Teraz jest środa, 14 listopada 2018, 17:42




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 funkcja kamery internetowej w panasonicu NV-GS500 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 22 grudnia 2007, 08:19
Posty: 5
Post funkcja kamery internetowej w panasonicu NV-GS500
jak w kamerze panasonic NV-GS500 uruchomic funkcje kamery internetowej? Sterowniki mam podłączone a skype nie widzi mojej kamerki probowalam przez kabel usb i DV i nic:(( Z góry dziekuje za pomoc.


sobota, 22 grudnia 2007, 08:26
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 31 stycznia 2006, 01:39
Posty: 89
Post 
Program SplitCam


sobota, 22 grudnia 2007, 14:00
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 22 grudnia 2007, 08:19
Posty: 5
Post 
Próbowałam tym programem i nic miałam tez Webcam. Może ja cos żle robie? żle sie obsługuje tymi programami.... a kamerka powinna być ustawiona w trybie nagrywania czy pc? chociaz i tak i tak probowałam:(

[ Dodano: Sob Gru 22, 2007 2:30 pm ]
Aha przy instalacji tych programów wystepuje mi jakiś błąd mam XP.


sobota, 22 grudnia 2007, 14:28
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 31 stycznia 2006, 01:39
Posty: 89
Post 
Przez kabel usb, kamera ustawiona na nagrywanie.
Jeśli chodzi o błąd to być może w systemie jest bajzel.
Czy inne programy się instalują bez problemu?? Jeśli nie - to warto by sprawdzić pamięci czy są ok - tak dla pewności.


sobota, 22 grudnia 2007, 15:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 23 stycznia 2006, 15:20
Posty: 2021
Post 
A co się dzieje kaasia, jeśli podłączysz do kompa przez FireWire kamerę ustawioną na tryb filmowania? W Explorerze nie pojawia sie nowe urządzenie typu cyfrowa kamera itp?


sobota, 22 grudnia 2007, 17:42
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 22 grudnia 2007, 08:19
Posty: 5
Post 
Jak podłacze pod FireWire to komputer widzi kamerkę a co do błędu w systemie to sama nie wiem..... od dwóch dni cos mi sie dzieje w stacji dysków, nie chce mi czytac płytek, czy to moze miec cos wspólnego z tym ze nie mogę podłączyć kamerki? I czy możliwe że napęd mi pada?


sobota, 22 grudnia 2007, 21:13
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 14 marca 2007, 12:00
Posty: 96
Post 
Mam NV-GS250 i używam WebcamMax. Nazwa, którą podalaś jest bardzo podobna, ale nie wiem czy jest to ten sam program. Rewelacyjnie współpracuje z programami: ICQ, AIM, MSN, Camfrog, Skype, Paltalk, Yahoo, ANYwebcam, Stickam.
Podaje obraz z USB i FireWire.


niedziela, 23 grudnia 2007, 00:59
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 22 grudnia 2007, 08:19
Posty: 5
Post 
Kondor_PL, ściągnę sobie ten program, jak odniore kompa z serwisu a mógłbys mi krok po kroczku powiedzieć jak obsłużyć ten program tak zeby wszystko buło ok? Ja mam kamerke dopiero od paru dni i jeszcze nie bardzo umiem sie tymi programami posługiwać:(( Twoja kamerka jest podobna do mojej wiec pewnie wszystko podobnie tam działa.Jak miałam program webcam to mi nie działało w okienku widziałam swój pulpit, pewnie cos żle robiłam, a juz nie mam cierpliwości do tego.... :)


niedziela, 23 grudnia 2007, 15:18
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 14 marca 2007, 12:00
Posty: 96
Post 
Wszystko się zgadza. Ja też na początku nie wiedziałem co zrobić żeby uzyskać obraz z kamery, pomimo tego, że w systemie podawany przez kamerę sygnał był widoczny. Żaden program nie chciał mi poprawnie interpretować sygnału po USB w trybie "kamery WEB" (należy ustawić w menu kamery: ZAAWANSOWANE\\F-cje USB>>KAM.WEB). Niestety nie mogę tego teraz sprawdzić bo pożyczyłem kabel USB na tzw. "wieczne oddanie". Obecnie program podaje mi sygnał po FW.
Dziwił mnie fakt, że Skype "widział" sygnał z prostych kamerek internetowych, a z porządnego Panasonica nie chciał, pomimo posiadania przez nią funkcji "kamery internetowej".

WebcamMax - generalnie program instaluje się automatycznie. Ze strony producenta można ściągnąć wersję testową (niestety pełna wersja jest płatna), która wykrywa wszelkie urządzenia, dzięki którym może podawać sygnał do programów docelowych. Podczas instalacji pyta jakie programy ma obsługiwać. Przy uruchamianiu w Skypie opcji transmisji wideo, program załącza się automatycznie, przechwytując sygnał z kamery (kamer, lub innych wykrytych urządzeń) i podając w "strawnej" formie dla programu końcowego. Jeśli coś źle zrobisz to nic nie szkodzi - łatwo ustawisz parametry w samym programie.
Jeśli chodzi o urządzenia wideo, to są one wyszczególnione w programie. Możesz się w każdej chwili między nimi przełączać. Oprócz wysyłania obrazu z kamery możesz także wysyłać sygnał z wczytanego zdjęcia, animacji flash lub możesz też puścić plik wideo z dysku komputera. Możesz też wysyłać obraz z twojego pulpitu. Często używam tej opcji, kiedy tłumaczę komuś znajomemu, co ma dokładnie zrobić. Widzi wtedy to, co dzieje się u mnie na pulpicie i sprawa jest o wiele prostsza.


pzdr.


niedziela, 23 grudnia 2007, 17:40
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 22 grudnia 2007, 08:19
Posty: 5
Post 
Kondor_PL, Nie wiem jak ci dziekowac:) Tak jak to opisałeś wydaje sie proste. Myslę że nie powinnam mieć wiecej takich problemów. Tylko nie pamietam aby podczas instalacji mnie pytał jakie programy ma obsługiwać, ale to nic bedę probowała jeszcze raz. Po świętach będę robiła na nowo podchody do tej kamerki:) Mam jeszcze jedno pytanie czy w razie jakiś problemów moge cię jeszcze troszke podręczyć? Niestety nie mam kogo się poradzić a sama mało umiem :) Jeszcze raz dziękuję i wesołych świąt :)


niedziela, 23 grudnia 2007, 21:10
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 9 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL