Teraz jest piątek, 22 czerwca 2018, 16:43




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Problem z firewire 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 4 lipca 2005, 12:46
Posty: 102
Lokalizacja: Bełchatów
Post Problem z firewire
Witam.

Problem dotyczy kamery jak w temacie czyli JVC GY-HD101

Kamera nagrywa w HD i SD. Wszystko działa w porządku, można nagrywać odtwarzać itd ...

Problem pojawia sie przy podłączeniu jej do kompa przez FireWire.

Jak przełącznik ustawiony jest na SD to komputer wykrywa urządzenie, można w ediusie przechwycić obraz.

Jak ustawie przełącznik w pozycje HDV to zaczyna sie problem, kamera nie jest wykrywana, nie można nic przechwytywać. Sprawdzałem na wszystkich możliwych presetach Generic HDV input. ...

Co tu robic ? Ustawienia w kamerze przy output sa na auto i na IEE ...

_________________
----------------------------------
time .... relative .....


sobota, 26 stycznia 2008, 12:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
A próbowałeś innym programem zrzucać w formacie HDV na komputer?


sobota, 26 stycznia 2008, 12:43
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
Przechwytywanie w standardzie HD odbywa się przez łącze HDMI bynajmniej u mnie.
Jest cała masa kontrolerów chociażby
taki
P.G.


Ostatnio edytowano sobota, 26 stycznia 2008, 15:10 przez Montażysta Darek A., łącznie edytowano 1 raz

sobota, 26 stycznia 2008, 14:12
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4475
Lokalizacja: Tczew
Post 
Przechwyt HDV do EDIUSa NEO z Canona HV10 przez firewire przebiega u mnie bez kłopotów, mimo że Windows nie wykrywa przy HDV kamery. Nie musi tak jednak byc ze wszystkimi kamerami. Sprawdź czy masz wszystkie łatki Microsoftu dotyczące 1394.

_________________
最诚挚的问候


sobota, 26 stycznia 2008, 14:59
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 4 lipca 2005, 12:46
Posty: 102
Lokalizacja: Bełchatów
Post hm
tomislater napisał(a):
A próbowałeś innym programem zrzucać w formacie HDV na komputer?


tak i to samo,

dodam tylko ze jak wpinam po firewire z przełącznikiem na tryb SD to wykrywa w menedżerze urządzeń w windows , jak przełączę na HDV to lipa

nie mam wyjścia hdmi z kamery , a na kompie mam tylko wejście firewire małe ..

zaczyna mnie to irytować grr

_________________
----------------------------------
time .... relative .....


sobota, 26 stycznia 2008, 16:27
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL