Teraz jest niedziela, 16 grudnia 2018, 12:37




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Proplem ze zgraniem filmu !! 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 20 stycznia 2008, 23:58
Posty: 3
Post Proplem ze zgraniem filmu !!
Witam wszytskich

Jestem tu nowy więc chciałem sie przywitać.

A więc tak mam kamerke Sony DCR-PC9E PAL Digital Handycam, zakupiłem do kompa karte PCI na FireWire ale gdy podłączę kamere do kompa to mi sie komp zaczyna wieszać. Co mam zrobić żeby szło film zgrać z kamerki, próbowałem juz roznymi programami Windows Mednia Marker itp.

Pomocy.


poniedziałek, 21 stycznia 2008, 00:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Darius04 napisał(a):
ale gdy podłączę kamere do kompa to mi sie komp zaczyna wieszać. Co mam zrobić żeby szło film zgrać z kamerki, próbowałem juz roznymi programami Windows Mednia Marker itp.

w chwili jak podłączasz wiesza ci się komputer, czy dopiero jak zaczynasz zgrywać? Instalowałeś oprogramowanie i sterowniki dla karty?


poniedziałek, 21 stycznia 2008, 01:19
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 20 stycznia 2008, 23:58
Posty: 3
Post 
Teraz próbowałem i jak podloczne kamere i zoloncze program to program sie wiesza i moge czekać wiecznosc zanim sie wlonczy. Nie instalowalem zadnych sterowników do karty ale wykrywa mi kamere jako sony, jak wyloncze kamere to program sie wczytuje i normalnie zaczyna dzałać próbowałem przez movi markera i ulead video studnio 10.


poniedziałek, 21 stycznia 2008, 01:41
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 25 września 2006, 14:57
Posty: 5
Post 
W pierwszej kolejnosci zainstaluj Open Office ew. Word. Moze firewire od tego nie zacznie lepiej dzialac, ale z pewnoscia szansa na otrzymanie sensownej odpowiedzi w internecie wzrosnie.

P.S. sorki nie udzielam sie raczej na forum, tylko czytam, ale jak zarowno na forach i grupach dyskusyjnych napatrze sie na bledy to potem sam sie czasem zastanawiam jak pisac. Tak trudno wam - dyslektykom skorzystac ze slownika przed wyslaniem posta?


czwartek, 24 stycznia 2008, 13:54
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4583
Lokalizacja: Tczew
Post 
dottycfn napisał(a):
W pierwszej kolejnosci zainstaluj Open Office ew. Word. Moze firewire od tego nie zacznie lepiej dzialac, ale z pewnoscia szansa na otrzymanie sensownej odpowiedzi w internecie wzrosnie.

Oj tak (nawet w firefoksie można uruchomić podkreślanie błędów) 8) , a do tego co napisał tomislater dodam - sprawdź czy nie ma konfliktów sprzętowych wpisując w uruchom: msinfo32 lub w menedżerze urządzeń.

_________________
最诚挚的问候


czwartek, 24 stycznia 2008, 16:08
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 10 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL