Teraz jest poniedziałek, 12 listopada 2018, 20:48




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 problem z trybem LP w VX2000 ??? 
Autor Wiadomość
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: poniedziałek, 16 lipca 2007, 23:46
Posty: 124
Lokalizacja: Lublin
Post problem z trybem LP w VX2000 ???
Mam mały problem może ktoś mi pomoże. Niestety z powodu niemożności sklonowania się, zmuszony byłem zatrudnić kolejnego kamerzystę do filmowania. Gość twierdził, że ma doświadczenie, itp. Pojechał z kamera, nagrał. Niby pięknie i ładnie. zrzucam materiał, okazuje się, że nagrywał w LP. Praktycznie na każdej tasmie, w momencie, gdy w kadrze pojawi się coś w "ruchu" powstają kwadratowe pixele. Materiał nagrywano VX 2000. Co to może być? Zgrywałem 2 kamerami, na każdej to samo. Czy to wina trybu LP ???

_________________
www.ap-film.pl


poniedziałek, 18 sierpnia 2008, 18:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Ranking programów do montażu wideo - GŁOSOWANIE !!!
wklej stop klatkę

pozdrawiam
Muchomor


wtorek, 19 sierpnia 2008, 07:42
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: poniedziałek, 16 lipca 2007, 23:46
Posty: 124
Lokalizacja: Lublin
Post Re: Ranking programów do montażu wideo - GŁOSOWANIE !!!
Czyli praktycznie całość mam zrobić jako stop-klatkę. Mam wrażenie, że młodzi nie będą zadowoleni.

_________________
www.ap-film.pl


wtorek, 19 sierpnia 2008, 08:38
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Ranking programów do montażu wideo - GŁOSOWANIE !!!
hahahahaa
ale nam tutaj wklej

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


wtorek, 19 sierpnia 2008, 09:38
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 22 września 2007, 20:24
Posty: 48
Lokalizacja: Małopolska
Post Re: problem z trybem LP w VX2000 ???
cześć,
Pomijając fakt, że używanie LP podczas filmowania ważnych uroczystości i nie tylko to jakieś nieporozumienie (właśnie tak można zaoszczędzić na taśmach!!!), jedynym słusznym rozwiązaniem jest zgranie do kompa materiału tą kamerą którą był robiony. Nie napisałeś jaką kamerą zgrywałeś, ale jeśli inną to spróbuj tego rozwiązania. Powodzenia :)


Filmaker


wtorek, 19 sierpnia 2008, 18:29
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 10 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL