Teraz jest poniedziałek, 19 listopada 2018, 00:54




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 dekoder mp4 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 8 maja 2008, 01:24
Posty: 14
Post dekoder mp4
Panowie kupiłem kamere PMW-EX1 poszukuje dobrego dekodera z mp4 na taki co bedzie mi czytal avid 7 , Qrna niewiem w czym to montowac jestm poczatkujacy pomozcie , do tej pory mialem FX1 a montowalem na Avidzie a teraz kupilem PMW-EX1 i normalnie niewiem czym to montowac


czwartek, 8 maja 2008, 01:32
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4560
Lokalizacja: Tczew
Post Re: dekoder mp4
Krakersik9 napisał(a):
Panowie kupiłem kamere PMW-EX1 poszukuje dobrego dekodera z mp4 na taki co bedzie mi czytal avid 7

No popatrz, a ja byłem przekonany że ta kamera zapisuje do mpeg2. :roll:
(HD oczywiście).

_________________
最诚挚的问候


czwartek, 8 maja 2008, 09:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post Re: dekoder mp4
Krakersik9 napisał(a):
Panowie kupiłem kamere PMW-EX1 poszukuje dobrego dekodera z mp4 na taki co bedzie mi czytal avid 7 , Qrna niewiem w czym to montowac jestm poczatkujacy pomozcie , do tej pory mialem FX1 a montowalem na Avidzie a teraz kupilem PMW-EX1 i normalnie niewiem czym to montowac

Po wydaniu ostatniej aktualizacji 3.2 AP CS3 ma teraz mozliwość montażu materiału z tej kamery.

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


czwartek, 8 maja 2008, 12:06
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 8 maja 2008, 01:24
Posty: 14
Post Re: dekoder mp4
dzieki wielkie stawiam piwo:)


czwartek, 8 maja 2008, 14:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: dekoder mp4
z plikami z PMW-EX1 radzą sobie programy:

Adobe Premiere CS3 ( od 3 tygodni :lol: )
Avid Media Composer Adrenaline HD
Edius Broadcast
Final Cut Pro v. 5.1.4
Sony Clip Browser

_________________
FACEBOOK
BSMultimedia


czwartek, 8 maja 2008, 17:23
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post Re: dekoder mp4
Bogusław Spala napisał(a):
Adobe Premiere CS3 ( od 3 tygodni :lol: )

Witaj.
Nie bardzo rozumiem co znaczy ten "uśmieszek". Czyżby nowy Premierek słabo radził sobie z plikami z tej kamery?
Pytam, gdyż przymierzam sie własnie do tej kamery oraz chcę upgrade'ować mój pakiet do CS3. Montowałeś może materiał z kamery EX1 na AP CS3.
Jesli tak to chetnie wysłucham opinii.

Pozdrawiam
Maciej

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


czwartek, 8 maja 2008, 19:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: dekoder mp4
uśmieszek oznacza, że od niedawna ....
Aktualnie pracuję na Ediusie Broadcast ( PC ) i FCP ( Apple )

_________________
FACEBOOK
BSMultimedia


czwartek, 8 maja 2008, 20:56
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 15 września 2005, 16:20
Posty: 89
Post Re: dekoder mp4
Ja montuje na CS3 pliki mp4, nie ma żadnych problemów tylko export chwilke trwa :)

_________________
IntelCore i7, 12GB RAM, NVidia x295, HDD 3 x 1 TB + 750 GB system, Windows 7, 2 x Fujitsu-Siemens 24" Full HD, PWM EX1, Adobe CS4 pakiet


czwartek, 8 maja 2008, 21:02
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 8 maja 2008, 01:24
Posty: 14
Post Re: dekoder mp4
czy ktos spotkal sie ztym ze materjal zaimportowany do avida 7 z kamerki pmw ex1 oczywiscie po konwersji teraz ten materjal na tajmlaine jak by nie ma zakladek , musze go obcinac na styku klipow aby mogl wejsc efekt m, czy jest jakas funkcja ktora automatrycznie docina ilosc potrzebnych klatek aby moc wrzucic efekt przejsciowy?


wtorek, 17 czerwca 2008, 23:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 20 lutego 2006, 22:29
Posty: 672
Post Re: dekoder mp4
Spróbuj położyć klipy na dwóch ścieżkach tak aby zachodziły na siebie. Na górnej w miejscu zachodzenia zalóż prznikanie.


środa, 18 czerwca 2008, 06:58
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 30 listopada 2008, 14:46
Posty: 1
Post Re: dekoder mp4
X napisał(a):
Ja montuje na CS3 pliki mp4, nie ma żadnych problemów tylko export chwilke trwa :)


ja własnie mam problem z plikami mp4 w cs3. Mam upgrade do 3.2, mam dostepne wszystkie formaty XDCAM EX, ale plikow nie chce przyjmowac.

Mozesz dokladnie opisac jak robisz export. Normalnie kopiujesz pliki na dysk? czy uzywasz jakiejs aplikacji.

z gory dzieki za pomoc


niedziela, 30 listopada 2008, 14:49
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 3 stycznia 2007, 19:46
Posty: 8
Post Re: dekoder mp4
skad mozna zassac ten upgrade 3.2?


czwartek, 18 grudnia 2008, 00:50
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 19 sierpnia 2008, 23:38
Posty: 159
Post Re: dekoder mp4
Moze ze strony Adobe :wink:


czwartek, 18 grudnia 2008, 03:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 21 października 2005, 10:49
Posty: 302
Lokalizacja: Myślenice
Post Re: dekoder mp4
Bogusław Spala napisał(a):
z plikami z PMW-EX1 radzą sobie programy:

Adobe Premiere CS3 ( od 3 tygodni :lol: )
Avid Media Composer Adrenaline HD
Edius Broadcast
Final Cut Pro v. 5.1.4
Sony Clip Browser


Niestety mylisz się co do obsługi EX1 w CS3.
Wersję 3.2.0 (374) (aktualizacja przez Adobe Update) posiadam od lipca lub sierpnia, więc nie są to 3 tygodnie :) (chyba że tygodnie na Plutonie ;) - nawet dokładnie tyle by wyszło :)

_________________
Kamerka, Lampka, Mikroporty, mikrofony, rejestrator ZOOM
i7 4770, SSD 840Pro, 5TB HDD, EVGA GTX750Ti, BD-Rec
i tona innych szpejów ;)


wtorek, 23 grudnia 2008, 22:51
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 26 stycznia 2002, 03:22
Posty: 321
Lokalizacja: Poznań
Post Re: dekoder mp4
Mam final cut 6 i nie chce mi zaimportowac mp4.
u Ciebie przyjmuje?????

garf


środa, 18 listopada 2009, 16:54
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Exabot [Bot] i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL