Teraz jest poniedziałek, 19 listopada 2018, 09:43




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Jakieś trzaski w dźwięku, pomocyyy!!! 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 4 sierpnia 2005, 14:55
Posty: 83
Post Jakieś trzaski w dźwięku, pomocyyy!!!
W oglądanym , zmontowanym materiale w niektórych momentach słychać trzaski przypominające iskrzenie, przesterowanie? Dzieje się to tylko w przypadku oryginalnej ścieżki dźwiękowej, nie podkładu dodanego, np. muzyki. Czy to może podczas przechwytywania się coś dzieje, czy podczas nagrywania? Moja kamera to sony trv270e.


środa, 31 stycznia 2007, 11:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 12:23
Posty: 629
Post 
Myślę, że są to tak zwane przestery. Za wysoki poziom dzwięku przy nagrywaniu (było po prostu za głośno)

_________________
Powoli do celu...


środa, 31 stycznia 2007, 12:33
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 6 lipca 2005, 21:04
Posty: 76
Lokalizacja: Oleśnica
Post 
napisz jeszcze czym montowales ... pamietam ze w adobe premiere 7.0 byl wlasnie taki bug ze pojawialy sie trzaski w sciezce oryginalnej i pamietam ze sam tak miewalem :?


środa, 31 stycznia 2007, 15:14
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 21 lipca 2005, 16:26
Posty: 110
Lokalizacja: Śląsk
Post 
Podobny problem opisany jest tutaj
Dodam tylko, że częstą przyczyną zakłóceń dźwięku (szczególnie pod koniec taśmy) jest zużyta taśma, a dokładnie odciski plastikowych bębnów, na których nawijana jest taśma DV.
Pozdrawiam*


środa, 31 stycznia 2007, 18:27
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 4 sierpnia 2005, 14:55
Posty: 83
Post 
Tak, używam Adoba Premiere, jeśli chodzi o poziom hałasu, to nie zawsze mi się to zgadza, tzn, czasami nie jest b. głośno a problem się pojawia.

[ Dodano: Sro Sty 31, 2007 7:37 pm ]
Thomson napisał(a):
pamietam ze w adobe premiere 7.0 byl wlasnie taki bug ze pojawialy sie trzaski w sciezce oryginalnej i pamietam ze sam tak miewalem

Jak sobie poradziłeś Thomson?
I jeszcze jedno, w trakcie montażu, gdy podglądam materiał, nie słychać nic niepokojącego.Nagrywam owszem w LP, czy to coś ma wspólnego z problemem?


środa, 31 stycznia 2007, 19:36
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 6 lipca 2005, 21:04
Posty: 76
Lokalizacja: Oleśnica
Post 
z tego co pamietam to tez przy podgladzie mi nic nie pierdzialo - tylko pytanie czy tez masz adoba 7.0 .. sprobuj moze znormalizowac poziomy dzwieku jest tam opcja ''normalize'' poszukaj , ale powiem ze ja swego czasu bylem jeszcze lapsiakiem podworkowym :D i poddalem sie za szybko i przesiadlem sie na wyzszego stopniem adobe premiere 1.5 pro i tam juz tego problemu nie ma :D


środa, 31 stycznia 2007, 23:26
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 4 sierpnia 2005, 14:55
Posty: 83
Post 
spróbuje, chociaż używam Adoba Pro, i nieby nic nie powinno się dziać, dzięki


czwartek, 1 lutego 2007, 10:13
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 9 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL