post 
Mam tak samo z kamerami HC42 i HC35 (na te same akumulatory)

Roczny Premium Gold na HC42 dziala na HC35 nie, natomiast swiezutki taki sam akum. dziala na obu kamerach.

Nie wiem czym to jest spowodowane. Wiesz jednak jest to podróbka oryginalnych baterii wiec takie dziwne rzeczy moga sie dziac.

jesli masz ten aku jeszcze na gwarancji wyslij i opisz usterke.


niedziela, 21 stycznia 2007, 14:02
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 26 marca 2003, 09:51
Posty: 483
Lokalizacja: Kozienice
Post 
Prawdopodobnie jedna z kamer ma niższy próg napięcia przy którym się wyłącza.
Pozdrawiam

_________________
Stanisław


niedziela, 21 stycznia 2007, 14:50
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 12 czerwca 2005, 10:16
Posty: 47
Post 
Prawdopodobnie masz VXa w wersji 2100E. W tym modelu Sony zastosował zabezpiecznia, aby nie używać dotychczasowych zamienników. Z tego co mi wiadomo są już jednak zamienniki InfoLITHIUM ;)

Pozdrawiam


środa, 31 stycznia 2007, 15:09
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 12:23
Posty: 629
Post 
w końcu jakaś kompetentna opinia ;D

_________________
Powoli do celu...


środa, 31 stycznia 2007, 15:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 01:21
Posty: 796
Lokalizacja: Warszawa
Post 
PeeJay napisał(a):
Prawdopodobnie masz VXa w wersji 2100E. W tym modelu Sony zastosował zabezpiecznia, aby nie używać dotychczasowych zamienników. Z tego co mi wiadomo są już jednak zamienniki InfoLITHIUM ;)

Pozdrawiam


Wersja "E" to nic innego jak VX2100 na rynek europejski. Nic mi nie wiadomo o jakichkolwiek zabezpieczeniach przed zamiennikami 8O

Po prostu stosujecie niewłaściwe akumulatory do kamer .... a potem się dziwicie, że kamerki się psują :? Od dawna są zamienniki InfoLITHIUM --> możesz je kupić np: http://www.foton.kalisz.pl

_________________
| Sony HVR Z1 | Intel Xeon X3380 na Asus Extreme RAMPAGE (i48X), RAM 4GB Corsair 1333Mhz, FSB 1333Mhz | Windows 7 Ultimate 64bit | Vegas Pro 9 64bit |


środa, 31 stycznia 2007, 22:49
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 12 czerwca 2005, 10:16
Posty: 47
Post 
Kolego... jakoś nie widze zamienników InfoLithium na Fotonie. Same Li-ion. Zabezpieczenie jest, bo u mnie nie działa oryginalna Li-Ion,a samo zdanie "FOR InfoLITHIUM Battery ONLY" mówi samo za siebie.


czwartek, 1 lutego 2007, 00:15
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 01:21
Posty: 796
Lokalizacja: Warszawa
Post 
PeeJay napisał(a):
Kolego... jakoś nie widze zamienników InfoLithium na Fotonie.


...ciekaw jestem czy Kolega wogóle wie co oznacza InfoLithium :?: :mrgreen:

PeeJay napisał(a):
Zabezpieczenie jest, bo u mnie nie działa oryginalna Li-Ion,a samo zdanie "FOR InfoLITHIUM Battery ONLY" mówi samo za siebie.


Bzdura :idea:

Posiadam tą kamerkę VX2100E i używam zamienników, komunikat FOR InfoLITHIUM Battery ONLY nie pojawia mi się :idea:, widziałem już podróby akumulatora Sony NP970, z logo, napisami itp. Jak poszukasz na eBay kupisz coś takiego. W Fotonie są zamienniki kompatybilne z InfoLITHIUM /i dla jasności: nie jest to napisane na akumulatorze :) /

Możliwe jest, że komunikat się pojawi jak zainstalujesz w kamerze jakiś badziewny akumulator, który nie jest kompatybilny z InfoLITHIUM lub nawet oryginaly (jak piszesz) ale nie kompatybilny z InfoLITHIUM i tym samym nie kompatybilny z kamerą Sony DCR VX-2100E :idea:

_________________
| Sony HVR Z1 | Intel Xeon X3380 na Asus Extreme RAMPAGE (i48X), RAM 4GB Corsair 1333Mhz, FSB 1333Mhz | Windows 7 Ultimate 64bit | Vegas Pro 9 64bit |


czwartek, 1 lutego 2007, 01:26
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 14 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL