Teraz jest piątek, 19 października 2018, 06:47




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Sony DCR-PC115E brak połączenia z kompem I-link 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 27 czerwca 2008, 22:05
Posty: 2
Post Sony DCR-PC115E brak połączenia z kompem I-link
Mam problem nie mogę połączyć Sony DCR-PC115E z komp.Mam Win Vista 32-bit i kabel I-link. Wogóle nie widzi mojej kamery-nie wykrywa nowego urządzenia. Mam ulead video studio 11 i nigdzie nic nie wykrywa połączenia kamery z komputerem. Proszę o pomoc może ktoś ma jakieś rozwiązanie.


piątek, 27 czerwca 2008, 22:13
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4527
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Sony DCR-PC115E brak połączenia z kompem I-link
Poczytaj ten LINK i zobacz czy Windows Movie Maker przechwyci obraz.

_________________
最诚挚的问候


piątek, 27 czerwca 2008, 23:20
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 17 sierpnia 2007, 19:27
Posty: 39
Post Re: Sony DCR-PC115E brak połączenia z kompem I-link
witam
nie wiem jak w wersji 11, ale w 9 nie raz musiałem zmienić plugin przechwytywania (narzędzie tools) na domyślny


sobota, 28 czerwca 2008, 08:42
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 27 czerwca 2008, 22:05
Posty: 2
Post Re: Sony DCR-PC115E brak połączenia z kompem I-link
Byłam na str.producenta,aż tak głupia nie jestem i wszystko co jest tak ładnie opisane nie skutkuje :(


sobota, 28 czerwca 2008, 22:31
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4527
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Sony DCR-PC115E brak połączenia z kompem I-link
basiaogr3 napisał(a):
...tak głupia nie jestem...(

Mam już swoje lata i długi staż w amatorskim co prawda filmowaniu, ale ciągle jeszcze potrafi mnie coś zaskoczyć :wink: Wcale nie trzeba byc głupim do tego :D . Wracając do tematu - nie wiem, będę zgadywał:
Najczęściej to "wina kabla firewire (ieee 19394, DV, i-link to pozostałe nazwy tego interfejsu). Dużo rzadziej występuje awaria kontrolera firewire w komputerze, czy portu w kamerze. Jest jednak jeszcze coś - Vista. Być może UVS 11 potrzebuje jakiegoś patcha do współpracy z Vistą? Dlatego poprosiłem żebyś użyła do przechwytu Windows Movie Makera. Jeżeli on przechwyci film to znaczy że problemem jest Ulead i być może współpraca z Vistą, jeżeli nie przechwyci, to będzie raczej problem sprzętowy i wtedy na początek kup nowy solidniejszy kabel.
PS W Windowsie XP po wgraniu SP2 nie działały kontrolery firewire, trzeba było dogrywać "łatkę". Nie wiem jak z tym w Viscie, bo nie używam na razie.

_________________
最诚挚的问候


niedziela, 29 czerwca 2008, 00:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 7 stycznia 2006, 21:01
Posty: 388
Lokalizacja: Zabrze
Post Re: Sony DCR-PC115E brak połączenia z kompem I-link
witam

Lakonicznie zapytam, czy na /pokładzie/ komputera jest port firewire /ieee 19394, DV, i-link/? Można też poprosić kogoś znajomego, który ma w kompie ten interfejs o sprawdzenie połączenia z kamerką.
Może jeszcze to na dokładkę:http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic805487.html

_________________
Core2Duo E4400/2GBRam Dual Geil/480GBHDD/geforce7600GS
JVC GR-D73/SoonyHC96E/ AP1.5


niedziela, 29 czerwca 2008, 00:41
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Exabot [Bot], Google [Bot] i 10 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL