Teraz jest środa, 19 grudnia 2018, 07:45




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 FX1 - problemy z dzwiekiem 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 29 lipca 2005, 12:36
Posty: 19
Post FX1 - problemy z dzwiekiem
Witam. Przeszedlem ze swoim FX'em caly weselny sezon 2006. Nie mialem z nim zadnych problemow. Nie bede ukrywal, ze jesli chodzi o dzwiek, to zdawalem sie na "automat" kamery... i nawiasem mowiac, nigdy mnie on nie zawiodl.

Problem z dzwiekiem pojawil mi sie w tym roku, podczas krecenia studniowek. Po przegladnieciu materialu z pierwszych imprez okazalo sie, ze gdzie niegdzie mialem "przesterowany" dzwiek (co objawialo sie charczeniem). Zaczynajac wiec krecic kolejne studniowki zawsze wczesniej i czasami w trakcie imprezy (gdy warunki naglosnieniowe zmienialy sie na sali) kontrolowalem poziomu dzwieku. Zawsze okazywalo sie, ze automat radzi sobie doskonale i nigdy poziom dzwieku nie dochodzil do "czerwonej kreski".

Problemy (charczenie) pojawialy sie nie tylko na "parkieci" ale czesto, gdy krecilem o wiele "cichsze" wystepy artystyczne uczniow (blisko sceny, ale glosniki byly 3-4 metry ode mnie z lewej i prawej strony, skierowane na parkiet a nie na mnie). Przesterowanie pojawilo mi sie tez podczas przeprowadzanych z uczniami wywiadow, ktore mialy miejsce w znacznie cichszych pomieszczniach, odleglych od sali, gdzie bawila sie mlodziez.

Czy mial ktos podobne problemy? Z gory dziekuje za pomoc.

pozdrawiam
Damian


poniedziałek, 12 lutego 2007, 16:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 28 listopada 2005, 17:03
Posty: 351
Post 
WITAM!

Miałem podobny problem z Fx'em ale tylko na "nie przypilnowanym" manualu... Przyznam, że na automacie też potrafiła mi "zacharczeć" ale zwykle to było związane z tym, że wlazłem w wiązkę dźwięku prosto z dobrej kolumny...

Taki problem w nagraniach z rozmów - jeśli jesteś pewien, że masz włączony automat - to raczej coś niepokojącego.
NIe wydaje mi się żeby to był normalny efekt - chyba trzeba "DO LEKARZA" :(

_________________
pasja i praca


poniedziałek, 12 lutego 2007, 22:05
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 29 lipca 2005, 12:36
Posty: 19
Post 
Uff. To jednak nie FX. Byla to jednak wina drugiej kamery, ktora sluzy mi do zgrywania materialu na komputer. Po testach okazalo sie, ze czasami zgrywa mi material z "bledami" a chwile pozniej, ten sam fragment filmu zgrywa juz OK.

FX1 rulez ;)

pozdrawiam


wtorek, 20 lutego 2007, 01:17
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL