Teraz jest środa, 14 listopada 2018, 13:36




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 sony fx7e a efekty specjalne 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 26 grudnia 2006, 14:11
Posty: 71
Post sony fx7e a efekty specjalne
Mam pytanko, mam sony fx7e, i chciałam znalezc w nim taki efekt jaki jest w vx2000 a nazywa sie strob oraz flash. Jak zaczelam szukac, to wogóle nie moge znalezc zadnych efektow (np. sepia itp.). Gdzie to moge znalezc, o ile ta kamerka posiada wogóle jakies efekty?


wtorek, 15 maja 2007, 12:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post 
Instrukcji obsługi nie dostałaś?


wtorek, 15 maja 2007, 13:04
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 26 grudnia 2006, 14:11
Posty: 71
Post 
Dostałam, ale ani w menu ani w instrukcji obsługi nie mogę nic znależć o efektach, tak jakby ich wogóle nie bylo, ale jakos w to nie wierze.

Ps. Dziękuję za wyczerpującą odpowiedz :|


wtorek, 15 maja 2007, 16:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post 
skoro nie pisze w instrukcji, to nich nie ma, to chyba oczywiste


wtorek, 15 maja 2007, 19:03
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
A nie lepiej sfilmowac czysty materiał i dodać efekty podczas edycji? Chyba że te efektyu pod VX2000 są jakieś nie powtarzalne ale Sepie to chyba większość programów posiada.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


wtorek, 15 maja 2007, 23:17
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 26 grudnia 2006, 14:11
Posty: 71
Post 
Z sepia to nie ma problemow, jej nie potrzebuje w kamerze, mnie chodzi o strob i flash (taki efekt przy którym ruch wygląda nieplynnie, jakby zwolnione tempo, ale z poprzeskakiwanymi i poruszonymi klatkami, nie wiem jak to opisac, w AP6 takiego efektu nie ma).

Nikt na forum nie mam takiej kamerki? Albo FX1? bo w 1 pewnie bedzie to samo.


środa, 16 maja 2007, 08:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 6 marca 2005, 21:21
Posty: 343
Lokalizacja: Poznań
Post 
ziutka napisał(a):
Z sepia to nie ma problemow, jej nie potrzebuje w kamerze, mnie chodzi o strob i flash (taki efekt przy którym ruch wygląda nieplynnie, jakby zwolnione tempo, ale z poprzeskakiwanymi i poruszonymi klatkami, nie wiem jak to opisac, w AP6 takiego efektu nie ma).

Nikt na forum nie mam takiej kamerki? Albo FX1? bo w 1 pewnie bedzie to samo.


Posterize time - zobacz czy masz coś takiego w AP6.

_________________
Pozdrawiam Richi_TDI


środa, 16 maja 2007, 08:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post 
jeśli chodzi o efekt szarpanego obrazu to robi się to przez ustawienie bardzo krótkiego czasu migawki (Shutter).
Sprawdź w kamerze czy nie ma możliwości ręcznego ustawienia tego parametru :)

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


środa, 16 maja 2007, 11:02
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 6 marca 2005, 21:21
Posty: 343
Lokalizacja: Poznań
Post 
Croolick napisał(a):
jeśli chodzi o efekt szarpanego obrazu to robi się to przez ustawienie bardzo krótkiego czasu migawki (Shutter).
Sprawdź w kamerze czy nie ma możliwości ręcznego ustawienia tego parametru :)


Jednak nie zawsze można ustawić krótki czas migawki... Gdy brakuje światła to zobaczymy ciemność. ;-)

_________________
Pozdrawiam Richi_TDI


środa, 16 maja 2007, 12:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post 
"Widze ciemność... ciemność widze!" ;P
no niestety:(
chyba ze mamy możliwość doświetlenia planu...
a jeśli chodzi o efekt posteryzacji czasu to jednak lepiej go robić w postprodukcji (posteryzacja czasu a efekt stroboskopowy to 2 rózne bajki - ten drugi to naprawde nie wiem czy da sie zrobić na kompie :|)

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


środa, 16 maja 2007, 14:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 11 stycznia 2004, 13:01
Posty: 247
Lokalizacja: Kraków
Post 
A coś Wam się nie pomyliło ? :) Chyba chodzi o długi czas migawki np 12 :) A jak mamy długi czas migawki to właśnie potzreba nam mniej światła niż przy migawce np. 300 czy 500. Tylko wtedy taknaprawdę efekt nie jest taki sam o jaki chodzi koleżance :)

_________________
DVB-T http://www.telewizja-cyfrowa.com.pl


środa, 16 maja 2007, 15:53
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL