Teraz jest czwartek, 15 listopada 2018, 08:26




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Zacinający się obraz w CANON XH A1 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 13 grudnia 2007, 13:13
Posty: 77
Post Zacinający się obraz w CANON XH A1
Panowie, czy ktoś miał problem z zacijącym sie obrazem przy odtwarzaniu w tym sprzecie? Jeszcze nie jestem pewien, czy to jest nagrane czy tylko przy odtwarzaniu, wydaje sie ze w innych miejscach, ale co chwile wiec trudno powiedziec. Problem wystepowal wczesniej sporadycznie i winilem za to kasety, że moze sie czasami zdażyc, ale teraz to jest juz nie do przyjecia. Kasety czarne Panasa.


wtorek, 30 września 2008, 08:30
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 13 grudnia 2007, 13:13
Posty: 77
Post Re: Zacinający się obraz w CANON XH A1
Juz wiem, ze to przy odtwarzaniu, narazie to wystapilo na 2 kasetach, nikomu nic takiego sie nie przydazylo? dziwne ze nagrywadobrze i na niektorych odtwarza dobrze a innych zle, jak ustalic zaleznosc?
Chyba oddam do serwisu.


środa, 1 października 2008, 13:28
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 2 października 2008, 15:31
Posty: 11
Post Re: Zacinający się obraz w CANON XH A1
Witam
Myslalem, ze tylko ja tak mam..
Wychodzi na to , ze jednak kasety. Mi sie zdazylo to kilka razy na Panasonicach. Na Sony Excellence zdazylo mi sie raz na kasecie kilka razy nagrywanej.
Jednak nagralem na tych kasetkach Panas. Canonem MV30 i tez sie obraz zacinal - wiec chyba nie jest to kamera tylko kasety...
Moze wypuscili jakas wadliwa serie kaset ?
Teraz uzywam tylko SONY i jest OK.


czwartek, 2 października 2008, 15:36
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 13 grudnia 2007, 13:13
Posty: 77
Post Re: Zacinający się obraz w CANON XH A1
Takie potwierdzenie mi sie podoba :P ale tez mi sie wydaje ze to kasety, bo na 2 "pod rzad" - pewnie z tej samej serii i to na obu pod koniec, ok 15 min przed koncem, wtedy to bezsensu zeby to był błąd kamery, ale czemu inna kamera odtwarza dobrze? - to pewnie pytanie retoryczne, chyba ze poprostu ma lepszy mechanizm...


poniedziałek, 6 października 2008, 08:25
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 14 października 2005, 12:25
Posty: 62
Lokalizacja: lubuskie
Post Re: Zacinający się obraz w CANON XH A1
Podczas zapisu w SD takie coś się u mnie nie zdarzało, ale w HDV tak, kilka razy, sytuacja się zmieniła jak tylko zacząłem używać nowych kasetek, maks2-3razy zapisanych. Nie kupujcie kasetek z bylekąd. Kupujcie tam gdzie sprzedaje się ich dużo, masz wtedy gwarancję, że nie jest to towar "leżakowany". Pozdrawiam. Aleksander

_________________
Żyj i daj żyć innym!


wtorek, 14 października 2008, 09:01
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 13 grudnia 2007, 13:13
Posty: 77
Post Re: Zacinający się obraz w CANON XH A1
Dobra rada z lezakowaniem. U mnie sie to zdarzyło na kasecie nowej, na kilkakrotnie nagranej chyba nie, moze pojedyncze "zwiechy" obrazu, i generalnie sa 2 rodzaje zamrazania sie obrazu: nagrane - naszczescie pojedyncze i raczej to jest jakby przeskok filmu i przy odtwarzaniu - częściej, wtedy sie orzy dalszym zgrywaniu rozjezdza dzwiek. Moze jednak lepsza sa kasety niby dedykowane do HDV? - choc do tej pory uwazam to za "marketing".


czwartek, 16 października 2008, 08:42
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 14 października 2005, 12:25
Posty: 62
Lokalizacja: lubuskie
Post Re: Zacinający się obraz w CANON XH A1
adambb napisał(a):
Dobra rada z lezakowaniem. U mnie sie to zdarzyło na kasecie nowej, na kilkakrotnie nagranej chyba nie, moze pojedyncze "zwiechy" obrazu, i generalnie sa 2 rodzaje zamrazania sie obrazu: nagrane - naszczescie pojedyncze i raczej to jest jakby przeskok filmu i przy odtwarzaniu - częściej, wtedy sie orzy dalszym zgrywaniu rozjezdza dzwiek. Moze jednak lepsza sa kasety niby dedykowane do HDV? - choc do tej pory uwazam to za "marketing".

Tez tak uważam, używam TDK i panasie, problem z dropami skonczył się jak tylko dostosowałem się do wytycznych z mojego pierwszego postu. Pozdro

_________________
Żyj i daj żyć innym!


czwartek, 16 października 2008, 13:37
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL