Teraz jest środa, 20 czerwca 2018, 05:26




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Data i Godzina 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 3 stycznia 2007, 19:24
Posty: 10
Post Data i Godzina
Witam Forumowiczow!!!

Mam taki problem posiadam kamere JVC GR-D320E i mam problem z data i godzina.W instrukcji pisze ze owe sa nagrywane na tasme.Ale tak chyba nie jest.
Otoz gdy ogladam film w kamerze data i godzina jest a gdy zrzuce film na kompa daty i godziny nie ma.

Czy ktos moze wie o co chodzi ?


sobota, 6 stycznia 2007, 16:14
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: piątek, 27 maja 2005, 23:50
Posty: 147
Lokalizacja: Przemyśl
Post 
Witaj
Nie zobaczysz ich , bo są nagrywane osobno.
Są one jednak widoczne w chyba każdym programie edycyjnym,już na etapie zgrywania np. Scenalyzerem TIMECODE jest zawarty w nazwie przechwytywanego pliku.
Są wtyczki do programów edycyjnych , które pozwalają wraz z plikiem wyświetlać dane z timecodu , ale ja osobiście nie zmam żadnej.
Pozdrawiam


sobota, 6 stycznia 2007, 23:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 3 marca 2005, 20:30
Posty: 382
Post 
Dla Adobe Premiere i Premiere Pro wtyczka nazywa się DV Date.
Istnieją również specjalne programiki stworzone do tego celu, np.Visual DV Time Stamp.


sobota, 6 stycznia 2007, 23:45
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 3 stycznia 2007, 19:24
Posty: 10
Post 
OOO Panowie super dziekuje juz tracilem nadzieje ze ktokolwiek sie odezwie zaraz sobie przetestuje i dam znac :D.

Ja zrzucalem na Kompa programem Ulead VideoStudio 8. i Jakos daty nie ma a bardzo zalezy mi zeby byla :oops:

[ Dodano: Nie Sty 07, 2007 4:20 pm ]
Kurde nie moge sobie poradzic :x Zainstalowalem Adobe Premiere Pro 1.5 wtyczke ktora mi podaliscie i nadal nie ma daty na zgrywanym materiale nie wiem gdzie to wlaczyc :oops:

Dobra juz dalem rade dzieki za pomoc koledze zet120 :D


niedziela, 7 stycznia 2007, 00:08
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 28 września 2006, 08:22
Posty: 13
Post 
To pochwal się jak to zrobiłeś.


środa, 10 stycznia 2007, 12:06
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 3 stycznia 2007, 19:24
Posty: 10
Post 
AWIk napisał(a):
To pochwal się jak to zrobiłeś.


Tak jak koledzy radzili :D Date i Godzine "wyciaglem" progosem Visual DV Time Stamp. zassalem go z osla oczywiscie Vitaminizowanego :oops: Bo ta wtyczka do Adobe cos mi nie chciala jako Full dzialac.


piątek, 12 stycznia 2007, 22:32
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 10 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL