Teraz jest sobota, 21 lipca 2018, 23:19




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Problem z nową FX1 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 12 maja 2008, 05:17
Posty: 3
Post Problem z nową FX1
Witam. W dniu wczorajszym nagrywałem komunię. Kamerka nóweczka pierwsze nagranie kaseta panasonic proffesional. I o niemal nie przepłaciłem tego zawałem. Sprawdziłem w domciu materiał i na całości filmu widać poziome pasy z pikselami. Ale przełożyłem kasetkę do innej kamerki i tam tego objawu nie ma (na szczęście). Po krótkich testach zaobserwowałem ze dzieje się to w trybie LP na innych kasetkach również. Czasami zaskoczy i jest ok np. po przewinięciu na podglądzie. I dziwne jest też że ta pikseloza ma miejsce podczas poruszania kamerą natomiast kamerując biekt nieporuszający się niby jest ok. Czyli kamerka nagrywa dobrze natomiast ma problem z odtworzeniem tego. Bardzo proszę o poradę co morze być przyczyną że tak się dzieje.


poniedziałek, 12 maja 2008, 05:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 5 maja 2005, 09:13
Posty: 637
Post Re: Problem z nową FX1
Wojtol napisał(a):
Po krótkich testach zaobserwowałem ze dzieje się to w trybie LP na innych kasetkach również.


Sprawdź czy podobny efekt jest nagrywając na SP. A tak przy okazji po co nagrywasz na LP-to co oszczędzisz na długości nagrania stracisz na jakości.
Mam czasem taki problem, jak ludzie przynoszą mi różne kasetki miniDV do przegrania na DVD. Często są nagrane na LP i często moje różne kamerki służące do zrzucania materiału robią to co Ty opisałeś.
Ale jesli kupiłeś FX1 i filmujesz zarobkowo to po mojemu nie warto działać na LP.
Pozdrawiam


poniedziałek, 12 maja 2008, 08:05
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 16 lutego 2005, 09:35
Posty: 396
Lokalizacja: Jaworzno
Post Re: Problem z nową FX1
Tak na prawdę , to nawet w LP nie powinno być pikselozy . Ale Digital dobrze ci radzi , nie nagrywaj na LP tylko SP . Mnie wygląda na to że jednak masz jakieś parchy na głowicy . To może się zdarzyć . Mogłeś przywlec nawet z nowej taśmy . I nic tu nie pomoże że kamera nowa . Dla tego , warto zrobić jeszcze raz testy i LP i SP i odpuścić z minutę na początku taśmy . Ewentualnie przeczyścić .


poniedziałek, 12 maja 2008, 13:33
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 13 maja 2008, 00:00
Posty: 7
Post Re: Problem z nową FX1
Hej. Miałem ten sam problem na taśmach Panasonic profesional w trybie sp zmienilem na taśmy sony, emtec i fuji, tdk problem znikł. Pozdrawiam


wtorek, 13 maja 2008, 00:05
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL