Teraz jest poniedziałek, 19 listopada 2018, 14:17




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 JVC MG20e - z kamery na hdd? 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 25 sierpnia 2007, 07:39
Posty: 2
Post JVC MG20e - z kamery na hdd?
przepraszam jeśli piszę w niewłaściwym dziale.
potrzebuje pomocy w takiej sprawie:
pracuje w klubie sportowym jako analityk. klub jeszcze przed moim przybyciem zakupił kamerę JVC MG20e - kto taki szajs kupił, nie wiem, nie mam jednak wyboru pracować na niej muszę. jestem po trzech meczach. pierwszy był bez problemu, dwa pozostałe przyniosły mi nieprzespane noce i wyrzuty od szefa, kamera wyłączała od tak sobie nagrywanie. aby uniknąć takich problemów, zwłaszcza, że mój program oczekuje jednego pełnego pliku a kamera dzieli na swoim hdd video po każdych 4gb na kolejne pliki (łączenie ich w jedność kosztuje mnie znów trochę nocy), chciałbym więc przesyłać bezpośrednio obraz na mojego laptopa tak by rejestracja od razu trafiała na moje hdd. problem polega na tym, że połączenie z laptopem odbywa się jedynie za pomocą usb. z tego co mi powiedziano nie ma przejściówki małe usb-firewire no i tu zaczynają sie schody bo windows reaguje na moje jvc jak na przenośny dysk, a nie na kamerę i program pinnacle 9 nie wykrywa obrazu. windows movie maker również :)
jestem początkującym więc prosiłbym o pomoc
czy jest taka możliwość, program, za pomocą którego będę mógł bezpośrednio przesyłać obraz na laptopa?
czy może istnieje inne rozwiązanie?
z góry dziękuje za pomoc
r1


sobota, 25 sierpnia 2007, 07:55
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4560
Lokalizacja: Tczew
Post Re: JVC MG20e - z kamery na hdd?
r1 napisał(a):
czy jest taka możliwość, program, za pomocą którego będę mógł bezpośrednio przesyłać obraz na laptopa?
czy może istnieje inne rozwiązanie?
z góry dziękuje za pomoc
r1

Niestety nie wiem, ale mam kilka pytań, może pomogą w dalszym ustalaniu - co robić?
r1 napisał(a):
aby uniknąć takich problemów, zwłaszcza, że mój program oczekuje jednego pełnego pliku

Jaki to program? Bo Pinnacle czy WMM takiego wymagania nie mają. Słyszałem natomiast o ich kłopotach z plikami z kamer z HDD w ogóle. Zdaje się że Ulead Video Studio w wersji 9 i wyższych nie ma takich kłopotów.
r1 napisał(a):
a kamera dzieli na swoim hdd video po każdych 4gb na kolejne pliki (łączenie ich w jedność kosztuje mnie znów trochę nocy)

Nie znam się na kamerach z HDD, ale jesteś pewien ze to ograniczenie kamery, a nie na przykład ograniczenie systemu plików FAT 32 na dysku komputera? Jezeli tak, to system plików NTFS nie ma takiego ograniczenia.

r1 napisał(a):
kamera wyłączała od tak sobie nagrywanie.

Mały OT: daj kamerę do serwisu. Może prezes każe Ci filmować w ogóle bez kamery, jak się bardziej zepsuje? :wink:

_________________
最诚挚的问候


sobota, 25 sierpnia 2007, 08:32
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 25 stycznia 2007, 18:46
Posty: 25
Lokalizacja: Śrem
Post 
Witam ,troszeczke nie rozumiem twojego pytania ale...przenosisz AUDIO VIDEO za pośrednictwem USB ale bez udziału programu!!! USB2 przeniesie pliki w pełnej rozdzielczości 720*576 MPEG-2 , Audio Dolby Digitl(2ch).Studio 9 z czego pamiętam nie wczyta Ci pliku z rozszerzenien mod.i wyżej wspomnianym audio ale Studio 10 po uaktywnieniu bezplatnie (2ch) bez problemu śmiga. Formaty wejściowe (import)
DV, AVI, MPEG-1, MPEG-2*,DivX*, MPEG-4 (AVI)*, Windows Media Fmat, MOD (JVC Everio-G), niezabezpieczone płyty DVD*
audio: WAV, MP3
grafika: BMP, JPG, PCT, TGA, TIF, WMF http://sklepwideo.pl/details.php?id=pp100210


sobota, 25 sierpnia 2007, 08:33
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 10 lipca 2007, 20:42
Posty: 5
Post 
A może tak, zamiast narzekać na sprzęt, zapoznać się z instrukcjami obsługi programów dostarczanych z kamerą? Dokładne instrukcje, w formacie PDF, znajdują się na płycie z programami.

_________________
Pozdrawiam


sobota, 25 sierpnia 2007, 16:43
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 25 sierpnia 2007, 07:39
Posty: 2
Post 
kotin napisał(a):
Jaki to program? Bo Pinnacle czy WMM takiego wymagania nie mają. Słyszałem natomiast o ich kłopotach z plikami z kamer z HDD w ogóle. Zdaje się że Ulead Video Studio w wersji 9 i wyższych nie ma takich kłopotów.

nie sprecyzowałem, mój błąd- chodzi o program do robienia analiz, już czysto związany z siatkówką, to on wymaga jednego pliku w dodatku ma jeszcze kilka dziwnych wymogów..
kotin napisał(a):
Nie znam się na kamerach z HDD, ale jesteś pewien ze to ograniczenie kamery, a nie na przykład ograniczenie systemu plików FAT 32 na dysku komputera? Jezeli tak, to system plików NTFS nie ma takiego ograniczenia

nie wiem, może tak być, nie jestem aż tak zaawansowany, jednak po przeanalizowaniu całej instrukcji obsługi znalazłem jedynie wzmiankę o tym, że kamera dzieli pliki co 4gb i nie było info o możliwości zmiany tego w jakikolwiek sposób
ciekawski napisał(a):
A może tak, zamiast narzekać na sprzęt, zapoznać się z instrukcjami obsługi programów dostarczanych z kamerą? Dokładne instrukcje, w formacie PDF, znajdują się na płycie z programami.

to oczywiste, że od tego chciałem zacząć, ale przed zatrudnieniem mnie, zdążono w klubie zgubić takową płytke

ARKIDA napisał(a):
Witam ,troszeczke nie rozumiem twojego pytania ale...przenosisz AUDIO VIDEO za pośrednictwem USB ale bez udziału programu!!! USB2 przeniesie pliki w pełnej rozdzielczości 720*576 MPEG-2 , Audio Dolby Digitl(2ch).Studio 9 z czego pamiętam nie wczyta Ci pliku z rozszerzenien mod.i wyżej wspomnianym audio ale Studio 10 po uaktywnieniu bezplatnie (2ch) bez problemu śmiga. Formaty wejściowe (import)
DV, AVI, MPEG-1, MPEG-2*,DivX*, MPEG-4 (AVI)*, Windows Media Fmat, MOD (JVC Everio-G), niezabezpieczone płyty DVD*
audio: WAV, MP3
grafika: BMP, JPG, PCT, TGA, TIF, WMF http://sklepwideo.pl/details.php?id=pp100210

po rejestracji, jeśli oczywiście kamera nie zawiedzie w takcie, nie ma już problemu z przeniesieniem plików na dysk, oraz z ich połączeniem.
jednak każde łączenie kosztuje mnie trochę czasu a w tej pracy on jest moim wrogiem
od innych ludzi z mojej branży wiem, że istnieje taka możliwość, żeby od razu, w trakcie rejestracji przesyłać plik na laptopa, wtedy może nawet wyłączyć się kamera a i tak dzięki czemuś tam, nie znam się, obraz na komputerowym hdd będzie rejestrowany. chodzi o ten problem, że kamera jest na hdd i połączenie odbywa się przez usb co automatycznie stwarza problemy np pinnaklowi


niedziela, 26 sierpnia 2007, 12:42
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 10 lipca 2007, 20:42
Posty: 5
Post 
Cytuj:
... wtedy może nawet wyłączyć się kamera a i tak dzięki czemuś tam, nie znam się, obraz na komputerowym hdd będzie rejestrowany...


Bardzo ciekawa koncepcja

_________________
Pozdrawiam


środa, 29 sierpnia 2007, 21:10
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL