Teraz jest niedziela, 21 października 2018, 12:18




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Kaseta Nienagrała!!! 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 23 sierpnia 2006, 20:30
Posty: 13
Post Kaseta Nienagrała!!!
Witam.Wkurzyłem się i to niezle.Kaseta nie nagrała nic.Mam Panasonica NVGS 280.Kupiłem nową kasetę TDK Digital Master,przed jej włożeniem wyczyściłem głowicę płynem Super Video i włożyłem kasetę.Może trochę za wcześniej bo niechciało mi załapać kasety.Po kilku minutach zaczęłem nagrywać-nagrywało cały czas,bynajmniej wszystko na to wskazywało.Aż niestety chciałem zrzucić materiał i okazało się że na kasecie nic niema :evil: :evil: :evil: Próbowałem coś na niej nagrać i na początku taśmy nienagrywa(pare sekund) dopiero póżniej.Na starej taśmie też nagrywa.
Dlaczego tak się stało?Czy mogłem coś przestawić?Czy jest szansa odzyskać materiał?
P.S.
Cały materiał na kasecie był zgrywany z przeciągu 4 tygodniu czyli powinno coś być chociaż przy końcu taśmy :(
Przejżałem kasetę mniej więcej i czasami po bokach widać fragmentu obrazu(drop).Na starej kasecie jest wszystko OK.


niedziela, 24 czerwca 2007, 16:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 3 września 2004, 17:54
Posty: 344
Lokalizacja: Warszawa
Post 
A inne taśmy nagrywa? Nie załatwiłeś głowicy?

_________________
ETC Grupa Filmowa


poniedziałek, 25 czerwca 2007, 12:02
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 23 sierpnia 2006, 20:30
Posty: 13
Post 
Fast128 napisał(a):
A inne taśmy nagrywa? Nie załatwiłeś głowicy?

Napisałem już że Nagrywa na innych taśmach i na tej taśmie co mi nie nagrało teraz nagrywa.


poniedziałek, 25 czerwca 2007, 12:29
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 27 czerwca 2007, 10:33
Posty: 1
Post Re: Kaseta Nienagrała!!!
Miałem kiedyś to samo. Mam kamerke Panasia -GS500 . Obraz "zarejestrowany" nie do odzyskania bo go nie ma. Sprawdziłem co mogło być powodem . Kamere można wyłączyć przez zamknięcie wyświetlacza. Zamykamy i jest wyłączona następnie wpadamy na pomysł zmieny akumulatora nie wyłączając kamery normalnie. Zakładamy akumulator otwieramy wyswietlacz wszystko ok kamera nagrywa a tu niespodzianka... Przy każdej zmianie zasilania niezbedne jest wyłaczenie kamery przełącznikiem.
Co do Twojego problemu to ja nagrywałem jednym ciagiem połowe kasetki a Ty przez 4 tygodnie wiec moje spostrzezenie Tobie nic nie daje :oops: :oops:


środa, 27 czerwca 2007, 10:47
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 23 sierpnia 2006, 20:30
Posty: 13
Post 
To znaczy że materiału tego nie odzyskam z tej kasety?Bo się sam zastanawiam czy kasować to czego praktycznie niema i nagrywać co innego, czy może jakoś odzyskam nagrany materiał.


poniedziałek, 9 lipca 2007, 20:03
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 16 lutego 2005, 09:35
Posty: 396
Lokalizacja: Jaworzno
Post 
Jak odzyskać coś czego nie ma ? Dobrą praktyką jest zrobienie próbnego zapisu na nowej taśmie . Przy czym i tak nie ma gwarancji że nie wyskoczy ci komunikat o konieczności przeczyszczenia . Dla tego zawsze warto mieć z sobą taśmę czyszczącą (bo co zrobisz w takiej sytuacji w terenie ?) .


poniedziałek, 9 lipca 2007, 20:40
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL